Lipanj 29, 2025, 23:33:17 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: molim identifikaciju  (Posjeta: 753 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline low

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
molim identifikaciju
« u: Srpanj 12, 2008, 18:31:46 poslijepodne »
bok, neki me se mozda sjecaju otprije nekih godinu dana pod nickom low-budget. nisam se mogo logat pod tim nickom pa sam sad low.
da skratim pricu, danas sam na poslu ulovio ovo cudoviste.

prvi i jedini put sam ga ugledao prije nekih 6 mjeseci kad sam ga vidio samo na kratko prije nego je pobjegao. ali sjecam se da je bio otprilike iste velicine kao i danas. e sad sam ga uhvatio pa ako netko zna, stvarno me zanima. izgleda kao nista sto sam ja vidio domace na ovim prostorima pa pretpostavljam da je nekome pobjegao.
velik je tocno 4 cm, nije nesto brz, ali pretpostavljam da je izmoren i prestrasen.
probao je isplesti neku jadnu mrezicu, ali nista kao oni majstori krizari vani na biljkama. ovo mi vise izgleda kao neke tarantulaste mreze.
pretpostavljam da je prezivljavao od sitnih nametnika jer radim u kuhinji, a tamo ima svakakve sitne stoke.

eto, unaprijed hvala na pomoci.
i ako moze neka preporuka, da li da ga vratim u prirodu, odmah, ili kad se malo oporavi, gdje da ga drzim, podloga, vlaga....
btw, imam tri pauka doma, imam i neke stare terarije, nije problem

i pozdrav imenjaku, stricheku

Offline Slavac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
Odg: molim identifikaciju
« Odgovori #1 u: Srpanj 12, 2008, 21:04:02 poslijepodne »
Vjerovatno je nesto iz obitelji Amaurobiidae,Liocranidae,mozda i Lycosidae.Eto sad sam ti suzio izbor na samo oko 400 vrsta koje zive u Europi :). Dosta je tesko precizno  identificirat takvog pauka koji se ni po cemu posebno ne istice.Koliko vidim nema ni neke karakteristicne  sare po njemu ili sl.

Treba vise detalja(kad si ga ulovio,gdje si ga tocno ulovio,gdje zivis) i bolja slika... ako moze ociju.Iznesi ga na svijetlo pa ga slikaj.
« Zadnja izmjena: Srpanj 12, 2008, 21:08:59 poslijepodne od Slavac »
ZG-istok