glede izrade...
nisam baš svaki korak slikao pa ću objasniti što sam radio.
materijal za izradu:
-tabla stiropora debljine 5cm
-tabla stiropora debljine 3 cm
-silikon
-pur pjena
-par zgodnijih komada drva i kamenčića
-vrećica fugir mase za pločice
-vodene boje
Ovu deblju tablu sam koristio kao samu pozadinu (izrezao da pokriva cijeli terarij - 6cm).zašto 6 cm?
zato što sam na bočnim stranama silikonom pričvrstio komade tanjeg stiropora(2*3cm).uz silikon koristio sam i čačkalice za spojeve.znači čačkalicama se učvrsti, a silikonom zalijepi.
slično tako sam komade stiropora u raznim kombinacijama učvršćivao na prednju stranu.(čačkalice + silikon).
nadodao sam i tri komada drva i komad plosnatog kamena koje sam učvrstio pur pjenom na način da sam oko njih lagano nanio količinu koja će ih držati.Još sam "šarao" pur pjenom po pozadini da bude više detalja...
Nakon sušenja pur pjene skalpelom sam uklonio višak iste, dok sam stiropor oblikovao najviše puhalicom za vrući zrak (kupljena u pevecu sa kovčežićem za 79kn).
sa skalpelom se ne dobiju lijepe linije po stiroporu, pa toplo preporučam puhalicu(fen).
kad je pozadina dobila konačan izgled, krećemo na nanošenje fugir mase pinelom (debelim kistom).Jednom, pa sušenje cijeli dan, pa drugi put i onda posipanje finim pijeskom da budući stanovnik ima trenje i da mu se lakše verati,a i da malo prirodnije izgleda.
prirodni look je jako teško postići jer u biti htio bi na tako relativno malom prostoru masu toga ubaciti, pa ode malo u pretjerivanje...ali ponavljam mi smo zadovoljni i u našem je dnevnom boravku!

slijedilo je još malo bojanja vodenim bojama da se malo da kontrasta jednoličnoj boji fugir mase.
šaljem par fotki izrade i konačnog izgleda...
eh, da što bi trebalo ići u njega?
pa toplo se nadam jedan mali timon lepidus kojeg nestrpljivo očekujemo iz Zagreba.