Srpanj 12, 2025, 19:14:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Procjena fotiča i objektiva  (Posjeta: 5240 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Procjena fotiča i objektiva
« u: Lipanj 21, 2008, 15:51:08 poslijepodne »
Nisam znal i koju temu da stavim pa pošto je to fotooprema stavil sam tu.
Moj stari bude vjerojatno prodaval fotoaparat, a objektive bude sigurno prodaval. Pošto ne zna kolko bi otprilike mogel dobit za to postavil sam tu temu jer tu ima sigurno ljudi koji znaju. Fotič je EOS1 markII star oko 3g. Sve je u dobrom i ispravnom stanju.

Hvala na odgovoru ako ga bude.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Procjena fotiča i objektiva
« Odgovori #1 u: Lipanj 21, 2008, 17:36:32 poslijepodne »
a koji je to tocno model 1D ili 1Ds?
gledam svako malo e-bay i cijene se krecu od 1000$ za model 1D markII pa do 3500-4000$ za model 1Ds markII...

28-105 od 100 do 200$
20-35 od 100 do 160$
« Zadnja izmjena: Lipanj 21, 2008, 17:39:30 poslijepodne od Mastino »

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 21, 2008, 17:41:53 poslijepodne »
gledam svako malo e-bay i cijene se krecu od 1000$ za model 1D markII pa do 3500-4000$ za model 1Ds markII...

28-105 od 100 do 200$
20-35 od 100 do 160$

Mastino,  ta dva aparata se najlakše razlikuju po tome što na jednom piše D a na drugom Ds  ;)
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #3 u: Lipanj 21, 2008, 17:45:14 poslijepodne »
hehheee Ignus, a uopce nisam gledao fotku  :doh:

ok znaci od 1000 pa do 2000$ za 1D

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 21, 2008, 17:55:01 poslijepodne »

28-105 od 100 do 200$
20-35 od 100 do 160$

Na e-bay sam videl cijene, i vani se sve može nabavit jeftinije nego kod nas. Mene zanima kolko se kod nas može tražit za to.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #5 u: Lipanj 21, 2008, 19:38:59 poslijepodne »
Ja sam pred 2 mjeseca svjedočio cijeni od 2000 kuna za taj fotić, kupio ga jedan dečko što radi kod mene preko hrphotocontest oglasa, za objektive ne znam.
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #6 u: Lipanj 21, 2008, 19:51:04 poslijepodne »
za objektive pogledas koliko su novi i das ih u pola cijene, mislim da ne kraju to ispadne fer i za tebe i za kupca...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 21, 2008, 20:13:29 poslijepodne »
Ja sam pred 2 mjeseca svjedočio cijeni od 2000 kuna za taj fotić, kupio ga jedan dečko što radi kod mene preko hrphotocontest oglasa, za objektive ne znam.

Malo nerealno za taj fotič. Jedino ak je prešel auto prek njega, ili ako mu ga je prodal brat.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 21, 2008, 21:16:16 poslijepodne »
Samo kažem što sam vidio, bez ikakvih skrivenih namjera...da li je bilo još nekih preklapanja između njih to mi nije rekao. On je liku dao 2000kn, ovaj njemu fotić i to je bilo to. Istina, malo je to para za njega, tko zna, možda je bio "hot" :D
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 21, 2008, 21:21:00 poslijepodne »
Samo kažem što sam vidio, bez ikakvih skrivenih namjera...da li je bilo još nekih preklapanja između njih to mi nije rekao. On je liku dao 2000kn, ovaj njemu fotić i to je bilo to. Istina, malo je to para za njega, tko zna, možda je bio "hot" :D

Ako je tak onda je super prešel.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #10 u: Lipanj 22, 2008, 01:12:32 prijepodne »

Malo nerealno za taj fotič. Jedino ak je prešel auto prek njega, ili ako mu ga je prodal brat.

... sve ovosi u kojem je stanju koliko je fotki ispucano, svaki digitalac ima ograničen broj snimaka, neka realna cijena u hr... to ti je vorka napisao, mada probaj dati oglas.... puno češ se namučiti prodati ga.. ja sam prije mjesec dva imao priliku Ds za 10000 kn... ali jbg nisam immao keš....... Vorka... a taj tvoj frend me prešel samo za sat dva kaj ga je zel prije mene!!!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 22, 2008, 08:50:06 prijepodne »
Ok hvala

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 23, 2008, 11:32:46 prijepodne »
Evo provjerio sam, kao što je Skorpac rekao ovaj fotić što ga je moj kolega kupio bio je sa nekih 100.000 okidanja pa je išao po tako niskoj cijeni, inače kaže da možeš komotno za njega tražiti 5000 kuna i više...sve zavisi koliko je korišten naravno.

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #13 u: Lipanj 23, 2008, 12:39:22 poslijepodne »
fotić što ga je moj kolega kupio bio je sa nekih 100.000 okidanja
mozda pitanje malo glupo ali sta nije to "granica izdrzljivosti" za fotic?  :-[

koliko okidanja ima tvoj fotic Dragon?

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 23, 2008, 13:09:30 poslijepodne »
Nije glupo pitanje uopće, samo je poanta u tome što će ovaj "ubiti" još cca 2000-3000 kuna (ne znam točno) u novi shutter kad mu rikne. Tko zna koliko će mu ovaj još potrajati nakon 100.000 no s time su i došli do cijene od 2000kn. Na netu sam našao da su neki okidali i oko 200.000 puta s ovim Canonom, a nekima je riknuo i na 30.000 pa si ti misli.

Imam i frenda koji je s Nikonom D70 u 7 mjeseci imao nekih 70.000 okidanja i naravno riknuo je, no bio je u jamstvenom roku pa su mu stavili novi džabe. Fora je isto tako što je okinuo oko 20.000 preko očekivanog koje je bilo 50.000. Meni je za Alphu a200 predviđen shutter life 100.000, što smatram da će mi tempom kojim koristim potrajati par godina, vjerojatno do neke nove mašine ,he, he...

P.S. sad sam se čuo s likom iz Canona, ovaj fotić ima shutter life expectancy cca 200.000, a kaže da ih ima koji su okidali nekoliko puta više.....ne da je ovaj moj dobro prošao, nego!!!
« Zadnja izmjena: Lipanj 23, 2008, 13:15:44 poslijepodne od Vorka »

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #15 u: Lipanj 23, 2008, 13:14:13 poslijepodne »
Ljudi dajte ne pričajte gluposti. 1D za 2000 kuna... nemoguće jedino ukoliko je isti ukraden...

Promjena shuttera košta oko 2000 kn kad sam ja zadnji puta provjeravao tako da nema šanse dobit taj aparat za toliko kuna.

Njegova realna cijena je oko 1000-1500 EURa ili USA ukoliko se naručuje iz Amerike (ali gledajte i 22% PDVa na tu cijenu kod uvoza)...

Inaće na tom aparatu moš provjerit broj okidanja. Uslikaj sliku u JPGu skini ovaj program:
http://www.sonnycao.com/files/1dcount.zip

i učitaj sliku te će ti on reč broj uslikanih fotografija do sada...

Oni objektivi nisu baš nešto tako da puno ne vride pa mi nije jasno kako neko ima objektiv od 2000-3000 kn i aparat od 25000 kn...
« Zadnja izmjena: Lipanj 23, 2008, 13:20:17 poslijepodne od Bkaradza »

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 23, 2008, 13:18:00 poslijepodne »
Onda tip nije znao šta prodaje, u neznaju je spas....nekima, ha,ha...ili je kao što sam bio napisao prije bio "hot merchandise"

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #17 u: Lipanj 23, 2008, 13:25:33 poslijepodne »
Imam i frenda koji je s Nikonom D70 u 7 mjeseci imao nekih 70.000 okidanja i naravno riknuo je, no bio je u jamstvenom roku pa su mu stavili novi džabe. Fora je isto tako što je okinuo oko 20.000 preko očekivanog koje je bilo 50.000. Meni je za Alphu a200 predviđen shutter life 100.000, što smatram da će mi tempom kojim koristim potrajati par godina, vjerojatno do neke nove mašine ,he, he...

Shutter u jamstvenom roku.. Isto kao da kažeš da si istrošia metlice brisača ili gume na autu i da su ti ih zaminili u jamstvenom roku... Ukoliko su mu prominili shutter onda su ludi a on sritan :)

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 23, 2008, 13:30:53 poslijepodne »

Shutter u jamstvenom roku.. Isto kao da kažeš da si istrošia metlice brisača ili gume na autu i da su ti ih zaminili u jamstvenom roku... Ukoliko su mu prominili shutter onda su ludi a on sritan :)

Radi čovjek samnom, ako laže on lažem i ja...poznavajući ga vjerujem mu na riječ. Vidjeću ga danas oko 5 pa ću ga pitati u kojem servisu je to bio.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Lipanj 23, 2008, 15:57:32 poslijepodne »
Evo provjereno za Nikon D70 zamjenu shuttera, sve kao što sam rekao. Mijenjali su mu u Fototeh-u i to ide pod jamstvo, dakle ako ti rikne shutter u jamstvenom roku ide zamjena jer nije nastalo nestručnim rukovanjem, a ni jamstvo nije na broj okidanja nego na cijeli uređaj godinu dana.

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Lipanj 23, 2008, 16:02:33 poslijepodne »
Ljudi dajte ne pričajte gluposti. 1D za 2000 kuna... nemoguće jedino ukoliko je isti ukraden...

Promjena shuttera košta oko 2000 kn kad sam ja zadnji puta provjeravao tako da nema šanse dobit taj aparat za toliko kuna.

Njegova realna cijena je oko 1000-1500 EURa ili USA ukoliko se naručuje iz Amerike (ali gledajte i 22% PDVa na tu cijenu kod uvoza)...

Inaće na tom aparatu moš provjerit broj okidanja. Uslikaj sliku u JPGu skini ovaj program:
http://www.sonnycao.com/files/1dcount.zip

i učitaj sliku te će ti on reč broj uslikanih fotografija do sada...

Oni objektivi nisu baš nešto tako da puno ne vride pa mi nije jasno kako neko ima objektiv od 2000-3000 kn i aparat od 25000 kn...

Ti objektivi se ne koriste zato bi ih i prodal. Objektive koje koristi bi ostavil za novi aparat.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Lipanj 27, 2008, 10:49:16 prijepodne »
Evo provjereno za Nikon D70 zamjenu shuttera, sve kao što sam rekao. Mijenjali su mu u Fototeh-u i to ide pod jamstvo, dakle ako ti rikne shutter u jamstvenom roku ide zamjena jer nije nastalo nestručnim rukovanjem, a ni jamstvo nije na broj okidanja nego na cijeli uređaj godinu dana.

Provjereno i sa Sony Hrvatska, kvar shuttera na Alphama ulazi pod jamstvo, a life expectancy za sve nove modele je min. 100.000 okidanja. Ne znam kako je za ostale, ali koliko čujem neslužbeno od servisa sa kojima radimo isto bi trebalo ići pod jamstvo.