Ugodan dan želim grupi, prije svega onima koji će udijeliti savjet ili mišljenje.
....Davor me zarazio akvaristikom i duže vrijeme razmišljam o morskom akvariju. Jasno mi je kako je veći lakše održavati, ali strašno sam se zapalio za 70l = D120xŠ23xV28cm - da li bi u njemu uopće preživjele ribe? Sviđa mi se jer bih napravio dugi, niski koraljni grben i mislim da bi bio jako efektan...
Da skratim priču maksimalno: pročitao sam mnogo toga vezano uz morsku akvaristiku s foruma, te mi je jasno kako trebam imati od različitih lampi koje će se paliti u različitim vremenskim intervalima, preko sumpa, skimera, protoka 10x većeg od količine vode u akvariju itd., ali imam jedan veliki problem. Naime,
morao bih složiti akvarij na način da je sve u njemu: bez vanjske pumpe, bez vanjskog sumpa, po mogućnosti da nije hang over rasvijeta itd. Nešto poput klasičnog manjeg slatkovodnog akvarija u kojem se nalazi - sve.
Našao sam odličnog staklara, napravio mi je ponudu za golo staklo (120x40x40=cca850kn s PDVom), ali razmišljam o tome da mi napravi nekakve pregrade unutra, pa da se voda filtrira unutar samog akvarija? Da li itko od Vas smatra da je moguće imati 240 litara sa kompletnom aparaturom - unutar - akvarija. Ima li netko prijedlog kupovne liste? Da li da se uopće upuštam u tako nešto ili bi to bio bačen novac i puno mrtvih koralja i ribica?
Nemojte me samo ubiti u pojam

Pozdrav svima