sori nisam pratio, a ne vraća mi se u rikverc 25 stranica..da li si peletse stavio tek sad ili i ranije? Ako ranije, kako je akvarj reagirao na njih?
BP sam stavio kad sam imao najviše problema i nemogu pravilo procjeniti njihov učinak, ali po ovome do sada nisam nešto ultra zadovoljan. Vidit ćemo sada kako će se ponašati...
@benak i renta
Ribe sam stavio u refugium isključivo jer nemam gdje sa njima. Trebao sam ih odnit u jedan zoo hoby ali taj dučan dobiva ribe kroz par dana i nemože mi ih uzeti pa sam ih morao staviti u refugium. Ukoliko isti isključim iz sistema opet sam napravio problem jer u refugiumu neće biti nikakve filtracije pa će biti problema. Pumpe koje dovodi more u refugium, do aktivnog ugljena i bio pelletsa se nalaze točno ispod cijevi od povrata iz akvarija, dok se cijev koja vodi more iz refugiuma nalazi točno iznad pumpe od skimera.
U refugiumu imam 20ak koralja (sarcopitoni, ricordee, kenye tree, ksenije, zoanthusi i slični koralji) , 15ak puževa, 1 raka samca, 10ak jadranskih kozica i slijedeće ribe:
2x Amphirion Ocelaris
1x Paracanthurus hepatus
1x Pholidichthys leucotaenia
1x Salarias fasciatus
1x Serranus tortugarum
2x Nemateleotris decora
1x Nemateleotris magnifica
E da i u refugiumu se nalazi 20ak kg tonge koja je u njemu gotovo pola godine (dok je u glavnom akvariju bilo problema u refugiumu ih nikad nije bilo)...