Imam par problemčića u mojem biljnom rasadniku.
Do sad sam se boril sam (k'o lav), ali gubim bitku, umjesto da mi akvarij napreduje, mislim da nazaduje, pa trebam pomoć.
Akvarij je 100 l, rasvjeta daylight 4x18 W, štedne 3x12 W, gnojim jednom tjedno s 4ml EC-a i 10 ml Profita. Bilje nezahtjevno (lijepo uspijeva), dodajem CO2 DIY. Izmjena vode jednom tjedno 25 l.
Sva ova pitanja su već postavljana, ali nikak nemrem naći onak' precizne odgovore, pa pitam po stoti put:
1.Muku mučim s končastom algom. Vadil sam ju mehanički, imam pun akvarij bilja, misleć' da bude bilje oduzelo hranjive tvari algama, ali uzalud. Svakim danom je konaca sve više. Evo, već nekih mjesec dana dodajem EC i gnojim Profitom, ali ne primjećujem neku razliku. Kak se riješiti končaste alge? Plizzzz!!!
2.Imal sam prekrasan grm Vesicularie, i u zadnje vrijeme imam kaj za vidjeti: listića nema, nego samo grančice, i svakim danom je sve gore. E sad, je li je kriv EC ili moji sijamski prasci koje doduše nisam videl da glodju grm, ali nekak su mi sumnjivi? Svo ostalo bilje izgleda odlično.
3.Kakvo doziranje za EC preporučujete na 100 l. Na flaši pišu dva takoreći oprečna uputstva, na engleskom i hrvatskom, koje je pravo? Je li bih mogao imati neke fatalne štete od predoziranja sa EC?