Srpanj 13, 2025, 04:38:09 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOJE ZMIJE-GALERIJA  (Posjeta: 482519 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Danijel8

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija
Odg: MOJE ZMIJE-GALERIJA
« Odgovori #1250 u: Studeni 08, 2010, 11:47:35 prijepodne »
Auuu posle par dana citanja i prelistavanja teme imam samo reci hvale.Djapo svaka cast na svemu uradjenom,posvecenosti,znanju,slikama.

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #1251 u: Studeni 20, 2010, 12:22:51 poslijepodne »
Poučen iskustvom o onom tipu što je postavljao tudje slike i predstavljao ih kao svoje, a i na
Vanjinu molbu, rešio sam da u ovoj temi predstavim i gde ovi moji ljubimci žive, jer kontam,
bolje da ja to prvi uradim, nego da me preduhitri neki Lusadim 2, pa kako posle da dokažem
da je to stvarno moje :D :D :D...

Šalim se malo, glavni razlog je taj što će možda neko iz ovih mojih slika izvući neku korisnu
ideju ili slično za nešto što i sam planira da radi, tako da ću opisati samo prostoriju u kojoj se
terarijumi nalaze, a njih neću objašnjavati jer je već bilo priče o njima, a i to je već tema za pod
forum o terarijumima...

Ta zasebna prostorija od 16 kvadrata je izdvojena od stambenog dela (u drugom je objektu),
i u nju je pristup omogućen samo meni pošto se vrata otvaraju uz pomoć šifre i biometrijske
brave, znači samo na moj otisak prsta, kojih sam memorisao svih 10 u slučaju da zbog nedaj
Bože nezgode proradi sekirica :D :D :D...

Unutra se za sada nalazi 35 terarijuma, koji su većinom naslagani jedan na drugi, jer mi se
to rešenje pokazalo kao naj praktičnije zbog uštede energije, prostora i estetike, a inače grejanje
je rešeno tako što se cela prostorija greje, i temperatura je 27 stepeni u gornjoj zoni sobe, i 24
u donjoj, dok se ostatak idealne temperature u terarijumima u zavisnosti od vrste dobija unutrašnjim
osvetljenjem...

Svetlo i električna ventilacija su regulisani centralnim tajmerima, a u prostoriji je postavljen i
GSM temperaturni kontroler, koji u slučaju pada ili porasta temperature ispod ili iznad date
granice, upozorava slanjem SMS poruke na moj mobilni telefon, kojim onda ako nisam kod
kuće mogu aktivirati agregat kako temperatura u sobi nebi spala ispod dozvoljenih vrednosti...

To bi u principu bilo to što se tiče same prostorije, jedina joj je mana što nije bila veća za još
par kvadrata, pa da u nju postavim i jedan krevet kako bi se "preselio i živeo" u njoj... Mada i
ovako često imam običaj da se ispružim na podu pored sudopere i radijatora, i slatko odkuntam
jedno sat-dva kao u Raju :lazy2:...

Da ne davim više, evo slika...

« Zadnja izmjena: Studeni 20, 2010, 12:30:46 poslijepodne od El Djapo »

Offline Tomica M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #1252 u: Studeni 20, 2010, 13:58:28 poslijepodne »
 :klap:prekrasno!

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #1253 u: Studeni 20, 2010, 14:02:11 poslijepodne »
odlično :klap:

Offline balen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
« Odgovori #1254 u: Studeni 20, 2010, 14:26:46 poslijepodne »
divim se tvojem smislu za uredenje terarija  :klap: :klap: :klap:

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #1255 u: Studeni 20, 2010, 15:31:25 poslijepodne »
Svaka cast prijatelju, ljepo si to uredio!!  Stvarno izgleda "belosvetski" kako bi vi rekli... :-))

Al da nisi mogao okrenuti neko janje ili prase i pozvati na otvorenje "Venomous room" stvarno nije korektno... :-))))
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1256 u: Studeni 20, 2010, 15:48:21 poslijepodne »

Hvala svima! :)...

Al da nisi mogao okrenuti neko janje ili prase i pozvati na otvorenje "Venomous room" stvarno nije korektno... :-))))

Znaš kako je kod nas običaj... Na Slave i veselja se zovu samo oni ljudi sa kojima si se na neki
način malo "udaljio", a oni pravi Prijatelji ti dodju sami i bez pozivnice i buklije, pa ti sad vidi ko
se ovde ogrešio :D...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #1257 u: Studeni 20, 2010, 15:50:55 poslijepodne »
ej djapo kapa dole, prekrasno i pedantno uređeno  :klap: :klap:

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #1258 u: Studeni 20, 2010, 16:00:14 poslijepodne »
Uuu svaka čast! Čisto, uredno, predivno! Ovako nekako zamišljam svoju sobu sa terarijima i paucima :)   :klap: :up:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #1259 u: Studeni 20, 2010, 16:05:50 poslijepodne »
stvarno...ali stvarno impresivno.....bez rijeci sam :zagrljaj:
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline BULL77

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #1260 u: Studeni 20, 2010, 16:15:46 poslijepodne »
Rajska soba  :klap:

Offline Danijel8

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija
« Odgovori #1261 u: Studeni 20, 2010, 16:35:26 poslijepodne »
Ovo je za sve pohvale,prelepo je stvarno i predobro uredjeni terarijumi.

Offline Phobos

• Punopravni član
« Odgovori #1262 u: Studeni 20, 2010, 17:39:28 poslijepodne »
Jako lijepo uređeno  :up:

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #1263 u: Studeni 20, 2010, 17:44:30 poslijepodne »
Svetlo i električna ventilacija su regulisani centralnim tajmerima, a u prostoriji je postavljen i
GSM temperaturni kontroler, koji u slučaju pada ili porasta temperature ispod ili iznad date
granice, upozorava slanjem SMS poruke na moj mobilni telefon, kojim onda ako nisam kod
kuće mogu aktivirati agregat kako temperatura u sobi nebi spala ispod dozvoljenih vrednosti...

gledao sam po netu malo i vidio okvirno da se nađe za cca 150e neki osnovni kontroler...meni ne treba u biti kontroler da mogu preko mobitela mjenjat vrijednosti/palit/gasit itd., nego samo da mi salje poruku ukoliko temperatura ode izvan određenih okvira, bilo gore ili dole...jel imas neku preporuku di to pogledat? Ima na netu svasta, al vidim da ti imas nekog iskustva s tim pa...

i da li taj uređaj radi samostalno ili ga je potrebno na neki način prijaviti kod mobilnog operatera?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #1264 u: Studeni 20, 2010, 18:07:16 poslijepodne »
Po svim ostalim slikama nisma ovo zamisljo tak mocno. Zaista je spektakularno i pre pre ljepo...da nisu otrovnice unutra sigurno bi doso pogledat  :D zezam se, ak ce neko dolazit i ja bum se ukrpal k njemu  :zagrljaj:
Nisam znao da pol takve tehnologije postoji a kamo'li da si je neko tak spicajzlal sobu za kučne ljubimce, još jednom moj naklon do poda

A uvod je predobar, zapravo sanjam o takvoj sobi ali ne za zmije i pauke nego za mene...da me fino grije i hladi po potrebi samo bi umjesto ventilacije radije uzo neku opciju sa nošenjem hrane i pića u krevet.
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1265 u: Studeni 20, 2010, 19:50:12 poslijepodne »
Bilo je i vrijeme!   :klap:

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #1266 u: Studeni 20, 2010, 20:52:21 poslijepodne »
Brutalno! Nisam tu tvoju buksu tako zamišljao ni približno. Stvarno izgleda vrhunski!
I mene zanima neki info o GSM kontroleru...

A gdje si nabavio biometrijsku bravu i to još sa toliko memorije? To si smišljeno tražio za svih deset prstiju?  :D :D

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1267 u: Studeni 20, 2010, 23:20:17 poslijepodne »

Još jednom Hvala svima na lepim komentarima ;)...

Što se tiče GSM kontrolera, svojevremeno sam se i ovde na forumu raspitivao za njega, pa me
je cann uputio na neke ljude u Hrvatskoj, medjutim na kraju sam ga ipak nabavio ovde u Srbiji,
kod Prijatelja za kojeg sam i zaboravio da se time bavi, a kod kojeg sam uzeo i ovaj biometrijski
čitač, jer je cena bila povoljnija...

U principu nisam ni ja neki tehno freak, tako da ne mogu sad da objašnjavam kako funkcioniše,
jer me to ni ne zanima, važno je samo da šljaka, ali ono što znam je to, da mu se stavi obična
SIM kartica bilo kojeg mobilnog operatera (ne mora nikom da se dodatno prijavljuje) memoriše
se donja i gornja temperaturna granica i ostali parametri, programiraju se telefoni za dojavu i to je to...

Sistem ima još desetak opcija, kao što su na primer povezivanje na sigurnosne i alarmne sisteme,
i zaboravio sam šta još jer mi to ostalo nije ni trebalo, jedino što sam još dodao poseban akumulator
jer mi je bilo važno da me sistem obavesti i kada nestane struja, što bez posebnog napajanja ne bi
bilo moguće, i povezao sam ga sa bravom na vratima, da me u slučaju nasilnog otvaranja prostorije
i zaobilaženja biometrijskog sistema takodje alarmira putem SMS...

Pošto ne volim ništa da prepuštam slučaju, i šta god da radim uvek imam pod plan B, plana B, tako
mi je i ovaj uredjaj pomogao da mirno spavam, jer ipak, par stotina € je malo u odnosu na gubitak
koji bi se mogao desiti u mome odsustvu u slučaju neke havarije u zimskom periodu...

Inače igzu, biometrijski sistem ima memoriju od mislim 30, a možda čak i 100 otisaka, nisam siguran
ali proveriću, tako da nemam ja toliko prstiju koliko on može da očita, a njega sam postavio jer me
iskreno viže mrzelo da nosim ključ oko vrata, i stalno razmišljam gde ću da ga ostavim i ko može da
ga dohvati bez moga znanja...

Offline vrba73

• Punopravni član
« Odgovori #1268 u: Studeni 21, 2010, 00:20:27 prijepodne »
Sta ti tamo skrivas iza tih vrata?? Pentagon?? :-))

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1269 u: Studeni 21, 2010, 00:42:54 prijepodne »

E jebiga... Mi jesmo Drugari i sve je Super, ali neke stvari ipak ne mogu da ti otkrijem
jer ipak si ti sa te strane neprijateljski element, pošto su te Amerikanci školovali na Havajima...

Znaš kako kažu: Družba je družba, a služba je služba  :D :D :D...

Offline vrba73

• Punopravni član
« Odgovori #1270 u: Studeni 21, 2010, 00:58:19 prijepodne »
E bas to!!  Skolovali su me Ameri na Havajima da bi me vratili u Hrvatsku i stavili da spijuniram Srbe na forumima o zmijama!! :-)) Jebiga, nije neka misija ali ajde... :-)) ja u stvari uopce ne volim zmije, dapace, veliki sam ljubitelj miseva i stakora, to je sve samo paravan... heheheh
Nego, sada kad vidim ove tvoje mjere predostroznosti, sutra cu polomit ova svoja protuprovalna vrata na ulazu kod zmija.... ugradit sef-vrata sa 32bit-encripted kodom.... dignut zid visine 3 metra oko kuce.... na vrhu kojeg ce biti zica s  naponom od 1.200V.... ispred zida s vanjske strane ce biti jarak s vodom dubine 2m i aligatorima... i naravno u okolici od 500m ce biti postavljeni "motion-detectors" koji ce mi putem SMSa javljati sve sumljive kretnje po "komsiluku" ukljucuju i svaku kupnju u Konzumu na cosku trga Francuske namirnica preko 500kn.... heheheheheheh

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1271 u: Studeni 21, 2010, 01:08:54 prijepodne »

Za prvi deo posta nisam iznenadjen, jer ko se sa amerima uhvati u kolo, tu ne mogu biti čista posla  :D :D :D...

A u ovom drugom delu mi je interesantno ovo sa motion-detectorima... Dobra ideja, pošto jarak, zid i struju na
njemu već imam odavno...

Offline igzu

• Punopravni član
« Odgovori #1272 u: Studeni 21, 2010, 09:57:19 prijepodne »
Hvala na odgovoru!

Znači riješio si problem previsoke i preniske temperature.
Da li imaš neki dimni detektor?
Ako se nešto zapali, makar i na kratko, u relativno maloj prostoriji, posljedice bi mogle biti kobne...

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1273 u: Studeni 21, 2010, 20:26:24 poslijepodne »
Da li imaš neki dimni detektor?
Ako se nešto zapali, makar i na kratko, u relativno maloj prostoriji, posljedice bi mogle biti kobne...

Pa zar sumnjaš?  :D :D :D

Imam detektor dima koji nije postavljen na plafonu (zbog nesporazuma sa električarem), već sam ga postavio
iznad čvorišta električnih instalacija, jer je tu jedino mesto gde se može desiti neki problem, mada je verovatnoća
za to ravna nuli pošto su instalacije uradjene maksimalno profesionalno i sa dopunskim merama sigurnosti u vidu
rezervnih osigurača...

I da, onaj GSM kontroler ima i tu opciju da se detektor dima priključi na njega pa da upozorava SMS-om ako se
alarm aktivira, ali to sad neću namerno povezati da me Vrba ne bi više zajebavao...

Offline igzu

• Punopravni član
« Odgovori #1274 u: Studeni 21, 2010, 22:38:06 poslijepodne »
I mislio sam da ga imaš... :D

Sad ozbiljno...nisam mislio na detektor vezan uz instalacije...
Pretpostavljam da većinu toga griješ halogenkama, šta ako se nešto zdimi unutar terarija?

Iako, sad kad bolje razmislim, za to je šansa stvarno mala.

Mene peru paranoje zato što za "hot spot" koristim kabelske grijače, a oni se znaju "zapaliti" i pri najmanjem oštečenju.
Uz sve poduzete mjere predostrožnosti, stvarno ne znam kako bi spavao noću da mi životinje nisu pod istim krovom gdje i ja.