Nije me bilo malo i vec ste vidim apsolvirali temu promjene vode, ali se moram osvrnuti na to.

Naime, dok Boby nije dosao s tom info od veterinarke svima vam je bila normalna prica o tjednoj izmjeni vode. A sad odjednom to vise nitko ne radi.

E pa ja radim i radit cu. Zasto? Zato sto vidim koliko su ribe sretne, i kako bilje reagira. Te kako se alge vesele kad vodu ne promjenim 20 dana...
Prica o tome da je to ribama stres. Mozda nekim, ali ne i mojim. Moje ribe uzivaju u buckanju. Valjda su toliko lude, da mi pomazu prilikom izmjene vode, da bi zauzvrat dobile "mjehurice" pri ubacivanju nove vode.

U nekoj temi smo neki dan pricali o onim zmijama u paketu banana i svi drvlje i kamenje kako veterinari pojma nemaju! A kad veterinar kaze ne mijanjati vodu u akvariju, ne mnogo bilja, onda je to odjednom zakon. Pa dobro, cemu dvojni arsini?!
Nadalje, mislim da u manjim akvarijima ima nesto istine u ovoj prici. Naime, u malim akvarijima mijenjam oko 10-15% vode, dok u velikom znam promijeniti i 40%... Kada bih u malom napravila ovako dramaticnu izmjenu sigurna sam da ne bi bilo dobro...
Htjedoh samo reci, da je praksa mnogo vrijednija, od rijeci veterinarke, koja se s praksom odrzavanja akvarija, nikada nije srela.
Molim da se ovo ne shvati kao bilo kakav napad, nego cisto moje laicko razmisljanje...