Srpanj 10, 2025, 13:44:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarijske biljke u cvjećari  (Posjeta: 12265 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Akvarijske biljke u cvjećari
« u: Svibanj 24, 2008, 21:59:53 poslijepodne »
Možda će ovo pitanje izgledati idiotski, ali prodaju li u cvjećarama ikoje vodeno bilje, recimo ono koje se stavlja u kugle kao ukras, a da se može stavit i u akvarij? :) To pitam jer u kod nas u pet-shopu nema živoga bilja, samo plastično...

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Odg: Akvarijske biljke u cvjećari
« Odgovori #1 u: Svibanj 24, 2008, 22:14:02 poslijepodne »
evo ja sam u konzumu vidjela vodeno bilje, pa ako imaš u blizini...mislim da je bilo ludvigije, cabombe i još nešto - neprepoznatljivo...bilje nije baš u nekom savršenom stanju, ali ako mu se pruže ok uvijeti opstat će..
okolica Zaprešića

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #2 u: Svibanj 25, 2008, 08:50:17 prijepodne »
e a ono kaj sam videl u zagrebu u zoo-u kaj raste sa onim ciklidma unutra ona zelena biljka koja pušta korijenje u vodu, mislim da toga ima za kupiti sve posvud, ak na dobro mislim.
Varaždin...

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #3 u: Svibanj 25, 2008, 14:08:05 poslijepodne »
Ja sam u Pevecu prije 2 godine kupio Rotalu Rotundifoliu, prodavali je u plastičnoj čaši od nekih 0,5 litre. Dakle, nikad ne znaš kad na što možeš naletiti.
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #4 u: Svibanj 25, 2008, 14:23:18 poslijepodne »
U Brico-u znaju imati nesto plutajucih biljki...

Offline sara16

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 25, 2008, 14:55:52 poslijepodne »
Ja sam u Pevecu prije 2 godine kupio Rotalu Rotundifoliu, prodavali je u plastičnoj čaši od nekih 0,5 litre. Dakle, nikad ne znaš kad na što možeš naletiti.

tak je i ovo bilo u plastičnoj čaši, a gore etiketa sa zlatnim ribicama
okolica Zaprešića

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Svibanj 25, 2008, 15:07:07 poslijepodne »
kako ja to nikad nisam vidjela?  -?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Alex

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Svibanj 25, 2008, 22:19:16 poslijepodne »
A di ste to vidili, mislim na kojem odjelu u tgovini... Recimo meni je u blizini konzum i nikad nisam naletio na to bilje... :'(

Offline sara16

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 28, 2008, 17:22:05 poslijepodne »
na djelu gdje stoji i svo bilje, ovo kopneno...onak je na jednoj polici složeno, ovo je maxi konzum - možda je u tom stvar..
okolica Zaprešića

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Svibanj 28, 2008, 22:45:07 poslijepodne »
Isto sam i ja vidla danas u zagrebačkoj dubravi u konzumu...i isto ostala u šoku... čak je i jeftino naspram pet shopova...a ovo koje sam vidla je bilo u sasvim dobrom stanju.
Pustike, Turopolje

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #10 u: Svibanj 28, 2008, 22:55:42 poslijepodne »
Isto sam i ja vidla danas u zagrebačkoj dubravi u konzumu...i isto ostala u šoku... čak je i jeftino naspram pet shopova...a ovo koje sam vidla je bilo u sasvim dobrom stanju.

a što je bilo od biljaka???

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Svibanj 29, 2008, 08:55:58 prijepodne »
Ja sam ciklidaš... nemoj mene pitati za nazive biljaka.  :D
Pustike, Turopolje

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 29, 2008, 17:34:02 poslijepodne »
Nije u Zagrebu, ali prije par godina su fakat dobar izbor bilja imali u plastičnim čašama u Grazu u Ikei.  :D

Offline zibba

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #13 u: Svibanj 31, 2008, 12:13:28 poslijepodne »
Zanima me što mislite o difenbahiji kao akvarijskoj biljci. Neki dan sam u pet šopu ostala iznenađena ugledavši u akvariju u ponudi pod biljem tu biljku. Koliko je pogodna za ribe ( ipak je poznata po tome da je otrovna) i postoji li još koja biljka koja je inaće naša sobna a da je moguće imati ju i u tim vodenim uvijetima?

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #14 u: Svibanj 31, 2008, 13:59:49 poslijepodne »
Da vam javim da imate i u pevecu stvarno jeftinih biljaka(17)kn što je ispod svih cjena.Radi se o pevcu u Kutini i izbor je nekih 6 vrsta biljaka,ali stvarno ih je puno od po svake vrste barem 15 čaša.Isto tako i u konzumu ima nešto manji izbor,ali ima.

Offline Alex

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Lipanj 01, 2008, 11:05:58 prijepodne »
Zanima me što mislite o difenbahiji kao akvarijskoj biljci. Neki dan sam u pet šopu ostala iznenađena ugledavši u akvariju u ponudi pod biljem tu biljku. Koliko je pogodna za ribe ( ipak je poznata po tome da je otrovna) i postoji li još koja biljka koja je inaće naša sobna a da je moguće imati ju i u tim vodenim uvijetima?

I mene zanimaju ova pitanja... Ajmo odgovori netko...  :)  :up:

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #16 u: Lipanj 01, 2008, 15:07:55 poslijepodne »
Može li mi netko objasniti kako su ovi u Unikonzumu odnosno cvjećarnicama zamislili da se drži konkretno Ludwigia? Ja sam je jednom probao posaditi van akvarija, uzeo sam plitku široku posudu, stavio na dno zemlju za cvijeće, pokrio sa aq. šljunkom i nalio vode da bude par centimetara iznad šljunka i piknuo Ludwigiu. Sasušila se i krepala za manje od 1/2 dana. Sad mi je jasno da sam trebao imati i nekakav poklopac tako da vlaga unutra bude blizu 100%, tj. nešto nalik paludarijumu no to iz nekih razloga otpada pa me zanima ima li još koji naćin za držanje te biljke koji mi dosad nije pao na pamet.

Offline zibba

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #17 u: Lipanj 01, 2008, 18:47:04 poslijepodne »
Eto ja sam jućer na Floraartu kupila tri biljke za akvarij po 15,00 kn komad. Još nisam stigla pogledati o kojem je bilju riječ, a na čaši nije pisalo, ali zbilja je bilo super povoljno.

Offline sara16

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 02, 2008, 10:50:02 prijepodne »
Može li mi netko objasniti kako su ovi u Unikonzumu odnosno cvjećarnicama zamislili da se drži konkretno Ludwigia? Ja sam je jednom probao posaditi van akvarija, uzeo sam plitku široku posudu, stavio na dno zemlju za cvijeće, pokrio sa aq. šljunkom i nalio vode da bude par centimetara iznad šljunka i piknuo Ludwigiu. Sasušila se i krepala za manje od 1/2 dana. Sad mi je jasno da sam trebao imati i nekakav poklopac tako da vlaga unutra bude blizu 100%, tj. nešto nalik paludarijumu no to iz nekih razloga otpada pa me zanima ima li još koji naćin za držanje te biljke koji mi dosad nije pao na pamet.

pa držiš ju ko vodenu biljku, i oni u konzumu ju imaju u čaši koja je puna vode i ludwigija unutra pliva....
okolica Zaprešića

Offline Alex

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Lipanj 02, 2008, 13:29:49 poslijepodne »

pa držiš ju ko vodenu biljku, i oni u konzumu ju imaju u čaši koja je puna vode i ludwigija unutra pliva....

I raste normalno? Ima još neka takva biljka?

Offline Alex

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Lipanj 02, 2008, 19:10:04 poslijepodne »

Može netko odgovoriti? Imate iskustva sa Ludwigiom u akvariju? Ima li takvih biljaka još?  :punch:

Offline Alex

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Lipanj 02, 2008, 19:11:03 poslijepodne »
Možda čak i slika ako netko ima...  :D  :up:

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #22 u: Lipanj 02, 2008, 20:21:01 poslijepodne »

O da. Vodena leća - probao osobno, a vjerujem da bi išlo i sa rogolistom, javanskom paprati i javanskom mahovinom. Samo Ludwigia ipak koliko znam traži bolju rasvjetu i još ponešto, imam je u svom aq. i ne kotira baš visoko na listi biljaka koje dobro uspijevaju(kod mene naravno :(). Kao što neki odrežu cvijet piknu ga u vazu i onda gledaju kako danima krepava u mukama i to im je lijepo tako će i Ludwigia neko vrijeme opstati u čaši vode. Ako je u većoj posudi, na dobrom svjetlu, odgovarajućoj temperaturi i povremeno joj se promjeni voda i eventualno pognoji možda će čak i rasti.

Offline sara16

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Lipanj 02, 2008, 23:06:27 poslijepodne »
pa ludvigija traba jako, jako dobre uvijete - rasvijeta, podloga, gnojivo (mislim da niš nisam zaboravila, jedva gledam) i sigurno će dobro rast - isprobano  ;)
okolica Zaprešića

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #24 u: Lipanj 03, 2008, 00:58:47 prijepodne »
Dobro, tako baš jako, jako zahtjevana nije... ;) Ali treba malo bolje uvjete da postigne lijepu crvenu boju. Kaj se tiče Ludwigie u tegli, imam par manjih u nepotopljenom akvariju gdje uzgajamo bilje, i jako dobro se drže, tj. rastu. Malo im se promjenila forma listova, i nisu crvene, ali uspjevaju. Tako da mislim da ako ju posadite u teglu i držite vlažnom, ne bi trebalo biti problema.
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8