Pa pošto sam ga doneo iz Hamma, već posle dan-dva je počeo bolesno i bezvoljno da se ponaša,
da "pucka" pri disanju i povremeno otvara usta kao da mu nedostaje vazduha... Onda sam mu
uradio labaratorijsku analizu sluzi grla, i ustanovljena mu je neka bakterija, koje u principu ima
svuda, ali ako je životinji oslabljen imunološki sistem, onda ona može dovesti do prekomernog
razvoja i nastajanja respiratorne infekcije...
Ceo put tih zmija je bio veoma stresan, jer su sve ukupno proputovale 3-4 dana i oko 2.500 km,
tako da nije čudno što se razboleo, jer je i inače bio najmanji od zmija koje sam doneo, ali eto uz
Vrbinu i Majinu pomoć, je uspeo da se izvuče... Inekcije sam mu davao one insulinske, sa veoma
tankom iglom, ali se jadničak ipak namučio, jer sam mu prvo davao oko 7-8 inekcija leka koji je
veoma dobar, ali nažalost u njegovom slučaju nije delovao, pa sam mu onda na svoju ruku, jer sam
ga već bio prežalio, dao jedan drugi lek koji ga je povratio iz mrtvih već posle drugog dana, i za sada
mislim da će sa njim biti sve Ok...
Ovde u srbiji je veliki problem što nema šanse da nadješ veterinara koji se razume u lečenje reptila,
i onda kada ti se životinja razboli, ti u 99% slučajeva naučiš i stekneš iskustvo u lečenju tako što
izgubiš tu životinju, pa sledeći put znaš šta ne deluje i šta ne treba da joj radiš...
Inače, ženke ove vrste obično narastu do 130 cm, dok su mužjaci oko 70 cm, i kod mojih beba se
već vidi drastična razlika, jer je ženka već počela da jede bebe pacova, dok je mužjak još na par dana
starim bebama miševa, i duplo je tanji od već pomenute dame, koja je uzgred i mnogo agresivnija od njega...