Srpanj 21, 2025, 17:37:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zagrebaeka voda  (Posjeta: 2452 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline D.I.T.

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Zagrebaeka voda
« u: Rujan 10, 2004, 20:15:00 poslijepodne »

Evo potaknut temom o kolicini NO3 u vodi, a i eudnim problemom gdje u jednom akvariju nisam uspio spustit razinu NO3 u vodi ni nakon ceste izmjene, testirao sam tu našu ''kvalitetnu'' Zagrebaeku vodu.

Rezultati porazni, serin tester mi pokazao tamno crveniu boju što ce reci 50-ak mg/l , za svaki slueaj testirao sam i vodu iz Zepterova RO aparati boja žuta tj. 0 mg/l. Totalno sam se šokirao...zato svi vi na podrucju Zagrebaako imate problemau akv.s algama isl.jedan od razloga je i ova naša voda. Inace isti test sam napravio prije cca 1 godinu rezultat je bio 15-ak mg/l ak se dobro sjecam. Šta se desilo u ovih god dana neznam al mislim da saddefinitivno prestajem pit ovu našu vodu
Zagreb/Ravnice

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #1 u: Rujan 10, 2004, 20:24:00 poslijepodne »
P.S. ak se nekom iz drugih djelova ZG da istestirat voda...baš me zanima da li je svugdje takva...inace ja sam iz Maximira (Ravnice)
Zagreb/Ravnice

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Zagrebaeka voda
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2004, 21:36:00 poslijepodne »
Jedna informacija u vezi Zg. vode!!!
Na crpilištu u Strmcu(meni jako blizu)eovjek koji tamo radi dao mi je do znanja da im do?e neka inspekcija kao što to radi vani i da ih nitko nemože potkupiti, zatvorili bi ih taj tren,jer im vea duže vrijeme ne rade pojedini ure?aji u sistemu koji daju zadovoljavajuee rezultate po normama za kvalitetnu pitku vodu!!!
Kaže on da eovjeku nemože biti ništa ,ali to nije to pa se voda malo "obogaeuje" raznoraznim preparatima dok se postrojenje ne dovede u red, a izgleda da se nikome ne žuri-nije posao "zec" da ae pobjeai!!!
Mislim da je aak i na TV. bila debata o pitkosti voda i pojedinim vodocrpilištima, no "oni" su uvjek u pravu i besprijekorni i svi koji kažu drugaeije ti su petokolonaši!!!
Tip nije spreman izaei u javnost sa podacima jer je hranioc obitelji.
Baš au se malo potruditi da ga ponovo vidim pa da poprieamo dali se je šta promjenilo od zadnji puta!!!
Btw:
nažalost nije samo sa time tako u našoj državi....

Offline jojs

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Zagrebaeka voda
« Odgovori #3 u: Rujan 11, 2004, 00:46:00 prijepodne »
D.I.T. eto sada znam zasto ne mogu spustiti no3 uakvariju sa zivorotkama (i ja sam isto iz maksimira i to iz ravnica )(pa di si sused sta se radi)...
Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...
Zagreb,Svetice

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Zagrebaeka voda
« Odgovori #4 u: Rujan 11, 2004, 03:33:00 prijepodne »

pa ti sad imaj neke osjetljive ribe. jeb** ti takvu demokraciju kad nemres ni ribe imat koje oces . Svi su (prije one slavne 1991.) htjeli bit samostalni i imat neku demokraciju, a gle sta nam sad ta demokracija radi (strajkovii ostala sranja vezana uz privatizaciju te uz sve to i prokleta voda nam je sjeb***). Sve je to za ku***. Jeb** ti to!

dobro ja sam isto sad malo odskocio sa teme al jeb***

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #5 u: Rujan 11, 2004, 13:20:00 poslijepodne »

Citat: jojs
D.I.T. eto sada znam zasto ne mogu spustiti no3 uakvariju sa zivorotkama (i ja sam isto iz maksimira i to iz ravnica )(pa di si sused sta se radi)...

A eto susjed živciram se radi ove naše države...prvo loše gorivo, a sad i voda... pa dokle ce to

I ja isto pokušavam smanjiti no3 samo što su kod mene u pitanju diskusi, pa mi je još gore. Sad cu probat primjeniti drukciju taktiku, rjeđa izmjena vode...valda ce biljke pokupit sav taj no3 prije nego što im ja nadolijem novu runduEdited by: D.I.T.
Zagreb/Ravnice

Offline jojs

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #6 u: Rujan 11, 2004, 13:49:00 poslijepodne »

D.I.T ma i ja imam diskuse ali kako imam R.O. aparat pa kod njih nemam bas previse problema jer R.O. ocisti sva sranja iz vode

U Akvariju s zivorotkama je samo problem ali i to polako stiscem ono borim se ko sam vrag ..
Zagreb,Svetice

Offline Ivek

• Punopravni član
    • http://www.mojklc.com
Zagrebaeka voda
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2004, 14:59:00 poslijepodne »
Jojs daj mi reci kolko si dao za RO sistem i di si ga kupio.

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #8 u: Rujan 11, 2004, 18:15:00 poslijepodne »

D.I.T ma i ja imam diskuse ali kako imam R.O. aparat pa kod njih nemam bas previse problema jer R.O. ocisti sva sranja iz vode

Ma da imam i ja Zepterov RO ali to toliko sporo eisti vodu da ja za svog 500 litraša moram dodavati i vodovodne (bar sam to do sad radio) da bi napravio poštenu izmjenu vode, a i ta RO voda je ''pre cista'', osiromašena mineralima...pa sam nekako skeptican u dodavanje samo RO vode
Zagreb/Ravnice

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Zagrebaeka voda
« Odgovori #9 u: Rujan 11, 2004, 19:17:00 poslijepodne »
Odgovara li ribamakupovna,obicnavoda u 5 litarskim plastienim bocama. Naime imam mali akvarij pa bi mi to bila otprilike tjedna promjena vode
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Ivek

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #10 u: Rujan 11, 2004, 19:23:00 poslijepodne »
Ja sam ti baš danas napravio promjenu 20 litara vode i svu koju sam stavio je destilirana. Tako i smanjujem tvrdoau, a šta se minerala i bakterija tiee moje biljke dobivaju tekuae gnjojivo, a bakterije se budu same namnožile iz one ostale vode.

Offline jojs

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #11 u: Rujan 11, 2004, 21:50:00 poslijepodne »

Citat: Ivek

ja sam ti ga kupio u austriji u vogelfarmi ali se ne sjecam koliko sam ga platio mislim negdje oko 90€
Zagreb,Svetice

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Zagrebaeka voda
« Odgovori #12 u: Rujan 11, 2004, 23:31:00 poslijepodne »

Citat: Ivek

ja sam ti ga kupio u austriji u vogelfarmi ali se ne sjecam koliko sam ga platio mislim negdje oko 90€

To je onaj Talijanski manjega kapaciteta !??

Offline jojs

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #13 u: Rujan 12, 2004, 01:26:00 prijepodne »

da to je talijanski model

Zagreb,Svetice

Offline Ivek

• Punopravni član
Zagrebaeka voda
« Odgovori #14 u: Rujan 12, 2004, 09:30:00 prijepodne »
Ma to ae mi bit eist dosta za ono za kaj mi treba.

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Zagrebaeka voda
« Odgovori #15 u: Rujan 12, 2004, 09:35:00 prijepodne »
e jesmo mi akvaristi lu?aci... više nas brine u eemu nam ribe plivaju nego šta nam djeca piju iz špine...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline šišmiš

• Punopravni član
  • **
Zagrebaeka voda
« Odgovori #16 u: Rujan 18, 2004, 23:15:00 poslijepodne »

Voda nam je doista... Vodovodnu vodu (podrucje gornje Dubrave, Zgb) prokuhavao sam 15 minuta, ostavio preko noci da se ohladi islijedeci dan sam ostao doista šokiran - ne samo da je dno posude (tamne boje) bilo prepuno "bijele prašine" (dekantirani karbonati, btw. voda je 26 dGH!!!) vea je u vodi plivala nekakva amorfna, želatinozna, bezbojna masa ... grozno.

Pokušao sam osobno i preko poznanika doci do podataka o vodi iz Vodovoda . uzalud - odgovor je bio uvijek isti - s vodom je sve OK ! ?????? Naravno, još sam živ, ALI .... dugoroeni teratogeni, karcinogeni i ini utjecaji pojavit ae se ...

Eto, toliko o vodi u Zgb.

Offline maroje

• Novi član
  • *
Zagrebaeka voda
« Odgovori #17 u: Rujan 19, 2004, 11:06:00 prijepodne »

Izgleda da kvaliteta (tvrdoaa) vode predstavlja glavni problem akvarista u Zg pa se snalazimo. Moje dosadašnje iskustvo je da u malom akvariju 30L kod moje bake radimo tjedne izmjene do 10 L vode, bez dodavanja ikakvih sredstava, a platije se izlijegaju iznad održive mjere. U ispom akvariju dobro su uspjevali i pleco, koji smo zbog velieine zamijenili amojnerom, a kao kontrola od puževa i prevelikog broja platyja živi i jedna Botia (zbog velieine akvarija nisam oformio jato).

Interesantna uputa dana je u kolovoškom broju TFH. Savjetuje se zaboraviti razlieita "euda" s vodom i raditi što eešae izmjene vode s obienom vovovodnom (samo deklorinirati i zagrijati), pa da ae tako voda u akvariju uskoro dobiti karakteristike vodovodne i neae postajat stres za ribe ako svaki putpriizmjeni vode do?e doznatnog mijenjanja karakteristika. (što je slueajako sedolijeva svaki put drugaeije pripremljena vode). Komplikacijom i rje?im mjenjanjem vode se prema TFH osim nekoliko glavnih o kojim akvaristi vode raeuna, zanemaruju mnogi drugi parametri, ukljueujuai nitrate, feromone, razni rijetki elementi "trace elements", koji se regereriraju eestim izmjenama vode.. .

Samo kako poslušati takav savjet kad je voda u Zg toliko tvrda...