Srpanj 10, 2025, 14:02:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOJE ZMIJE-GALERIJA  (Posjeta: 481712 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline igzu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: MOJE ZMIJE-GALERIJA
« Odgovori #1225 u: Listopad 09, 2010, 22:00:16 poslijepodne »

Da, ništa bez Morelia  :D...

:D Urodila je plodom akcija kupujmo Morelie...

Lijepo, lijepo, još samo fali Bumblebee, valjda će biti koji kvalitetni ove godine, pa da završi u Buretu Baruta...
Fascinantna kolekcija!

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #1226 u: Listopad 09, 2010, 22:08:06 poslijepodne »
Ma i ja sam se malo smeksao i poceo srbima davati i neotrovone zmije.... fakat sam u banani... :) ljepo sam si rekao "na istok samo otrovnice" ali eto, Peda je drug pa nek mu bude.. :)
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #1227 u: Listopad 09, 2010, 22:15:09 poslijepodne »
Ma i ja sam se malo smeksao i poceo srbima davati i neotrovone zmije.... fakat sam u banani... :) ljepo sam si rekao "na istok samo otrovnice" ali eto, Peda je drug pa nek mu bude.. :)

:D :D :D Bezobrazniče!

Offline Phobos

• Punopravni član
« Odgovori #1228 u: Listopad 09, 2010, 23:14:38 poslijepodne »
Predivni pitoni!  :up:

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #1229 u: Listopad 09, 2010, 23:22:08 poslijepodne »

:D Urodila je plodom akcija kupujmo Morelie...

Nije bila akcija, nego ja video da se Vrba obogatio, pa rekoh ajde i ja da ih uzmem,
da i mene Bog malo vidi što se keša tiče :D...

Offline ferenna007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #1230 u: Listopad 11, 2010, 23:14:02 poslijepodne »
Predobre fotke..stvarno su..nevjerojatno čiste,bistre i lijepe,divni chondrosi.svaka čast.eto za promjenu neka neotrovnica  :up:

Offline Lusadim

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #1231 u: Studeni 02, 2010, 15:01:22 poslijepodne »
Obozavam tu lokaciju koja je nazalost retka u nasim terariumima.

Posedujem dva muzjaka i jednu zenku razlicitog krvnog srodstva svi troje.  Nadam se parenju posle hibernacije. Valjda ce biti nesto !!!!

Cestitam na izboru drugar. Samo se nemoj bacati na neke faze ili hibride :up:

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1232 u: Studeni 02, 2010, 16:08:22 poslijepodne »
Šta ima loše u hibridima ili selektivnom uzgoju općenito?

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1233 u: Studeni 02, 2010, 16:17:35 poslijepodne »
Obozavam tu lokaciju koja je nazalost retka u nasim terariumima.
Posedujem dva muzjaka i jednu zenku razlicitog krvnog srodstva svi troje.  Nadam se parenju posle hibernacije. Valjda ce biti nesto !!!!
Cestitam na izboru drugar. Samo se nemoj bacati na neke faze ili hibride :up:

Hvala! U principu kada mogu, i ja se trudim da nadjem parove koji nisu u krvnom srodstvu, ali je to
ovde mnogo teže nego tebi tamo "na zapadu", jer odavde jednostavno najčešće nisi u situaciji da
biraš... Da su nama Hamm i Houten bliže, ne bi ni mi bili mutavi, ali ovako...

A što se tiče ukrštanja, mislim da tu imaš malo preoštar stav, i mislim da ćeš se ovde mnogima
zameriti, a evo jedan naoštreni se već javio :D :D :D...

Ne ozbiljno, kapiram te ja da ti voliš čistu liniju i lokalitet, ali znaš i sam da je činjenica da su
često upravo takvi mešanci i naj lepši primerci, tako da mislim da je to stvar ukusa, jer i sam
si rekao za onog Vrbinog "presoljenog" da je lep, tako da će nekom ko voli lepo biti sporedno
dali je mešanac ili ne...

Hibridi su ti tema za raspravu, i odmah da ti prijateljski kažem, nemoj da čačkaš mečku, jer u
toj raspravi ovde sigurno nećeš pobediti :D :D :D, nego ajde lepo daj malo slika tvojih životinja
i terarijuma, ja te toliko hvalio, a ti još nisi otvorio ni jednu temu ;)...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #1234 u: Studeni 02, 2010, 17:07:24 poslijepodne »

što ti znači selektivni uzgoj? parenje u srodstvu? incest?  :devil:

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1235 u: Studeni 02, 2010, 17:08:15 poslijepodne »
Baš to, stavi koju sliku svojih živina predstavi se i to...A on odmah u glavu...
Podsjetio me na onih par slatkovodnih ribiča koji su se ubacivali nedavno, reko evo još jednog direktora :)

Nadam se parenju posle hibernacije. Valjda ce biti nesto !!!!

Tak veliš, tvoji Chondri hiberniraju...

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #1236 u: Studeni 02, 2010, 17:42:10 poslijepodne »
Malo da vas ispravim.....ne radi se ovde o hibridizaciji (parenje razlicitih vrsta), nego o parenju iste vrste, ali sa razlicitih lokaliteta!
Evo i moje misljenje....protiv hibridizacije i parenje u krvnom srodstvu vec od drugoj generaciji, a i u prvoj ukoliko je moguce izbeci (Dzapo je rekao nas ograniceni izbor legla), ali sam pristalica parenje razlicitih lokaliteta u okviru iste vrste, kako  bi se dobile sto lepse ili zeljene jedinke, jer teraristika je ipak kultura-herpetokultura ili umetnost, kako hocete!

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1237 u: Studeni 02, 2010, 18:25:32 poslijepodne »

Kao što rekoh, sve je to stvar ličnog ukusa i izbora, i ne treba nikog osudjivati i napadati zbog toga ;)...

Evo par slika od danas:

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1238 u: Studeni 02, 2010, 19:54:16 poslijepodne »

što ti znači selektivni uzgoj? parenje u srodstvu? incest?  :devil:

Između ostalog i to..
Evo meni možda i najdražeg chondra koji je plod incesta:

Fuj, grdi je  :D

A evo još jedan meni drag chondro koji je pak plod teškog incesta ili ti rezultat ljubavi između brata i sestre :)

Znam i za neka leglu u HR koja su rezultat teških incesta a bebe su sve bile žive i zdrave...
Tako da...Živio incest!  :D

« Zadnja izmjena: Studeni 03, 2010, 00:10:58 prijepodne od Paris »

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #1239 u: Studeni 02, 2010, 19:58:48 poslijepodne »
incest is the best  :D :D

sorry na OT al bilo je jače od mene  :-[

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1240 u: Studeni 02, 2010, 20:27:43 poslijepodne »
Malo da vas ispravim.....ne radi se ovde o hibridizaciji (parenje razlicitih vrsta), nego o parenju iste vrste, ali sa razlicitih lokaliteta!
Igor, ja vjerujem da tu više manje svi znaju na šta se odnosi hibridizacija tako da nisam siguran koga točno ispravljaš  ;)
A sa druge strane iako nisam 100%  siguran mislim da se ovdje ipak radi o laganim hibridima.
Jer djed Predragovih chondra je Biak x Sorong, a Biak ne spada pod  Morelia viridis nego Morelia azurea.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #1241 u: Studeni 02, 2010, 22:08:43 poslijepodne »
evo još veselja koje "incest" donosi..

i

ovi tvoji primjeri jesu predivni izgledom..i nemora značit da su genetski "loši".. ali ako i imaju nešto "mongoloidno" u sebi kako to možeš uopće primjetit na zmiji  ako nije izraženo kao na ovom filmiću?

osobno sam protiv bilo kakvog križanja u srodstvu.. i to nebi napravio nikad... ima životinja kolko hoćeš..pa ako se već treba parit onda se čovjek može potrudit i nać nepovezanu jedinku za parenje...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1242 u: Studeni 02, 2010, 22:50:36 poslijepodne »
ovi tvoji primjeri jesu predivni izgledom..i nemora značit da su genetski "loši".. ali ako i imaju nešto "mongoloidno" u sebi kako to možeš uopće primjetit na zmiji  ako nije izraženo kao na ovom filmiću?
osobno sam protiv bilo kakvog križanja u srodstvu.. i to nebi napravio nikad... ima životinja kolko hoćeš..pa ako se već treba parit onda se čovjek može potrudit i nać nepovezanu jedinku za parenje...

Takve deformirane živine mogu izbacit i genetski nepovezane jedinke, tako da ne mora nužno incest biti uzrok.
Evo npr. jednog hortulanusa koji se rodio sa rogom, a nije bila riječ o incestu.

Kaj veliš na ovog, ista priča..

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #1243 u: Studeni 02, 2010, 23:00:14 poslijepodne »
Igor, ja vjerujem da tu više manje svi znaju na šta se odnosi hibridizacija tako da nisam siguran koga točno ispravljaš  ;)
A sa druge strane iako nisam 100%  siguran mislim da se ovdje ipak radi o laganim hibridima.
Jer djed Predragovih chondra je Biak x Sorong, a Biak ne spada pod  Morelia viridis nego Morelia azurea.

Haha ma znam da znate, ali pocelo je od spominjanje hibrida odjednom, a istovremeno niko nije odreagovao i zato mi je bilo cudno. Na slikama nigde nisam video hibrid, pri tom uopste ne znam koje su Djapine zmije. Ovo sto si ti rekao nisam znao i ne bih nikada saznao kako su dobijeni ako mi neko ne kaze! Inace su prelepi primerci!

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #1244 u: Studeni 02, 2010, 23:17:25 poslijepodne »
"Tezak incest" je kontinuirano parenje u bliskom krvnom srodstvu i tada se dobijaju primerci kojima nesto fali. Cak i oni koji izlgedaju zdravi mogu da daju "lose" potomstvo sa drugom normalnom jedinkom skojom cak i nisu u srodstvu. To je cena incesta! E sad, ukoliko se pari samo prva generacija onda nece imati problema kod potomstva, ali da se zna da roditelji nisu rezultat incesta! Posledice incesta je izrazeniji kod sisara, manje kod reptila i ptica, jos manje kod amfibija, jos manje kod riba i td.....Sto je vrsta na visem evolucionom skalilu odna je incest vise opasniji, ali da se javljaju negativne posledice to je vise nego sigurno. To znaju akvaristi kada razmnozavaju zivorotke generacijama bez obnavljanja krvi i kad pocnu da se radjaju neplodne jedinke, izdeformirane jedinke, manji broj  mladih i sposobni za zivot i td. Ove posledice javice se brze kod amfiije, a jos brze kod reptile. Sa druge strane bez incesta i vestacke selekcije ne bi bilo toliko rasa, boja, morfova, raznovidnost unutar iste vrste i zato je on ok ako se sprovodi u strogokontroliranim i planiranim uslova ( da se strogo zna sta sa sta se pari), ali je zato nedopustiv ako se upotrebljava iskljucivo za kvantiet.....Nego pokvarismo djapinu prelepu temu  :roll:

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1245 u: Studeni 03, 2010, 00:03:39 prijepodne »
Haha ma znam da znate, ali pocelo je od spominjanje hibrida odjednom, a istovremeno niko nije odreagovao i zato mi je bilo cudno. Na slikama nigde nisam video hibrid, pri tom uopste ne znam koje su Djapine zmije.

Ne radi se ovde o mojim zmijama, već o tome što Saša-Lusadim spada u terariste koji su principijelno
protiv bilo kakvog genetskog ukrštanja, protiv stvaranja morfova, albino, striped, patternless, scaleless
i ostalih "dizajniranih" zmija, već vole samo ono izvorno i 100% prirodno, tako da ste se džabe uhvatili
incesta i ostalih mongoloida, jer je ovde ustvari sukob izmedju "modernizma" i "tradicionalizma"  ;)...

Nego pokvarismo djapinu prelepu temu  :roll:

Ma niste mi pokvarili temu, nego raspoloženje sa ovim nakazama, a i svi vi imate ekstra životinje, a niko
više ne postavlja nove slike i obaveštava o razvoju životinja i novostima, ali kad treba da se postave slike
ovako nekih retarda, to nikog ne mrzi :down:... Matija kako čujem ima nevidjenu kolekciju viridisa, a ne
pamtim kada je postavio neku sliku, Vanja isto nešto batalio, a baš me zanima kako napreduju hortulanusi,
Igor isto nabavio nove živuljke, a krije ih ko da ga nešto sramota, stvarno ne znam šta se dešava, ali kao
što sam već privatno rekao Vanji, i ja ću brate da smanjim postavljanje fotografija, jer mi više postaje glupo,
pošto ispada kako se hvalim ili nešto slično...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1246 u: Studeni 03, 2010, 00:32:09 prijepodne »
Igor odličan info! :up: :up:

El djapo ovo je živa istina kaj veliš!
Matija koji zbilja ima kolekciju da se smrzneš nije okačio sliku već godinama, Igor je također nabavio strava zvijeri al nikako da ih predstavi!Baš kao da se srame  :)
A ti Predrag...Držiš zmije u hotelu sa 5 zvijezdica a tog hotela nigdje na forumu!? ;)
Dođe mi da ja otvorim jednu temu sa tvojim terarijima hehe  ;)

Siže mi nešto za vikend pa ću vjerojatno i ja vrlo brzo stavit koju sliku  :)
A do tad bi ti mogao otvorit novu temu sa terarijima da ekipa malo gušta...

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1247 u: Studeni 03, 2010, 00:43:06 prijepodne »
A do tad bi ti mogao otvorit novu temu sa terarijima da ekipa malo gušta...

Kad ekipa postavi nešto i za moj gušt, onda ću i ja te fotke na koje misliš, jer kao
što rekoh, neću da se hvalim  :D :D :D

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #1248 u: Studeni 03, 2010, 07:56:18 prijepodne »
Ma niste mi pokvarili temu, nego raspoloženje sa ovim nakazama...

istina.. kog zanimaju uopće hortulanusi kljakavi?!  :D :D :D

a što se tiće postavljanja slika.. ja ne postavljam svoje slike..jer ko bi Djapo onda gledao tvoju i Vrbinu temu?  :D

stvar je u tome da.. htio sam započet temu sa nekim jajima.. ali bilo je problema nekakvih..pa nemam baš ni volje.. ali biti će nadam se uskoro...

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #1249 u: Studeni 03, 2010, 12:58:24 poslijepodne »
ma laze, prodao je zmije i bavi se glodavcima, konkretno velika strast su mu miševi...