moja razmišljanja
!-treba tonu i pol furati s mora ako nemas kombi ako imas kombi puno trazi
2-moras naci mjesto di je more cisto
3-kad more drzis duze plankton ce ti crknut i opet imas upitnu kvalitetu
4-di ces doma drzati 1400 lit?
5-uzmes kantu za 750 litara i ako mjenjas 20 posto mjesecno prvih 100 lit potrosis za punjenje poslije imas za dvije godine za mjenjat.
ja sam isto mislio dofurat s mora ali se ne isplati jedino kad se vračam s mora pa usput ali ovako stvarno nema smisla.
i računaj treba 1500 litara u kanistrima prenjet u kuću računaj da je jedan kanister od 50 litara 15 kn(a vise je)koliko dode ako ne kako ces u komadu furat 1000 litara.
vjeruj mi kupit sol je najlakse kod nas je na nekim mjestima cijena prenabrijana ali zicer je zicer pa makar i vani.
Vidim da je tema krenula u drugom pravcu od onog što me je zanimalo ali ipak da odgovorim:
1. imam kombi, put do mora bi i natrag bi me došao oko 600 kn + potrošeno vrijeme
2. ekipa s mora koristi more, valjda bi neko od njih rekao odakle ga uzima
3. koliko sam čitao, plankton crkne ali se voda nakon tri tjedna "isciklira" i nakon tog se opet može koristiti
4. nije problem, čuvam more u karnisteru u kojem ču ga i dofurati
5. prvi put potrošim 800+ a ostatak mi je za 4 mjeseca. Još više mi treba ako ču "lječiti" kamen kak predlažu na RK uz dnevne izmjene vode
6. mogu doči do "karnistera" od 1000 litara, transport vode nije problem s pumpom koju imam to je 20 min vremena (uz potrošnju oko 1 kwh, cca 1 kn

)
Nije samo stvar u škrtosti (razlici u cijeni) , od nekolicine akvarista sam čuo da im se tank dosta popravio nakon što su dodali pravo more, zašto onda ne startati s njim ako več financiski nije velika razlika (vrijeme tak i tak nemilice trošim na ovaj hobi).