Bette vole zivu hranu. Pojam "ziva" hrana ne znaci nuzno da se ona mora jos i kretati, vec da je nekad bila ziva u obliku u kojem se daje ribama

Suseni bloodwormsi su jedni od najjednostavnijih takvih hrana a i lako ih je naci. Ne smrde, i ne micu se

Zamrznute zive hrane su isto odlicne! Al sa njima treba biti oprezan jer ako se prehrani jako prljaju vodu. Kako god, nema bolje prehrane od zive (zamrznute) hrane.
Listice ce cesto bette i jesti ,ako su navikle, al to nije dobro za njih (bar ne stalno), jer napuhava i moze izazvati zacep ili problem za plivajucim mjehurom.
E sada, sto se tice drzanja, slazem se da drzanje jednog muzjaka i jedne zenke nije dobro. Svugdje ces citati da se na jednog muzjaka drze po 3-4 zenke, no ja (i jos par nas) imamo stav da muzjaka nikako nije dobro drzati sa zenkama jer se prije ili kasnije rode problemi s neke od strana. Ako se muzjak i zenka dobro slazu, vjerojatno je da ce pokusati mrijest prije ili kasnije, a tada su nastradale sve druge ribice u akvariju (ako ima drugih zenki i one). Isto tako, zenke znaju u mrijestu (i prije njega) biti jako agresivne i potrgati muzjakove duge peraje i ozbiljno ga ozlijediti.
Opet, sve je to na tebi da odlucis oces li ih drzati odvojeno ili zajedno.

Ja trenutno jos imam jednog muzjaka u zajednickom "zenskom" akvariju sa 8 zenki (bilo ih je 20 prije prodaje), al taj muzjak mi radi velike probleme, nadje si partnericu pa maltretira sve ostale zenke... Tako da ga sada vadim van jer nema smisla.
Btw. lijep avatar

Poz!