Srpanj 27, 2025, 13:28:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako je sve poeelo?  (Posjeta: 5504 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bopacak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Kako je sve poeelo?
« u: Rujan 13, 2004, 19:10:00 poslijepodne »

Ljudi, zanima me kako ste se vidospjeli u svijet akvarija?

Meni je brat dobio malo zlatnu ribicu, pa sam joj sredio akvarij od kojih 20 litara, pa za mjesec dana akvarij od 40 litara mali filter i grijae, pa gupy... i tako je sve poeelo.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #1 u: Rujan 13, 2004, 20:44:00 poslijepodne »

hehehe sad sam se sjetio sebe. Ja sam ko KLINAC sa kojih 10 ili 11 godina na velesajmu kupio 2 crna teleskopa, a da nisam imo akvarij. Ribe sam drzo u velikoj tegli od krastavaca u koju sam ubacio posudenu pumpu za zrak za 100L akvarij. Mozete mislit koji je to urnebes u tegli bio al dobro pumpa nije radila stalno jer sam ih pustio prek noci da se malo odmore i naspavaju, a onda ujutro opet akcija.

Starci su nakon 2 tjedna bili prisiljeni kupit mi eheim od 54L negdje u Austriji zasitnu lovu

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #2 u: Rujan 13, 2004, 21:20:00 poslijepodne »
Negdije 89 sam dobio prvi akvari od 20 l i eto me na 250, bio bi i veci ali nemam mijesta
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline For_life

• Punopravni član
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2004, 10:55:00 prijepodne »
1999 2 zlatne ribice u akvariju od 20 litara. starci kupili zbog feng shui-preporuke. i tako tri godine... u meduvremenu stigla je i pumpa za zrak, filter...
dok najstarija i zadnja nije uginula i moj stari rekao "dosta". dok je bio na putu, ja sam ga opet aktivirala i stavila unutra zabu i kozice,puza... pa onda par neonki, molija... i tako je to sve pocelo ponovo...
Grad od milijardu bendova-Grad na na Rječini

Offline Bach

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #4 u: Rujan 14, 2004, 11:48:00 prijepodne »

1992... pas, macka, zec, jez, pticai gusteri mi nisu bili dovoljni pa je dosao i 100l akvarij s hrpom gupya, neonki, borcima, molicima, vodozemcima i malim kornjacama... nakon tog fijaska, DUUUUUGO nista!

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #5 u: Rujan 14, 2004, 12:07:00 poslijepodne »
ko mali sam imao suneanice, u 25l akvariju, bez filtera i lampe, samo staklo, kameneiai i voda , nakon toga oko 10g ništa i sredinom drugog mjeseca, ove godinesam se probudio s idejom da hoau akvarij i da je to ono eemu eu se veselit i oko eega eu se brinuti.S obzirom da mi se bližio ro?endan dobio sam Juwel 96l, danas imam 3 akvarija i razmišljam o 300L kojeg bi trebao nabaviti u skorije vrijeme.
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #6 u: Rujan 14, 2004, 12:07:00 poslijepodne »
1997 je počelo sa kornjačama u maloj plastičnoj zdjeliu kojojih je sin dobio za rođendan,oduvijek mi je bila želja imati akvarij i tako jednog dana sam kupio 100 litraša preko oglasnika u kojem su bila dva skalara brdo gupija jedan pleho itd.,nisam imao pojma o akvaristici akvarij uopče nisam održavao već sam samo dolijevao vodu kad bi isparila,međutim jednog dana stigla je havarija i gupyji su krepali,ostale članove je uništila promjena temperature prilikom seobe pošto je moja žena slučajno isključila grijač i zaboravila ga uključiti.Na mjesto riba stigle su kornjače koje su prerasle svoju zdjelu te su bile u akvariju 7 godina dok nisu prerasle i 100 litraša pa sam ih odlučio pokloniti i na njihovo mjesto useliti ponovno ribe i onda se desilo to da sam otkrio akvarij.net tako da sad imam 4 akvarija a u planu je i peti 300 litraš.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline vulture

• Punopravni član
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #7 u: Rujan 14, 2004, 12:16:00 poslijepodne »
Poeetkom ove godine, kupio juwel od 54 l kao da mi se mali ima veselit ribicama, nedavno sam uz taj kupio i cayman 110. Za stan od nepunih 60 m2 previše.

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #8 u: Rujan 14, 2004, 12:31:00 poslijepodne »
Ponekad mi se ovaj hobi i ovo što sam ueinio od stana sa akvarijima eini smiješnim...ali da se vratim na sami poeetak,opet bih sve isto napravio,možda još i više...Hobi + mala zarada + druženje i upoznavanje sa novim ljudima...super kombinacija.

Offline Mrki

• Punopravni član
  • **
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #9 u: Rujan 14, 2004, 13:40:00 poslijepodne »

Kao mali bio sam alergican na dlaku i perje tako da su kao kucni ljubimci u obzir dosle samo ribice. 86 dok sam bio na moru stri mi napravio akvarij od 25 litara i od tad svaki deparac i lovu za klopu u školi trosio sam na ribice i potrepštine! sad zivim u Kninu pa mi je sve to teze raditi jer nemam odakle nabavljati kako bi htio a sad imam vise para nego onda!! Evo i kuma sam si zainteresirao za ribe bas smo mu jucer isli kupiti prve zlatne ribice. poklonio sam mu hang-on filter i akvarij od nekih 20 litara. A ona mu rekao da ce zlatne narasti pa ga je uhvatila panike i vec pocinje razmisljati o vecem akvariju!!! zaraza se širi!!!!!

Knin / Hrvatska
Ograničen čovjek je laka meta.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #10 u: Rujan 14, 2004, 13:49:00 poslijepodne »

bio sam premali da se sjeaam...tegla od krastavaca, javanska amhovina i gupaei na ormaru...onda rupa od kojih 10 godina...šišao se kod frizerke ,a u 40 litara milijon gupija..pa sam je malo olakšao

Offline jojs

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #11 u: Rujan 14, 2004, 18:05:00 poslijepodne »
Pa sve je pocelo hmmm neznam pa Starci su za sve krivi prvo su oni imali akvaripa sam se ja rodio i opet su imali akvari i eto tako skorom cijeli zivot imamo akvarije.....
Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...
Zagreb,Svetice

Offline adrian ri

• Punopravni član
    • http://www.alfisti.hr
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #12 u: Rujan 14, 2004, 19:19:00 poslijepodne »

Od kad znam za sebe imam kucne ljubimce

Pas,macka,papige,kanarinci,kornjaee i ribeKao mali se sijecam 2 zlatne ribe u okrugloj tegli i 3 crvenouhe kornjaee.

Prvi akvari 40 l mi je stari doneso negdje 1993 sa broda iz Kine,unutra su bile 2 lavlje glave (neznam strueni naziv).

Onda je kupljeno još par zlatnih ribica,a negdje 96' sam kupio grijae i poeeo s toplovodnim ribama,prve toplovodne ribe su mi bile cosbijev i zlatiguramiji,skalari i borac

Sada imam od 50 i 250 litara oba sa živorodkama

U skoroj buduanosti dolaze ciklidi (daj bože eim prije)Naravno i veca litraža 300 litara,a da imam prostora našlo bi se i za 500 litaraEdited by: adrian ri
 Rijeka / Hrvatska
http://www.alfisti.hr

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #13 u: Rujan 15, 2004, 08:20:00 prijepodne »
prije kojih 7-8 godina vidio sam lijepog 250 litraša kod frendove cure. Od tada imam neodoljivu tenziju da priljepim nos na svako staklo koje s druge strane ima vodu... nakon par dana sam od kolege s posla kupio polovnog 50 litraša, a nakon par tjedana sam si složio i 160 litraša kojeg i danas vozim... za 300 l je vea spremna logistika, samo eekam da se uselim u novi stan...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #14 u: Rujan 15, 2004, 08:51:00 prijepodne »

Kao klinac sam imao nešto stakleno što je glumilo akvarij i par zlatnih ribica. Onda je uslijedila pauza sve dok mi sin od jednog mog prijatelja nije dobio dvije zlatne ribice. Na brzinu je sklepan 20l akvarij i to je neko vrijeme hodalo. Onda opet pauza. U medjuvremenu sam se oduševljavao tu?im akvarijima i gledao po kuai gdje bih mogao imati tako nešto. Trebalo je eekati ure?enje dnevnog boravka.

No vea spomenuti prijatelj je odlueio sebi kupiti novi akvarij i htio se riješiti starog. Tako je taj njegov od 140 litara naglo i neplanirano došao k meni i na silu se ugurao u dnevni boravak u rujnu prošle godine.

Dnevni boravak ni danas nije sre?en, ali od kraja srpnja veaje tu i drugi akvarij. Samo 40 litara, ali ipak drugi!
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #15 u: Rujan 15, 2004, 09:02:00 prijepodne »
ja više ni neznam kako.. tu i tamo sam vidija akvarij, što mi je bilo super, pa malo po malo i eto..

Offline Psyco

• Punopravni član
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #16 u: Rujan 15, 2004, 14:31:00 poslijepodne »
very long srory... da skratim...

-vidio kod frenda

-mislio da je glupo

-proslo vremena

-vidio kod frenda

-zaljubio se

-nabavio ovaj link

-sada sam addicted !
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline Adrian

• Novi član
  • *
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #17 u: Rujan 15, 2004, 16:13:00 poslijepodne »

ukratko, sa 6 godina krenulo sa punoglavcimautegli od krastavaca, pasu došli kederi,sa 10 god.prvi pravi akvarij 30 lsa gupijima i takoje to krenuloakvarij po akvarijriba po riba i nakon par godina doguralo ina više komada(u jednom trenutku ih je bilo 30-tak).Prisilan malo dužiprekid...i evo me opetvratio sam se.Ne znam kako bi živio bezakvarija ,prekrasan hoby  .  ;  ;  ;  ;  ;  ;  ;

Velika Gorica

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #18 u: Rujan 15, 2004, 17:39:00 poslijepodne »

Kao mali oduvijek želio akvarij, starci mi ga nikad dali...najbliže što sam se mogao približit akvariju je bilo kod susjeda...

Kad veepostalo oeito da dolazim njemu u posjet više radi akvarija sa anubiasom i corydorasima nego radi druženja odlueio sam da nešpoduzmem, te sam usprkos javnom protivljenju kupio svoj prvi akvarij... sad ih imam 5 i još jedan dolazi...

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #19 u: Rujan 15, 2004, 23:29:00 poslijepodne »
Ja sam poeeo skroz slueajno. inaee  cijeli život imam neke životinje. Maeke (sad imam dvije), hreke (imao ih 3 godine, nekih desetak komada), kuniaa (imam ga još uvijek), a ribice od par dana prije Božiaa 2002. Bio u Pet centru i nekakva akcija da poklanjaju zlatne ribice i hranu, kao da bi te navukli da kupiš akvarij. Ali je sam imao doma jednog od 25l od hreaka, i tako je poeelo sa dvije zlatne. Onda je krenulo: pumpa, podloga, biljke, nove ribe (misgurnusi, teleskopi, pajeulanke). I onda za prošli Božia nažicao ja starce opremu za 100l akvarij (akvarij je neki biser ostavio u dvorištu za smeae). I sada imam 2 zlatne (jedna je od one prve dvije), 2 biserna trihogastera, 2 barbusa, 1 molly, 2 platija (cura je izgleda trudna, pa možda bude više), 1 coridoras, 2 ancistrusa i 2 flying foxa. A da ne prieam o onima koje nisu preživjele ueenje o akvaristici (nekih 20-tak komada). A eim se odselim dolazi jedan akvarij od nekih 300-400l, ovaj od 100l i možda još jedan od 100. Tako da sam i ja zaražen. Nadam se samo da se neae razbuktati kad poenem raditi.
Risbo

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #20 u: Rujan 15, 2004, 23:29:00 poslijepodne »
Uh sad sam tek vidio koliko sam namljeo i na što to liei. Svaka east onome koji to sve proeita.
Risbo

Offline reea

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #21 u: Rujan 15, 2004, 23:34:00 poslijepodne »

pocelo je onog dana kad me djed prvi put odveo na ribe. Znala sam danima drzat neku malu ribicu u kanti s morskom vodom. Redovito sam plakala kad se ta riba izvrnula. Tata mi je onda kupio kuglu i malu zlatnu (pero), ali mi ni ona nije bila dosta pa je stigao i Miško. U tegli su zivjele neke3-4 godine, a onda su pocinile samoubojstvo...pauza od 2-3 godine...a onda je ujo nabavio 200-litrasa u kojeg sam se jednostavno zaljubila. Nisam mogla docekat da i ja kupim jedan takav. Ubrzo je i to stiglo. Nije bio 200 L, ali meni se tad i 60 cinilo puuuuunnooooo. Ubrzo ga je zamijenio 100 litras, a nedavno se njemu pridruzio i jedan od 230 L. Sigurna sam da to nece ostat na tome i da ce s vremenom u moj stan doplivat jos nesto stakleno i mokro!
Rijeka :-)

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #22 u: Rujan 16, 2004, 21:08:00 poslijepodne »

Risbo, ti si iz Eakovca?

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #23 u: Rujan 16, 2004, 23:11:00 poslijepodne »
Od uvijek volim životinje. Poeetkom godine sam išao po hranu za hreke i ugledao zanimljiv akvarij sa opremom od 20 l. Slueajno sam imao eekove pri ruci i ostatak priee znate. Sad sam na 100 l i nadam se da au uskoro poveaati kubikažu.
Rijeka - Hrvatska

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
Kako je sve poeelo?
« Odgovori #24 u: Rujan 17, 2004, 00:22:00 prijepodne »

Koliko vidim veeina nas ja poeela sa zlatnim ribicama.Ja sam isto išla po dvije zlatne i neki mali akvarij.Ali kupila sam 6 zlatnih i akvarij od 30 litara.Puno premalo.A kad samsaznala zaovaj forum,e onda sam tek kupila 120 l.Ja bih još veai (kako to vea ide), ali nemam baš puno vremena pa mi je i ovaj super i lijepo izgleda.Konaeno sam poklonila zlatne isložila toplovodni.Samo da još nabavim ribice.E toga nikad dosta.