Srpanj 27, 2025, 15:17:05 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: 54l Toplovodni  (Posjeta: 6516 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fishbowl

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 36
54l Toplovodni
« u: Lipanj 25, 2008, 12:04:25 poslijepodne »
Evo, slikice mojeg 54l toplovodnog AQ. Unutra ima Plecostomus (Pterygoplichthys pardalis)(24cm) x1; Guppy M, F, bebe; Black Neon Tetra (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) i Glo-fish x 4.... neznam kakvo im je latinsko ime - ako zelite vidjeti nesto vise o njima pogledajte http://www.blogiversity.org/forums/t/3216.aspx.

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Odg: 54l Toplovodni
« Odgovori #1 u: Lipanj 25, 2008, 13:24:45 poslijepodne »
pleko je prevelik za taj akvarij...ja bi ga na tvom mjestu udomila,a u ovaj ubacila ancistrusa...

daj neku sliku cjelog akvarija
okolica Zaprešića

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Lipanj 25, 2008, 14:01:27 poslijepodne »
mislim da bi prvo udomio (ako bi uopce uspio to udomit) te glow fish, pa nemas disko u akvariju....  8)

stavi neku sliku cijelog akvarija da vidimo kako to zgleda...

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 25, 2008, 15:43:54 poslijepodne »
Glow fish- lat. Haribo zebricus bombonikus.  :roll:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Lipanj 25, 2008, 15:55:47 poslijepodne »
Kakav je to cvjetic? Plasticni... :(
Tuzlanka u Sarajevu

Offline fishbowl

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Lipanj 25, 2008, 16:51:34 poslijepodne »
Glow fish- lat. Haribo zebricus bombonikus.  :roll:

Hvala...nisam mogao pronac...

pleko je prevelik za taj akvarij...ja bi ga na tvom mjestu udomila,a u ovaj ubacila ancistrusa...

daj neku sliku cjelog akvarija

je znam...izdrzat ce jos 3 mjeseca tu...i onda se selim pa nabavljam novi AQ za njega  :D

Slike cijelog AQ cu poslati ili veceras ili sutra ujutro...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Lipanj 25, 2008, 20:41:21 poslijepodne »
bem ti kolko plehić!! hahahha!!  :klap: al ova slika odgore mi je fenomenalna. baš je krupan!
e tako lijepo ti njemu veći akvarij nabavi,ne udomljuj ga   :D :D

Kakve je naravi? jel miran? jel klopa travu isto ko ancistrusi recimo??

pa ti imaš zebraste gumene bombone  :D :D :D ;)

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Lipanj 29, 2008, 13:05:08 poslijepodne »
Sranje od akvarija :'( :'( :'( :'( :'( :'(

cemu samarcina... :question:

Offline markocom

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #8 u: Lipanj 29, 2008, 18:28:58 poslijepodne »
Ovaj akvarij je vrhunac tehnologije, dizajna i krajobrazne arhitekture 21. stoljeća. Krase ga predivne čoškaste konture kojih se nebi posramio čak ni Andy Warhol. Kombinirajući staklo, vodu, bilke, životinje i naprednu tehnologiju autor nam pokušava dočarati sjaj života te bezvremensku radost smakom svijeta. Ovo remekdijelo naprosto tjera čovječanstvo na zaokret za 360 stupnjeva sa odredištem gotovo istovjetnom ishodištu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri nikad se nisam osjećao ovako malen i servilan prema nekom velikanu umjetnosti.Nadam se da ću još dugo uživati u radovima velikog gospodina i humanista Fishbowl-a jer njegovi radovi zahtjevaju duboku retrospektivu sa motivom sitnog veza Edina Mujčina.  :klap: :klap: :klap: :klap:

Hvala Vam na svemu Gospodine Fishbowl !!! :up: :up: :up:
Fuck the cola, fuck the pizza, all we need is šljivovica!!!!

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #9 u: Lipanj 29, 2008, 22:04:49 poslijepodne »
kritika je u redu ali ismijavanje je bez veze. opomena

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Lipanj 30, 2008, 14:10:28 poslijepodne »
kritika je u redu ali ismijavanje je bez veze. opomena
e to sam i ja htio rec....

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #11 u: Lipanj 30, 2008, 14:28:09 poslijepodne »
Ovaj akvarij je vrhunac tehnologije, dizajna itd, itd...

Nije u redu popljuvati čovjeka, ali komentar je  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Gospodin fishbowl mora još puno naučiti, ali zato je i došel na ove stranice, da ljudi njegovu strast usmjere pravim putem... Samo naprijed!  :up:
Zabok

Offline fishbowl

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Lipanj 30, 2008, 14:34:26 poslijepodne »
iako me se malo uvrijedjuje...moram se sloziti sa

Nije u redu popljuvati čovjeka, ali komentar je  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Znam da moji AQ nisu odlicni ali sam zato dosao tu da naucim nesto vise o njima  :)

Offline F. Chief

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 30, 2008, 14:38:58 poslijepodne »
Eto da ti ja dam prvi savjet: slikaj cijeli akvarij da se bar nešto vidi.  :up:
Zabok

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 30, 2008, 16:49:12 poslijepodne »
Bez brige, dok smo došli tu, večina nas nije imala pojma o uređivanju akvarija. Moj je npr, bio fantastičan.
 Plavo-žuti pijesak, dvorac i dvije krasne umjetne biljke. :dead: Da je mogao biti neprirodniji bio bi, al nije.  :rotfl:

Slikaj zato cijeli akvač, pa će ti pomoći savjetima. :up:

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Lipanj 30, 2008, 22:02:14 poslijepodne »
tako je slikaj cijeli akvac da te mozemo jos vise popljuvat..... :damnmate:  :d022:

sala jel...... :huh:

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 30, 2008, 22:05:30 poslijepodne »
tako je slikaj cijeli akvac da te mozemo jos vise popljuvat..... :damnmate:  :d022:

sala jel...... :huh:

Malo neuspijela, al kaj sad... :rotfl:

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 30, 2008, 22:10:17 poslijepodne »
Nemoj se predat, ima puno ljudi na ovom forumu, a o ukusima se može puno raspravljat. Moraš samo poštovati neka pravila, a to su da pokušavaš imati što prirodniji akvarij tj. da lići što više prirodnom okolišu i drugo da nađeš nekoliko akvarija koji ti se sviđaju, pa ih pokušaj emitirat.

Ljudi na ovom forumu će ti vrlo rado pomoć oko tvojih problema. svi smo mi imali svoje početke.

@ markocom: mislim da si malo pretjerao, ljude treba uputit kako da poprave nešto loše, a ne da ih se ismijava. Bolje bi bilo da si dao neki savjet

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 30, 2008, 22:12:18 poslijepodne »
Baš, nemoj da te obeshrabre, sigurno su bili gori! :P

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Lipanj 30, 2008, 22:14:06 poslijepodne »
@ markocom: mislim da si malo pretjerao, ljude treba uputit kako da poprave nešto loše, a ne da ih se ismijava. Bolje bi bilo da si dao neki savjet

slazem se treba pomoc covijeku a ne utamanit ga da izgubi volju

ja recimo isto nemam pojma o pojmu pa kaj ucim a imam 30g... a jos uz sve to jos i pisat neznam ,zato izbjegavam c i c..... :D :D :D

Offline markocom

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #20 u: Lipanj 30, 2008, 23:11:57 poslijepodne »
Moram se ispricati Gospodinu Fishbowl-u u vezi mojih komentara. Valjda je taj dan bila  jaaako nepovoljna biometeroška prognoza, mama je skuhala teško probavljivo jelo, a ja nisam popio svoju dnevnu dozu medikamenata,... Sve u svemu,  nisam mislio biti bezobrazan, moja namjera je prije svega bila napisati šaljiv osvrt na početak bavljenja akvaristikom (ili tako nešto).Budimo realni ni ja nisam previše odskočio od tebe,i osobno mislim da je i moj mali aq sranje, a u subjektivnoj usporedbi mislim da smo vrlo blizu. I ja krecem putem kojim cu jednog dana nadam se stici do akvarija od kojeg zastaje dah.  Za sada mogu samo reći: ˝Fish bowl ne odustaj, o oprosti ak te je moj glupi komentar uvredil

PS: A kaj ste se vi ostali tak uzbunili, pa komentar nije bio namjenjen vama, nego g. Fishbowlu
Fuck the cola, fuck the pizza, all we need is šljivovica!!!!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #21 u: Srpanj 01, 2008, 02:35:36 prijepodne »
Fishbowl, ne daj se... Uvijek je bilo i bice neprimjerenih komentara. Zato otprilike svakom novom clanu napisem upozorenje da ga ne diraju neki komentari. Najcesce su to pristojne kritike koje pisemo iz dobre namjere. Upravo da bi akvariji sutra bili bolji no danas.

Zao mi je sto su se ovakve rijeci potegle pa makar i u sali. -? No, evo za slucaj da nisi skuzio i markocom je novi ovdje i isto tako nema reprezentativni akvarij i dobio je 1 opomenu, pa se nadamo da ce izvuci iz nje pouku. Cini mi se (poslije gornje poruke) da je na dobrom putu... :up: (Iako opet primjecujem nepotreban sarkazam!)

Ovo je skroz OT, al morala sam...

Neko ako dobro skuzih ti si nam onaj daaaaaleki clan. ;) Kakva je situacija tamo sa nabavkom bilja, riba, opreme? Eto raspisi nam se malo... :up: :heart:
« Zadnja izmjena: Srpanj 01, 2008, 02:37:50 prijepodne od Ninina mama »
Tuzlanka u Sarajevu

Offline F. Chief

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Srpanj 01, 2008, 09:00:18 prijepodne »
PS: A kaj ste se vi ostali tak uzbunili, pa komentar nije bio namjenjen vama, nego g. Fishbowlu

SVI SMO MI FISHBOWL!  :hug:
Zabok

Offline fishbowl

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Srpanj 01, 2008, 09:29:17 prijepodne »
Moram se ispricati Gospodinu Fishbowl-u u vezi mojih komentara. Valjda je taj dan bila  jaaako nepovoljna biometeroška prognoza, mama je skuhala teško probavljivo jelo, a ja nisam popio svoju dnevnu dozu medikamenata,... Sve u svemu,  nisam mislio biti bezobrazan, moja namjera je prije svega bila napisati šaljiv osvrt na početak bavljenja akvaristikom (ili tako nešto).Budimo realni ni ja nisam previše odskočio od tebe,i osobno mislim da je i moj mali aq sranje, a u subjektivnoj usporedbi mislim da smo vrlo blizu. I ja krecem putem kojim cu jednog dana nadam se stici do akvarija od kojeg zastaje dah.  Za sada mogu samo reći: ˝Fish bowl ne odustaj, o oprosti ak te je moj glupi komentar uvredil

Stvarno nema problema - skuzio sam da je bilo malo u sali a malo i istine i nisam se uvrijedio  :P Hvala na isprici  :)

Neko ako dobro skuzih ti si nam onaj daaaaaleki clan. ;) Kakva je situacija tamo sa nabavkom bilja, riba, opreme? Eto raspisi nam se malo... :up: :heart:

Jesam da iz CT. Ja imam vec ribice 2-3 godine, ali moram priznati da su me tek pocele jako interesirati prije nekoliko mjeseci tako da bas i neznam puno o tome kakva je tu situacija... pogotovo o biljkama. ribe sam narucio iz 'pet shopa' i to sam mislio da je jedini nacin - ali onda sam se pridruzio lokalnom forumu i saznao sam da puno izkusnijih akvarista zapravo nabavljaju ribe preko interneta... neznam ima neka stranica i oni ti posalju ribu kroz tjedan dana ili tako nesto...i tako se dobivaju exoticne ribe najbolje kvalitete  :roll:

kod opreme je posve drugacije - moze je se naci bas svugdje - filteri, CO2, ... samo je problem sa dobrom rasvjetom za koju moras ici u specijalizirani shop [koji je u johanesburgu  -?]

Evo kao sto vidite neznam puno ali cu se potruditi da saznam pa cu pokusati otvoriti novu temu kroz nekoliko tjedana  :)

Offline fishbowl

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Srpanj 02, 2008, 13:04:03 poslijepodne »
Evo SLike koje sam jucer navecer uzeo.... malo sam promjenio AQ... ima jedan vanjski filter od 500 l/sat....stavio sam kamen kojeg je plekic odmah zavolio... isto tako sam stavio koru od avokada [naravno, natoplenu i dobro skuhanu... ;)]. neznam ako vidite iza kore je jos jedan filter [unutarnji, 1500 l/sat] koji drzi kurenat u AQ....stavio sam koru ispred njega i dobro je zavezao za njega jer je bilo previse kurenta...sada je bolje i ribce se vole igrat oko mlaza  :D...sta sam jos promjenio...oh da maknuo sam onu umjetnu 'planinicu'.... tako to je za sada to jos trebam nabaviti neke biljke  -?

Ah da i vidim da ima premalo svijetla tako da trebam i to popraviti? iako plekic voli biti iza kamena u tamnijem dijelu :s

recite sta mislite