Poučen iskustvom o onom tipu što je postavljao tudje slike i predstavljao ih kao svoje, a i na
Vanjinu molbu, rešio sam da u ovoj temi predstavim i gde ovi moji ljubimci žive, jer kontam,
bolje da ja to prvi uradim, nego da me preduhitri neki Lusadim 2, pa kako posle da dokažem
da je to stvarno moje

...
Šalim se malo, glavni razlog je taj što će možda neko iz ovih mojih slika izvući neku korisnu
ideju ili slično za nešto što i sam planira da radi, tako da ću opisati samo prostoriju u kojoj se
terarijumi nalaze, a njih neću objašnjavati jer je već bilo priče o njima, a i to je već tema za pod
forum o terarijumima...
Ta zasebna prostorija od 16 kvadrata je izdvojena od stambenog dela (u drugom je objektu),
i u nju je pristup omogućen samo meni pošto se vrata otvaraju uz pomoć šifre i biometrijske
brave, znači samo na moj otisak prsta, kojih sam memorisao svih 10 u slučaju da zbog nedaj
Bože nezgode proradi sekirica

...
Unutra se za sada nalazi 35 terarijuma, koji su većinom naslagani jedan na drugi, jer mi se
to rešenje pokazalo kao naj praktičnije zbog uštede energije, prostora i estetike, a inače grejanje
je rešeno tako što se cela prostorija greje, i temperatura je 27 stepeni u gornjoj zoni sobe, i 24
u donjoj, dok se ostatak idealne temperature u terarijumima u zavisnosti od vrste dobija unutrašnjim
osvetljenjem...
Svetlo i električna ventilacija su regulisani centralnim tajmerima, a u prostoriji je postavljen i
GSM temperaturni kontroler, koji u slučaju pada ili porasta temperature ispod ili iznad date
granice, upozorava slanjem SMS poruke na moj mobilni telefon, kojim onda ako nisam kod
kuće mogu aktivirati agregat kako temperatura u sobi nebi spala ispod dozvoljenih vrednosti...
To bi u principu bilo to što se tiče same prostorije, jedina joj je mana što nije bila veća za još
par kvadrata, pa da u nju postavim i jedan krevet kako bi se "preselio i živeo" u njoj... Mada i
ovako često imam običaj da se ispružim na podu pored sudopere i radijatora, i slatko odkuntam
jedno sat-dva kao u Raju

...
Da ne davim više, evo slika...