Svibanj 12, 2025, 18:29:58 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Idealna voda  (Posjeta: 1768 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Jasmina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Idealna voda
« u: Rujan 30, 2004, 23:17:00 poslijepodne »

Imam mješoviti akvarij; živorotke + zebrice, neonke, ancistruse, hokejke, kulije, boraci cori pandice.

Voda iz vodovoda oeajno je tvrda, gora no u Zagrebu, gh joj je iznad mjerne granice, ph tako?er. Koma. No imamo neko vrijeme i RO ure?aj koji stvara prekrasnu mekanu vodicu. Od kada smo nabavili RO zamjenjujemo vodu samo njima. Ako nastavimo tako s vremenom aemo imati "mekovodni" akvarij. Je li to dobro, ili da promjenu vode radimo u nekom omjeru vodovoda i RO-a?

Dolazi u obzir i opcija razvrstavanja riba u dva akvarija, pa mi onda recite kako.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Idealna voda
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2004, 23:25:00 poslijepodne »

Mislim da ti sve ribice mogu (više-manje) podnijeti srednje tvrdu vodu, a od vrlo mekane vode bi mogle nastradati živorotke. Ako možeš regulirati tvrdoau, onda je drži na sredini.

Ispravite me ako sam u krivu!
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Idealna voda
« Odgovori #2 u: Rujan 30, 2004, 23:37:00 poslijepodne »
po meni je najbolje nista ne dirati, sto znaci tociti vodu takva kakva je. Osim u slucajevima kad zelis nesto izmrijestit ili se upustit u uzgoj ili ako eventualno imas neke osjetljive ribe. Dok su riba zdrave i sve je uredu nista se nebi trebalo dirati. To je moje misljenje

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Idealna voda
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2004, 23:47:00 poslijepodne »

živorotke bolje podnose nešto tvr?u vodu i viši ph pa ti nebi preporueio da tociš samo RO vodu jer je bez GH a i dobrog dijela minerala. Bar lapo-lapo

Ja sam inace za zivorotke koristio samovodovodnu vodu iako imam RO to mi je nekako bilo najjednostavnije...i nisu se bunile, dapace
Zagreb/Ravnice

Offline Jasmina

• Punopravni član
Idealna voda
« Odgovori #4 u: Listopad 01, 2004, 11:03:00 prijepodne »

Citat: shadow_x
po meni je najbolje nista ne dirati, sto znaci tociti vodu takva kakva je. Osim u slucajevima kad zelis nesto izmrijestit ili se upustit u uzgoj ili ako eventualno imas neke osjetljive ribe. Dok su riba zdrave i sve je uredu nista se nebi trebalo dirati. To je moje misljenje

A ne bih baš rekla da su ribe bile najbolje. Za živorotke se ne mogu potužiti, ali ostale su mi bile malo "mrtvije" no sada. Budem nastavila miješati pola-pola, jer eisti vodovod je ovdje koma. To mi je rekao i strieek iz Zeptera koji je došao postavljati RO, a uvjerila sam se i pomoau testera. i GH i Ph su iznad najviše toeke!!

Ako podijellim ribe u dva akvarija, da li da ikrašicama dajemo pola vode, ili sav RO? Hm, možda pola-pola, jer sigurno da po pet shopovima nisu na mekoj vodi, pa bi se mogle ušokirati buanem li ih u našu mekanu.

Kad smo vea kod vode, što znaei "boeata voda"?
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Idealna voda
« Odgovori #5 u: Listopad 01, 2004, 11:19:00 prijepodne »
Boeata voda je voda u kojoj su pomiješane morska i slatka voda.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Idealna voda
« Odgovori #6 u: Listopad 01, 2004, 13:19:00 poslijepodne »
Nemoj nikaddodavat samo RO vodu jer ona ima gh 0 a to nikako nisu prirodni uvjeti niti jednoj ribi, pa eak ni za vrijeme mrijesta, a i ta voda je skroz osiromašena (sterilizirana) mineralima i ostalim korisnim elementima za ribe, a posebno za biljke
Zagreb/Ravnice