Srpanj 19, 2025, 22:10:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: PPS Pro  (Posjeta: 6202 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
PPS Pro
« u: Srpanj 04, 2008, 17:14:37 poslijepodne »
Zanima me dali netko ima iskustva kolika je potrebna dnevna doza svakog elementa (u otopinu koju ću napravit)?
Znači koliko ppm-a KNO3 i KH2PO4

Akvarij je oko 160L

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: PPS Pro
« Odgovori #1 u: Srpanj 04, 2008, 20:47:36 poslijepodne »
To zapravo nema veze sa velicinom akvarija, koliko sa kolicinom i vrstom bilja...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2008, 20:45:39 poslijepodne »
Ma jasno je i to meni, ali kako da izrazim količinu bilja i vrstu? Imam u akvariju oko 5 kg bilja različitih vrsta...  :D

Ma akvarij je gusto zasađen i svijetlo je oko 0.75 w/L, a sada dali negdje postoje okvirni podaci kolike doze treba stavljati na takvu situaciju?

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #3 u: Srpanj 05, 2008, 21:00:43 poslijepodne »
odi na APC tamo imaš podforum samo za PPS. ;)

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Srpanj 06, 2008, 10:19:42 prijepodne »
A kaj je to APC?  :-[
Zabok

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #5 u: Srpanj 06, 2008, 12:25:22 poslijepodne »

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 06, 2008, 13:51:22 poslijepodne »
Hvala

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #7 u: Srpanj 07, 2008, 08:56:54 prijepodne »
Zanima me dali netko ima iskustva kolika je potrebna dnevna doza svakog elementa (u otopinu koju ću napravit)?
Znači koliko ppm-a KNO3 i KH2PO4

Akvarij je oko 160L

PPS-pro dnevno dodaje 0.1ppm fosfata, 1ppm nitrata, 1.33ppm kalija, 0.1ppm magnezija od makroelemenata...i dodaje 0.1ppm zeljeza sa mikrolementima.  ;D

« Zadnja izmjena: Srpanj 07, 2008, 08:59:54 prijepodne od lp »

Offline Malky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #8 u: Studeni 18, 2010, 22:02:34 poslijepodne »
znam da dizem temu oz dubokog groba al nema svrhe otvarat drugu a problem je isti

odgovara mi ovaj tempo gnojenja al kak sam pri kraju s gnojivom imam neke nejasnoce, ne sjecam se od prosli put :D, davno je to bilo

jel potrebno dodavat dodatno u mix K2SO4 ili ga je cisto dosta u KNO3

i kak prelazim na RO vodu u akvariju jel onda potrebno dodavat MgSO4 u tu otopinu ili da mozda bolje dodajem 50RO - 50Pipa pa izbjegnem dodavanje magnezija

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #9 u: Studeni 18, 2010, 22:09:31 poslijepodne »
uz to što je mi je K2SO4 već smučkan prema recpturi PPS Pro, moram ga dodavati i mimo toga.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 18, 2010, 22:18:21 poslijepodne »
što se tiće kalija to ćeš vidjeti prema potrebama biljaka. Ja ga dodajem dodatno uz KNO3

što se tiće RO tu ti predlažem da gađaš kh negdje između 5-8 i da ne ideš ispod toga jer bi mogao imati problema s co2 i trovanjem riba. Teško ga je kontrolirat na maloj tvrdoći bez ph controllera. Ja radim ro i metnem uvijek barem 10-20% pipovaće ovisno o količini vode koju mjenjam.

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #11 u: Studeni 19, 2010, 08:12:36 prijepodne »
znam da dizem temu oz dubokog groba al nema svrhe otvarat drugu a problem je isti

odgovara mi ovaj tempo gnojenja al kak sam pri kraju s gnojivom imam neke nejasnoce, ne sjecam se od prosli put :D, davno je to bilo

jel potrebno dodavat dodatno u mix K2SO4 ili ga je cisto dosta u KNO3

i kak prelazim na RO vodu u akvariju jel onda potrebno dodavat MgSO4 u tu otopinu ili da mozda bolje dodajem 50RO - 50Pipa pa izbjegnem dodavanje magnezija

Ako imaš koju hygrophilu ona ti je izvrsni pokazatelj nedostatka kalija i prva bu pokazala na starim listovima rupice i sfrkane listove. Dal ti bu trebalo ekstra kalija ili ne ovisi samo o tome kaj ti budu biljke tražile, ja recimo dodajem uz kno3 još 3ppm-a kalija dnevno. Kad bi išel samo s RO vodom uz ono kaj ti je cigo napisal začas bi ti moglo sfalit kalcija, magnezija i sumpora ak gnojiš sam prek vode. Opet s druge strane ak ideš na 100% RO i pretjeraš s magnezijem došlo ti bu do nedostatka kalija...
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #12 u: Travanj 14, 2011, 19:57:45 poslijepodne »
S obzirom da da gnojim po ovom sistemu al sad mi vec iskreno dosadilo svaki dan dodavat, a nekad i zaboravim pa nemam pojma jel ima svrhe dalje dodavat pa me zanima sljedece ak netko zna...

jel ce imat kakvog efekta ako potrebnu kiolcinu gnojiva koju inace dodajem dnevno kroz 6 dana pocnem dodavat jednom tjedno poslije izmjene vode? znaci odmah krknem onoliko koliko bih dodavao dnevno kroz 6 dana odjednom

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #13 u: Travanj 14, 2011, 20:26:23 poslijepodne »
S obzirom da da gnojim po ovom sistemu al sad mi vec iskreno dosadilo svaki dan dodavat, a nekad i zaboravim pa nemam pojma jel ima svrhe dalje dodavat pa me zanima sljedece ak netko zna...

jel ce imat kakvog efekta ako potrebnu kiolcinu gnojiva koju inace dodajem dnevno kroz 6 dana pocnem dodavat jednom tjedno poslije izmjene vode? znaci odmah krknem onoliko koliko bih dodavao dnevno kroz 6 dana odjednom
Slobodno tjednu dozu ubaci, i mikro i makro. Ja sam tako radio sa EI i nikad nikakvih problema. :up:

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #14 u: Travanj 14, 2011, 21:23:00 poslijepodne »

Slobodno tjednu dozu ubaci, i mikro i makro. Ja sam tako radio sa EI i nikad nikakvih problema. :up:

thx