Kolovoz 13, 2025, 19:16:59 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problemi s juwel filterom  (Posjeta: 3361 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rubber duck

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
problemi s juwel filterom
« u: Svibanj 29, 2008, 19:39:34 poslijepodne »
bok svima!

prije nešto više od godinu dana kupio sam od juwela akvarij lido 120. u pogonu je cca. 11 mjeseci i u posljednje vrijeme njegov originalni filter dosta buči, voda već duže vrijeme nije kristalno bistra kako je to znalo biti prije. zbog problema s jačinom struje vode (impeler 600L) stavio sam impeler protoka od 400L. 20 - 30 % vode mijenjam svakih 15 - 30 dana. filter vatu (dodouše onu Serinu izrezanu na dimenzije) mijenjam svakih 10 - tak dana, a spužve onu ugljenu sam izbacio i zamijenio napola razrezanom plavom grubljom. nitratnu spužvu mijenjam svakih dva mjeseca, plave grublje čistim  svakih mjesec dana jednu pa drugu, dvije donje fine spužve čistim svakih tri mjeseca jednu pa drugu. prije mjesec dana imao sam eksploziju nitastih algi na rubovima bilja koje pod rasvjetom izgledaju bijelo, a kad se izvade iz vode su tamno zelene. tretirao sam algovecom i sada je nešto bolje. u akvaču je 15 neonki (cardinal, neon obični, crne i glowlight), 3 skalara, 3 pande, 4 udovice i 1 diskus. ugibanja ribica nije bilo.

svaki iskustvo, savjet dobro došli :)
rubber duck

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Odg: problemi s juwel filterom
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2008, 08:38:06 prijepodne »
Provjeri da li su ti spužvice prezasićene, možda je unutra toliko materijala da nema dobrog protoka. Inače imao sam sličan problem i kad sam zamijenio spužvice (naravno ne sve od jednom) stanje se popravilo a neke sam dobro isprao u akvarijskoj vodi.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline BARBI

• Novi član
  • *
Odg: problemi s juwel filterom
« Odgovori #2 u: Prosinac 01, 2008, 22:43:27 poslijepodne »
A jesi ti ikada pocistio filter. Mislim cijelo vrijeme objasnjavas kako cistis vatu, spuzve i vodu. Nigdje ne pise da si njega cistio pa pitam, ako nisi nije ni cudo da ti je izgubilo snagu na mlazu. Moras otvoriti sami filter i pocistiti njega i izvaditi propeler i tamo izvaditi zmazanocu pa ce odmah bolje raditi.