Ovak, virnjaci najcesce zive slobodno, rjede su komenzali ili nametnici. Kojoj grupi tvoj pripada ne znam jer nemam pojma o kojoj vrsti se radi,no pretpostavljam da je slobodnjak jer je vani, da je nametnik bio bi pricvrscen za neku zivinicu! Dakle, ako je slobodnjak onda je neopasan jer:
Neki od ovih koji zive slobodno imaju zooxanthelle, simbiontske alge kao i koralji. Zbog tih algi imaju smedkastu ili zelenu bojui hrane se proizvodima fotosinteze tih algi - dakle, potpuno su neopasni (i ako se ne varam tvoj mi izgleda malo smedkast?)
Kod nekihvirnjaka suu "kozi" pronadene zarne stanice koje su tu zavrsile jer su se virnjaci hranili zarnjacima... s obzirom na to da (pretpostavljam!!!) imas slatkovodni akvarij, ovo te ne mora brinuti!
Uostalom, pusti ga u akvarij i malo promatraj i vidi kako se ponasa... mislim da ne bi trebao imati problema s njim, osim eventualno da ti se ne namnozi pretjerano!
Jos nesto, ako ga odlucis odrzati (a ja bi jer mi se cini da ti ne radi stetu u akvariju a sladak je

), oni su ti svi uglavnom negativno fototaksicni, sto znaci da ne vole prejako svjetlo!
E da, virnjaci ti imaju veliku moc regeneracije. ako jedinku presjeces na 2 dijela, prijasnji prednji dio ceregenerirati novi strazni dio, a prijasnji straznji dio razvijat ce novu glavu!!!!