Nema nikakve uvrede, vise manje to je slicno kao 2L sa 2 cijevi i ventilom, postoje razne modifikacije i moze se napraviti cak i sa 1 cijevi iako onda nije bas najtise, moze se napraviti sa 3-4 cijevi, sa L i bez njega.... sa 2 je najprakticnije jer zauzima najmanje mijesta, siguran je, jeftin i tih. U svakom slucaju mislim da je ok sistem i po mom misljenju najveca prednost je sto se u Hrvatskoj nakon njega rade overflowi sa 2 ili vise rupe sto uvelike olaksava rad sa overflowom i perfomanse dok se i dalje u svijetu vecinom rade overflowi sa 1 rupom i cijevi sto je meni osobno bezveze i uzrokuje dosta frustracija kasnije. Overflow je vrlo bitan dio akvarija i najcesci izvor frustracija kada se ne moze stisati, do prije par godina a nazalost i dan danas vidim overflowe sa jednom rupom bez ikakvih sistema i tu se onda stavljaju bio bolsi, vata, spuzva... sto je katastrofa i recept za probleme u buducnosti.
Kako god da se zove bitno je da je napredak u reef akvaristici, da hobistima olaksava izradu akvarija i da je Hrvatski izum (ako se to uopce moze zvati izumom) da i mi imamo nesto na globalnoj reef sceni.