Srpanj 21, 2025, 21:50:20 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kakav akvarij?  (Posjeta: 2996 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline osiris

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
kakav akvarij?
« u: Svibanj 27, 2008, 17:33:54 poslijepodne »
kakav akvarij imate i kako je to sve počelo?prvi koraci i greške i mali osvrt na to koliko je para otišlo i dajte opis i neku sliku napišite koje ribe imate i koju opremu... :D  ;) :)
City of the damned
At the end of another lost highway
Signs misleading to nowhere

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: kakav akvarij?
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2008, 18:31:48 poslijepodne »
kakav akvarij imate i kako je to sve počelo?prvi koraci i greške i mali osvrt na to koliko je para otišlo i dajte opis i neku sliku napišite koje ribe imate i koju opremu... :D  ;) :)

Ukratko, većina ima više akvarija (ja 4). Iako smo svi bili upozoreni, krenuli smo sa manjima akvarijima (prvo sa plastičnim 10l, zatim stakleni 20l, zatim 54 litre, u bližoj budućnosti namjeravam, ako bog da, jedam 200-300litara. Naravno kupio sam i neke manje, čisto da mi se zadovolji ovisnost). Zatim smo nadograđivali, kupovali malo veće... da bi na kraju potrošili duplo više novaca nego da smo iz početka kupili kako spada.
Grešaka nekih i nisam imao jer sam nekoliko mjeseci čitao forum prije nabavke, ali znaju iskrsnuti neke specifične "cake". Ali to je tek nakon nekog vremena i to su već finese akvaristike.
A za ostala pitanja mislim da je ipak malo preopširno... ;D Lijenčina sam :-[
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline osiris

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
« Odgovori #2 u: Svibanj 27, 2008, 19:06:22 poslijepodne »
a barem nešto nisi jedini lol :) :P
City of the damned
At the end of another lost highway
Signs misleading to nowhere

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Svibanj 27, 2008, 20:48:52 poslijepodne »
počneš "slučajno" s nečim malim, ko fol, ne traži puno njege (moš mislit), pa ne zauzima puno mjesta...pa svašta....onda kreneš dalje, jer postaješ totalni freak...pa onda za godinu - dvije - tri završiš s 4...skupljaš pare za dalje....tada si već potpuno lud...ali nema veze.... :P :clown:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #4 u: Svibanj 27, 2008, 21:10:32 poslijepodne »
trenutno 180 lit i 230 lit + terarij, a para je toliko potrošeno da ni ne brojim više...
Varaždin...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2008, 02:34:07 prijepodne »
Imala sam ja ideju pisati u jednu biljeznicu troskove... :P Ne moram niti reci da sam odustala... :D

Cemu? Vazno je samo zadovoljstvo kad znas da si dao sve od sebe (i svog crnog prijatelja iz torbice) za dobrobit stanovnika akvarija i naravno osobno zadovoljstvo...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Svibanj 28, 2008, 08:53:49 prijepodne »

Najgori mogući početak - prije nekih 2-3 godine bio sam u gradu s curom i sjetim se -  idem kupiti akvarij...totalno neinformiran kupio sam u jednom shopu staklo - cca. 50 litara, pa u drugom pumpu u trećem ribe i to sve u jednom danu...tako da mi je prvo iskustvo bilo  :dead: zahvaljujući mojoj neiformiranosti...nakon toga je ipak krenulo nabolje uz pomoć razno-raznih savjeta prodavača,  a najveći napredak je bio kad sam krenuo u skupljanje informacija na internetu tj. na akvarij.net-u :)
« Zadnja izmjena: Svibanj 28, 2008, 10:43:11 prijepodne od Pancho_Villa »

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 28, 2008, 09:13:55 prijepodne »
Moj početak seže unatrag petnaestak godina kada sam testirao ispravnost nekakve pumpe vode od cappuccino aparata tako da sam u jednoj staklenki vrtio vodu... nakon pola sata toga bučkanja mi je palo na pamet da bi mogao unutra uvaliti neku ribu... srećom riba nije završila u toj staklenci, ali me to ponukalo na složim svoj prvi akvarij (šareni pijesak, plastična biljka i gomila gupija  :roll: :D)
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #8 u: Svibanj 28, 2008, 15:26:45 poslijepodne »
Citat:
Moj početak seže unatrag petnaestak godina kada sam testirao ispravnost nekakve pumpe vode od cappuccino aparata tako da sam u jednoj staklenki vrtio vodu...

Hahaha Ovo je najluđa inspiracija za akvarij koju sam dosad čuo! Ja sam davno imao akvarij ko klinac, 15 godina je zatim skupljao prašinu na tavanu,a zatim sam naišao na ovaj site i ostao uhvačen,išao bih radit na brod,i jedina mi je briga ako uspijem otić,da li ću u kabini smjet imat mali akvarij hehehe lud!!!

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #9 u: Svibanj 28, 2008, 19:11:19 poslijepodne »
Imala sam ja ideju pisati u jednu biljeznicu troskove... :P Ne moram niti reci da sam odustala... :D

Cemu? Vazno je samo zadovoljstvo kad znas da si dao sve od sebe (i svog crnog prijatelja iz torbice) za dobrobit stanovnika akvarija i naravno osobno zadovoljstvo...

tako sam i ja počeo pisati i skupljati račune....... pa kad se "malo" nakupilo.... sve sam bacio.....  :roll:

Offline Miro NZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #10 u: Svibanj 28, 2008, 19:58:27 poslijepodne »
Poceo sam prije 6god s 140l mix svega, poslije 3god sam uzeo 450l i napravio biljni.Posto je 140l izgledalo bjedno kraj 450l uzeo sam i jedan od 200l a 140l sam umirovio,onda sam nabavio jedan od 120l za ciklide, posto ovi moji ciklidi narastu veliki ovaj mjesec je stigo i jedan akvarij od 540l. Ukucanima sam obecao da vise nece biti novi akvarija :angel:. Pare nebi spominjo da neko od rodbine nebi vidio
« Zadnja izmjena: Svibanj 28, 2008, 20:00:16 poslijepodne od Miro NZ »