Imao takvu bolest. Ili sličnu.
Smrtnost 100%.
Od šest prekrasnih skalara koji su se složili u parove i mrijestili redovito, u roku mjesec dana pokrepali svi. Prvo sam na jednom primijetil kao da mu je nekaj odgrizlo komad mesa na boku i napravil rupu. Mislil sam da se je riba negdje ogrebala, pa nisam poduzel ništa. Kod simptoma na drugoj ribi sam se zabrinul. Imal sam onda akvarij DIY 300 l, i pet puta manju plaću, pa je jedino kaj sam si mogel priuštiti bil Baktopur, kao, sa širokim antibakterijskim spektrom djelovanja. Tretiral sam cijeli akvarij (nisam imal karantenskog) i mogu reći da je ribama bilo samo još gore. Sve životinje su uginule. Bili su stari oko dvije godine, prekrasne, umiljate, prave jedrilice (početnička sreća)... :'( :'( :'(
I evo, nije da te obeshrabrujem, ali nikad poslije nisam u tom akvariju mogel držati nikakve ribice, sve bi pokrepale, tak da i dan-danas stoji prazan u podrumu. Možda da sam ga dobro dezinficiral, hipermanganom ili nečim sličnim kaj preporučuju...
Samo me zanima kak je to došlo u akvarij, možda s biljkom, s nekom ribicom, s nekakvim posuđenim komadom opreme....

Nažalost, ja preporučujem totalnu dezinfekciju i deratizaciju. Nadam se da se varam.