Kolovoz 25, 2025, 17:34:31 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: RO filter  (Posjeta: 13124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline morino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: RO filter
« Odgovori #25 u: Kolovoz 29, 2008, 13:27:14 poslijepodne »
jer ima ta ro-manova za spojit ju na zid?
što je flush kit?
te me zanima se da ta voda pit?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #26 u: Kolovoz 29, 2008, 13:43:12 poslijepodne »
jer ima ta ro-manova za spojit ju na zid?
što je flush kit?
te me zanima se da ta voda pit?

.. naravno da ima, flush kit je tak složen da se membrana može ispirati te se sa membrane ispre nakupljene otpadne tvari. Preporuka je da se povremeno ili nakon dužeg nekorištenjaista ispire. Ne vidim zakaj ne bi mogao piti tu vodu? .. pa ful je pročišćena :), nema onih silikata i clora kaj inaće piješ. ... jedino kaj bi ti iz početka mogla biti malo čudnijeg okusa zbog smole kroz koju je prošla...
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Kolovoz 29, 2008, 14:58:24 poslijepodne »
danke skropac,
ma akvarij je na poziciji(novi parket ispod njega) sam cekam da to dode u vili idem po to i na more po vodu

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #28 u: Kolovoz 29, 2008, 19:28:26 poslijepodne »
.. evo ovako.... nakapao sam u dvije čiste ispolirane staklene čaše vode iz JBL-a i RO-MAN-a.

... Lijevo pozicionirana čaša je RO-man, desna JBL.

.. ostavio sam 5 dana da voda hlapi i što se je desilo.... RO man čaša, odnosno voda je ful čista i kristalna, dok JBL ova voda je mutna, na ishlapljenom djelu je ostao trag, a na du i površini ima tragove kamenca i tko zna čega još..... mislio sam nakon tjedan dana raditi i kemijsku analizu vode, ali i nakon ovoh 5 dana za mene danji pokus nije potreban. Meni je i to dovoljni pokazatelj što ću i dalje u svoj morski akvarij uljevati. Možda je ovaj komad JBL-a neispravan ili ne znam što... uglavnom novi je pod garancijom... i za slatkovodne akvarije mi je ok... za moje more nikako....

.. od kada koristim RO-man zadnaj dva tri mjeseca.... akvarij mi se preporodio....

Evo nekoliko fotografija pa prosudite i sami.

.. još bih jednom napomenuo.... ovo je moje osobno mišljenje i moj osobni pokus ... i ispao je kakv je i ispao. Kada ovaj JBL kaj imam odsluži kaj treba, budem ga razrezao kao i ostale koje sam razrezao, da vam pokažem što je u njima.

.. Velim ne vrijeđam nikoga, niti mi to nije namjera, ali uvijek sam pričao i pisao o vlastitim iskustvima i viđenjima.... te ne vidim zašto sam zbog toga zločest.
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #29 u: Kolovoz 29, 2008, 19:31:01 poslijepodne »
.. još jedna fotka
Tu mi se možete javiti

Offline ZGoda

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Kolovoz 30, 2008, 15:32:00 poslijepodne »
Da li RO Man ima onaj mjerac (ako se ne varam TDS) na izlazu?
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #31 u: Kolovoz 30, 2008, 17:41:40 poslijepodne »
Po mojem je RO uredjaj bacanje novaca i odustao sam od njega nakon sto mi je kroz ruke proslo 4-5 komada razlictih proizvodjaca :dead:
I to je ona vec odavno prozvakan tema da li treba RO uredjaj za uspjesan akvarij pogotovo morski tako da...
Pozdrav

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Kolovoz 30, 2008, 17:48:27 poslijepodne »
.. evo ovako.... nakapao sam u dvije čiste ispolirane staklene čaše vode iz JBL-a i RO-MAN-a.

.. ostavio sam 5 dana da voda hlapi i što se je desilo.... RO man čaša, odnosno voda je ful čista i kristalna, dok JBL ova voda je mutna, na ishlapljenom djelu je ostao trag, a na du i površini ima tragove kamenca i tko zna čega još..... mislio sam nakon tjedan dana raditi i kemijsku analizu vode, ali i nakon ovoh 5 dana za mene danji pokus nije potreban. Meni je i to dovoljni pokazatelj što ću i dalje u svoj morski akvarij uljevati. Možda je ovaj komad JBL-a neispravan ili ne znam što... uglavnom novi je pod garancijom... i za slatkovodne akvarije mi je ok... za moje more nikako....

.. od kada koristim RO-man zadnaj dva tri mjeseca.... akvarij mi se preporodio....

.. još bih jednom napomenuo.... ovo je moje osobno mišljenje i moj osobni pokus ... i ispao je kakv je i ispao. Kada ovaj JBL kaj imam odsluži kaj treba, budem ga razrezao kao i ostale koje sam razrezao, da vam pokažem što je u njima.

.. Velim ne vrijeđam nikoga, niti mi to nije namjera, ali uvijek sam pričao i pisao o vlastitim iskustvima i viđenjima.... te ne vidim zašto sam zbog toga zločest.

Koliko znam RO-man ima smolu u zadnjem filteru, a JBL nema tako da ti i nije test onda bas realni pokazatelj.
Stavi od Tunze ionski filter koji se moze kupiti naknadno na JBL onda bih volio vidjeti usporedbu ta dva uredjaja, a ovako je to mucak Kruske i Jabuke usporedjivati

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Kolovoz 31, 2008, 13:36:37 poslijepodne »
veco jer ga sad koristiš?
zanima me sljedece pricao sam s covjekom iz vilija i on kaze da je ro neophodan
jer aqua safe miće klor i ostalo ali ne miće tvrdoću vode,
e a sad šta nije u principu za tvrdoću vode odgovoran kalcij
a isti taj kalcij mi pokušavamo utrpati koraljima?
da li je razlika u spoju u kojem se on nalazi?

jer koristis onaj aqua safe?

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Kolovoz 31, 2008, 14:07:38 poslijepodne »
veco jer ga sad koristiš?
zanima me sljedece pricao sam s covjekom iz vilija i on kaze da je ro neophodan
jer aqua safe miće klor i ostalo ali ne miće tvrdoću vode,
e a sad šta nije u principu za tvrdoću vode odgovoran kalcij
a isti taj kalcij mi pokušavamo utrpati koraljima?
da li je razlika u spoju u kojem se on nalazi?

jer koristis onaj aqua safe?
eto odgovorio si vec na vecinu pitanja

Ne koristim vec nekih 7mj. RO niti cu ga ikad vise koristiti.
Korsitim aqua safe, aquatan, ffm ili nesto trece sto mi dodje pod ruku za pripremu vode.

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Kolovoz 31, 2008, 14:45:37 poslijepodne »
i nemas nikakvih problema s morem?

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Kolovoz 31, 2008, 15:21:41 poslijepodne »
Da li RO Man ima onaj mjerac (ako se ne varam TDS) na izlazu?
nema.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Kolovoz 31, 2008, 17:52:08 poslijepodne »
i nemas nikakvih problema s morem?
imao sam problema dok sam imao RO (nestabilan KH unatoc buferima koji je za sobom povlacio niz drugih problema) iako na kutiji od soli pise da se pravi sa RO vodom i da bi KH trebo biti stabilan

Dva nova RO uredjaja razlictih proizvodjaca sam promijenio u 3-4mj. jer sam mislio za prvi da nesto nije u redu, ali i s novim je isto bilo, pa sam poslusao jednu osobu i od tada sve pet

Ma moze biti da nekom drugom se akvarij preporodi nakon dolijevanja RO vode i mijesanja soli sa RO vodom, ali kod mene to nije bio slucaj.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #38 u: Kolovoz 31, 2008, 19:11:57 poslijepodne »
.. sve ti zavisi kakva ti je voda.... u Zagrebu vodovodna voda nije dobra... i ja sam isto pokušao samo sa kemikalijama i na kraju se desilo buktanje crvene alge (nije ciajano... mada je i jne bilo)... možeš vidjeti na fotkama kod mene u temi.....

.. a koliko znam sa tim aqua kemijama se ne riješavaš silikata.. zar ne?

... mislim svatko radi kaj želi .. zar ne?
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #39 u: Kolovoz 31, 2008, 19:16:30 poslijepodne »

Koliko znam RO-man ima smolu u zadnjem filteru, a JBL nema tako da ti i nije test onda bas realni pokazatelj.
Stavi od Tunze ionski filter koji se moze kupiti naknadno na JBL onda bih volio vidjeti usporedbu ta dva uredjaja, a ovako je to mucak Kruske i Jabuke usporedjivati

.. pa upravo sam to nekim ljudima i želio dokazati! :)  .. razlika u cijeni je mizerna a rezulati jako različiti .. bez dodatnih nadogradnji ....
Tu mi se možete javiti

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Kolovoz 31, 2008, 19:21:36 poslijepodne »
.. sve ti zavisi kakva ti je voda.... u Zagrebu vodovodna voda nije dobra... i ja sam isto pokušao samo sa kemikalijama i na kraju se desilo buktanje crvene alge (nije ciajano... mada je i jne bilo)... možeš vidjeti na fotkama kod mene u temi.....

A sto se tice silikata koristim silicarbo koji ukloni silikate da su uopce nemjerljivi salifertom tako da nema ni diatomea barem ne kod mene.

Naravno svatko radi kaj zeli i sta misli da je u redu, ali je dobro i da napisemo svoja osoban iskustva mozda nekom i pomogne.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Kolovoz 31, 2008, 19:24:05 poslijepodne »
[

.. pa upravo sam to nekim ljudima i želio dokazati! :)  .. razlika u cijeni je mizerna a rezulati jako različiti .. bez dodatnih nadogradnji ....
[/quote]
Ne ulazim u cijenu niti me zanima to je stvar trgovaca i njihovih marzi...
samo kazem da nisu isti uredjaji, a po cijeni mozda i jesu, ali necu o tome

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Rujan 01, 2008, 00:32:51 prijepodne »
i nakraju uzeti ro da ili ne?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #43 u: Rujan 01, 2008, 09:15:07 prijepodne »
.. to češ morati sam odlučiti ...
Tu mi se možete javiti

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Rujan 01, 2008, 11:26:37 prijepodne »

A sto se tice silikata koristim silicarbo koji ukloni silikate da su uopce nemjerljivi salifertom tako da nema ni diatomea barem ne kod mene.

Naravno svatko radi kaj zeli i sta misli da je u redu, ali je dobro i da napisemo svoja osoban iskustva mozda nekom i pomogne.
znači ne koristiš samo aquasafe nego još neke pripravke?

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Rujan 01, 2008, 13:24:38 poslijepodne »
nikakve pripravke ne koristim osim aktivnog ugljena koji se zove Silicarbo koji ujedno izvlaci i silikate iz vode

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Rujan 01, 2008, 14:56:46 poslijepodne »
ok veco ja sam mislio da je to još neki pripravak.

nista budem i ja pokudsao s aquasafeom na kojem su klauni pa cemo vidjeti ako nebu islo dodat cu ro aparat(zvao danas vili još im nije stigao).
za početak ću dofurat pravo more.
nakon koliko bi mogao staviti ribice?

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #47 u: Rujan 01, 2008, 20:38:50 poslijepodne »
ma ova ro manova mi izgleda najbolje(znam da se ne kupuje po izgledu)
sam naletit na nju u viliju je cudo.

.. baš me zanima zakaj, a JBL- ovih ima.

Moje osobno mišljenje..

.. RO MAN i je bolja ... usudim se reći i da je daleko bolja od JBL-a.

Kad dođem doma pokažem foto test koji sam radio sa dvije osmoze u proteklih tjedan dana... obije nove, odnosno u korištenju oko mjesec dva.. ko nove :) .. JBL vs RO MAN .. pa vi odlučite sami.

Ovako od nekud da počnem jer je unešeno puno "emocija" , a znanja nažalost gotovo ništa, a osoba koja to piše očito ovog drugog nema ni u kom segmentu i kad želi uzdići jedno pljuvajući drugo bez argumenata pogotovo ako oni nisu došli od nezavisnih grupacija onda to tako ispada ali na žalost autora ovih nebuloza.
Da pojednostavim koliko je to moguće jer ima stara uzrečica koja kaže
"što jedan neuki pokvari, to tri pametna nemogu popraviti"  ali ajmo se držati činjenica ;
počet ću redom
1  Zašto JBL osmoza kod nas košta toliko, a u Vogelu toliko !?
  Zato što u trgovini postoje segmenti kojih se velike i uzorne tvornice, veleprodaja i   
  maloprodaja drže, a to su proizvođač-distributer prodaje u ovom slučaju (JBL), generalnom zastupniku za
  regiju, a on plasira javno bez iznimki svim ostalim maloprodajama tj. svim ""pravnim osobama"" onima koji imaju
  uvjete kao u ovom slučaju pet shopovi kao specijalizirane radnje pod istim uvjetima i diktira
  preporučenu cijenu generalnog dobavljača, tako spriječavamo nelojalnu konkurenciju.
  Kao što ima sebičnih u Hrvatskoj tako ih ima i u ostalim zemljama pa tako i u Austriji,
  zašto jer se veleprodaja tamo gdje nema jake kontrole spojila sa maloprodajom.
2  To je što se tiče trgovine,zašto JBL-a ima!?
   Zato škorpac jer smo mi ozbiljna i velika firma sa više od dvadeset zaposlenih, jedana od
   vodećih firmi u RH kao generalni zastupnici Royal Canina, Beaphara, IPTS-a,Copoly,JBL-a,
   Schurana i najnoviji proizvodi za konjičku opremu pa kao takvi imamo ogromnu količinu robe
   i nikad je ne fali na tržištu a kao što ti nije poznato JBL je gigant u akvaristici sa preko
   800 proizvoda koje možeš kupiti u bilo kojem bolje opremljenom specijaliziranom pet shopu ako
   ga slučajno tamo nema a ti znaš da ga JBL ima u svom programu, jer kao što znaš DDL plača reklamu na akvarij netu od kojeg djela ovaj i živi, a ako stisneš baner sa JBL-om onda ćeš vidjeti kompletnu stranicu DDL Zagreb d.o.o. firme i edukativno se upznati sa svim našim proizvodima  slobodno ga možeš naručiti i
   dobit češ ga za najviše 5 dana od dana naruđbe jer ga na lageru ima koliko ne možeš zamisliti
   ali ga nikad nećeš kupiti po veleprodajnoj cijeni u DDL-u jer mi cijenimo i štitimo
   maloprodaju jer oni plačaju porez, zaposlenike i ostale troškove nastale prezentacijom robe.
3. Da se tvoja "kompetencija" o osmozi vidjela to sam ti već objasnio ali valja ponoviti;
   Kad sam otvorio " u trgovini" sediment filter unutra sam vidio bijednu vaticu
   iz te izreke ide činjenica da iznosiš laž svojim neukim porivima sa skrivenim namjerama, a
   vjerojatno ćeš naučiti da su u laži kratke noge iz razloga i činjenice što nisi mogao vidjeti
   što je unutra jer je kao i kod većine standardnih osmoza ona je identična i hermetički zatvorena i kad ju mjenjaš onda to mjenjaš zajedno sa kučištem.(morao bi je prepiliti) 8)
4  govoriš o nekakvom ispiranju membrana pa ona je ta koja skida otopljene minerale i ovisno o tvrdoći Kh i GH vodovodne vode mjenjaš ju kada dođe do zasičenja jer od nečistoča ju štiti predfilter koji se zove sediment filter tj. tvoja famozna vatica koju si ti kao vidio, pa JBL-ovu ne treba ispirati :klap:
A usput membrana je identična svim ostalim membranama u drugih proizvođača osmoza kao i kod RO-MAN proizvoda kao što rekoh;
američka firma, vjerojatno sa licencom i proizvodnjom u drugim zemljama, jedino ako ova nije kao što sam rekao problematična sa čašama u kojoj se nalaze predfilteri pa kroz famoznu vaticu ulazi nečistoča u membranu ali nisam vidio proizvod pa neću tvrditi. ;D
5  nadalje pokušaj sa čašama da se napravi usporedni test dviju osmoza je više nego jadan,
   skoro identičan LR-u a transport,pripremu ni dobavu živog kamena nisi vidio jer na netu dobavljači "" živog "" su vrlo "pedantni" i kamenje im nikako tjednima ne stoji na plaži do sljedećeg transporta na nemilih 35°C... no primimo se osmoze
  prvo - jer je očito da se radi o otopljenom šečeru ili sl.( ako nije potvrdi to pred pet nezsavuisnih relevantnih i kompetentnih grupa( fizičkih) sa prije pregledanim komponentama koje će ti DDL rado osigurati uz ZIK- ovu (HR zavod za ispitivanje kvalitete i sigurnosti po evropskim normama gdje su svi naši električni i visokotlačni uređaji prošli kontrolu i dobili suglasnost)za puštanje u uporabu na tržište naravno to košta ali osigurava miran san pred sličnim ispadima.
Nadalje da li proizvod RO-MAN tj. njegov dobavljač posjeduje ""declaration of confirmity"" iz kojeg če biti vidljivo porjeklo uređaja.
  drugo - da se radi o karbonatnoj Kh tvrdoći to već svi znaju kako izgleda mjesto hlapljenja
          nikako ni slično ovome
  treće - da nisi promjenio komponente i više od dvije godine ništa slično ne bi bilo vidljivo
          jer karbonate znamo kako izgledaju, a Gh ukupna tvrdoća tj. otopljeni minerali bi ostali
          na dnu čaše u nsasvim drugačijem obliku kao kristali i to okamenjeni koje bi jedino
          solnom kiselinom mogao skinuti ili struganjem nekog oštrog alata, ovu tvoju nakupinu
          skineš ko na reklami blagim dodiro krpe. :)

nadalje sve ovo ne bi ni komentirao da se ne radi o očitoj namjeri prije svega zločestoj, jer kao što se vidi iz slika ja koristim već godinama A.medic osmozu , a kako smo zastupnici JBL proizvoda postojeću sam zamjenio JBL komponentama jer kao što sam već rekao identične su "" membrana,sediment filter i aktivni ugljen"" i sve su deklarirane za 95%-97% posto čistoče voda je izričito čista to su svi mogli vidjeti po mom akvariju, koristimo ju za peglu i razrijeđujemo dio sa vodom za piće nema nikakav okus jer je čista 0,dio jer čovjeku trebaju minerali za život isto kao i životinjama ali ovisi o kojim i o kojim biotopima tako da je preporučljivo koristiti osmoze ko ima mogučnost i staviti one minerale u "prahu" i onu kocentraciju koje određeni biotop zahtjeva
jer samo tada ćete biti sigurni da su u vodi samo oni minerali(GH)koje vi želite, to je činjenica ali isto je tako činjenica da se životinje iz različitih područja uzgajaju u različitim okolinama i da se brzo privikavaju na nove uvjete i u intersu preživljavanja i razmnožavanja najači i opstaju ali životinje iz divljine če biti desetkovane...

Ako ovo prihvaćaš kao ispravno kao ""global moderator"" bi trebao paziti što i kako iznosiš stajališta, a sve se može dokazati molim ispriku ukoliko ne, zbog iznošenja netočnih činjenica u pogledu blačenja proizvoda, a time i distributera samog proizvoda firme DDL ZAGREB d.o.o.
bit ćemo prisiljeni ovaj nesporazum riješiti tužbom.

život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #48 u: Rujan 01, 2008, 20:48:42 poslijepodne »
Nadalje nisam bio lijen pa sam i ja pokušao napraviti "" famozni test "" komponente promjenjene prije cca 7 mj. i evo što je nakon dva dana ispalo voda je bila skoro do vrha ono što je ishlapilo na čaši je ostalo ovo ....... NIŠTA !?!???
Pa možemo i to prokomentirati da li je pipovača u pitanju, da li materijal čaše, možda atmosferske prilike u datom momentu ili čemo živjet u lažima i neznanju naka ljudi procjene :klap: :klap: :klap:
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Rujan 02, 2008, 00:25:58 prijepodne »
jer bi tko odgovorio na pitanje laiku kako je kamenac stetan u vodi a sadrzi kalcij koji pogoduje rastu koralja?
jer koliko sam skuzio one kemije skidaju vecinu osim tvrdoce?
a ljudi govore da je tvrdoca stetna?