Gde si Balky, ...
Nema te 100 godina ...gde si ti bre...?
Vidim opet isti problemi sa teleskop japankama ( Black moor & telescope goldfish) 
Stvarno mi je nejasno zasto samo one ne mogu da opstanu u akvarijumu a da sa ostalim ribama nemas problema? Kao sto vidim ti imas i japanku crvenkapukojoj nista nije!
Hajde malo vise informacija daj. Koliki je akvarijum (u litrima) , kolika je temperatura vode, kakva je filtracija vode ( koji filter imas), koliko hranis ribe i sa kojom hranom, da li osvezavas vodu, da li imas aeracijuu akvarijumu, izmeri ako si u mogucnosti parametre vode,...
Hajde uradi to pa da vidimosta mozemo da ti pomognemo. Ovako kako nam navodis probleme, vrlo tesko mozemo da ustanovimoo cemu se radi.
Pa eto me bre

,

ma bila mi je zena cijelo ljeto ovdje, a ona sa Yu Passportom ne moze u SLoveniju, pa nisam nabavljao nove ribice, preostala crvena se drzi i dalje bez greske, pa nisam imao nista pametno da pisem, a i bacio sam se u uzivanje u ljetu i zeni

Nego ovako, bas sam i u ovom postu napisao da cu morati izmjerit sta je sa vodom, temperatura je "kucna", nemam grijac nikakav jer su to ribice za koje mi je receno da eto ne treba nista pa sam tako i radio.
Treba mi pomoc oko paramatera vode, naime, ja sam iz Umaga, a tu naravno ima hrane i ljekova za ribe, ali dodatna oprema je prilicno slaba, trebao bi imena testera za vodu (Ph, nitrati etc etc.) da znam reci ili curi da mi kupi u BG (te ces znati ti), ili nekog iz RH da mi kazu kako se te iste stvari zovu kod nas, pa da onda ja obavim sve potrebne radnje.
Ono sto ti mogu rec, alil laikcim jezikom ide ovako: vodu izmjenjujem cca 1/3 svakih 20-ak dana, koji put 15, koji put 25 kako imam vremena, akvarij je od 50l (premalo znam), imam filter neki za vodu sa spuzvom unutra, po uputama koji sam dobio tu spuzvu cistim rijetko i pod hladnom vodom, imam i filter koji prolazi kroz aktivni ugljen i jeli provodi zrak kroz vodu. Koji su to tipovi ili neki strucni nazivi ne znam, ali evo ti link:
www.stojakovic.net/Ribi1.jpgwww.stojakovic.net/Ribi2.jpgNa ovoj Ribi2 slici, gornja crvena riba je jedina prezivjela, a ova dole crvenkapa se isto nije dala.. mozes molim te pogledat pa rec kako se ova prezivjela odaziva
www.stojakovic.net/Ribi3.jpgwww.stojakovic.net/Ribi4.jpgVidi se i filter i drugi filter, a pomozi da i ovo ostalo obavim!
I da, svako ima svoj gust, znam da fauna nece ali bit ce onih koji ce pilit da uzmem toplovodne, ali meni se bas teleskopi svidjaju, veliki sa buljavim ocima, crni i u mraku izgledaju opasno