Posto mislim kroz koji mjesec kad se oporavim od troska kupiti neki posteniji objektiv za fotkati ribe tzv. brzi objektiv ili neki macro zanima me sta bi mi preporucili!? Nacuo sam da macro objektivi imaju nesto sporiji AF...
Ja sam nekako bacio oko na sljedece: Canon EF 50mm f/1.4 USM, Canon EF 85mm f/1.8 USM, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM ili Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM.
Kako sam citao podosta reviw-a svi ovi objektivi se cine vrlo dobri, ali eto ja sam malo u nedoumici oko fokalnih duzina i dali uzeti macro ili ne. Imam osjecaj da je 100mm previse montirano na APS-C sto iznosi 160mm, nekako su mi prihvatljiviji oni kraci, barem si ja to tako mislim u svojoj glavi. Znaci taj objektiv bi iskljucivo bio namjenjen fotkanju riba, a nebi se zalio da mogu sa njim ispucati koju macro fotku iako nije uvjet...
Uzmite u obzir da sad imam jedino Canon EF 17-40mm f/4L USM koji mi sluzi kao standardni zoom objektiv te da u buducnosti ciljam na neki telephoto zoom tipa Canon EF 70-200mm f/4L USM. To bi bilo moje vidjenje sistema koji bi volio imati i mislim da bi ta 3 objektiva meni bila sasvim dovoljna...
E sada da vidim sta vi iskusnjace mislite o zavrzlami u mojoj glavi?