Srpanj 10, 2025, 15:49:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOJE ZMIJE-GALERIJA  (Posjeta: 481738 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: MOJE ZMIJE-GALERIJA
« Odgovori #1075 u: Svibanj 08, 2010, 19:26:18 poslijepodne »
 :up:
baš mi je drago,a očekujemo i možda koju recenziju njega kad dođe vrijeme za to..
...a muda, ne bih se složio, i ipak ih imate i te kakva  :D :D

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #1076 u: Svibanj 08, 2010, 19:46:42 poslijepodne »
Groblja su puna onih koji su imali muda, ali ipak, živeti život u stalnom strahu od nečega
i nije neki život, tako da ja i ne razmišljam nešto puno o tome, već radim ono što me čini
srećnim bez obzira na moguće posledice, jer kako kaže pisac Meša Selimović;

" Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš živeti" ;)...

A za recenziju dogovoreno, mogu ti poslati na PP sajt firme... Još jednom
ti Hvala na pomoći onda!
« Zadnja izmjena: Svibanj 08, 2010, 20:46:21 poslijepodne od El Djapo »

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1077 u: Svibanj 14, 2010, 09:51:11 prijepodne »
Pošto na ovoj 72 stranici nema ni jedne fotke  :D :D :D evo nekoliko od Bebe mužjaka Trimeresurus trigonocephalusa
koji je bio bolestan pa sam ga lečio inekcijama, i od tada smo postali baš dobri Drugari :)

« Zadnja izmjena: Svibanj 14, 2010, 10:11:57 prijepodne od El Djapo »

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #1078 u: Svibanj 14, 2010, 09:54:23 prijepodne »
Svaka cast za ovoliko zivotinja :D Gde drzis sve ovo?Imas fudbalski teren? :D

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #1079 u: Svibanj 14, 2010, 11:58:56 prijepodne »
kak si skužil na njemu da je bolestan i kako si davao injekcije malom jadničku?

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1080 u: Svibanj 14, 2010, 12:59:00 poslijepodne »
Pa pošto sam ga doneo iz Hamma, već posle dan-dva je počeo bolesno i bezvoljno da se ponaša,
da "pucka" pri disanju i povremeno otvara usta kao da mu nedostaje vazduha... Onda sam mu
uradio labaratorijsku analizu sluzi grla, i ustanovljena mu je neka bakterija, koje u principu ima
svuda, ali ako je životinji oslabljen imunološki sistem, onda ona može dovesti do prekomernog
razvoja i nastajanja respiratorne infekcije...

Ceo put tih zmija je bio veoma stresan, jer su sve ukupno proputovale 3-4 dana i oko 2.500 km,
tako da nije čudno što se razboleo, jer je i inače bio najmanji od zmija koje sam doneo, ali eto uz
Vrbinu i Majinu pomoć, je uspeo da se izvuče... Inekcije sam mu davao one insulinske, sa veoma
tankom iglom, ali se jadničak ipak namučio, jer sam mu prvo davao oko 7-8 inekcija leka koji je
veoma dobar, ali nažalost u njegovom slučaju nije delovao, pa sam mu onda na svoju ruku, jer sam
ga već bio prežalio, dao jedan drugi lek koji ga je povratio iz mrtvih već posle drugog dana, i za sada
mislim da će sa njim biti sve Ok...

Ovde u srbiji je veliki problem što nema šanse da nadješ veterinara koji se razume u lečenje reptila,
i onda kada ti se životinja razboli, ti u 99% slučajeva naučiš i stekneš iskustvo u lečenju tako što
izgubiš tu životinju, pa sledeći put znaš šta ne deluje i šta ne treba da joj radiš...

Inače, ženke ove vrste obično narastu do 130 cm, dok su mužjaci oko 70 cm, i kod mojih beba se
već vidi drastična razlika, jer je ženka već počela da jede bebe pacova, dok je mužjak još na par dana
starim bebama miševa, i duplo je tanji od već pomenute dame, koja je uzgred i mnogo agresivnija od njega...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #1081 u: Svibanj 14, 2010, 13:19:28 poslijepodne »
ulecem...mozda i bez veze..ali, eto...moram napisati...74 strane izezeno zanimljivih textova...slika...El Djapo..ma, svaka ti cast! :zagrljaj:
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #1082 u: Svibanj 14, 2010, 13:20:57 poslijepodne »
radi se o otrovnici?...znanje mi je limitirano ali interes velik pa te davim glupim pitanjima

ako da, jel on još premalen da te ozlijedi ili nosiš neku zaštitu prilikom cijepljenja...vidim na fotkama nemaš ništa.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #1083 u: Svibanj 14, 2010, 13:39:47 poslijepodne »
Onda cestitke tebi, Vrbi i Maji!  ;)

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1084 u: Svibanj 14, 2010, 13:41:32 poslijepodne »
ulecem...mozda i bez veze..ali, eto...moram napisati...74 strane izezeno zanimljivih textova...slika...El Djapo..ma, svaka ti cast! :zagrljaj:

E moj Delbi, koliko je ova tema otišla u nedogled, ti si i zaboravio da si me u njoj jednom već pohvaljivao sličnim postom :D :D :D...
Hvala Druže ;)

radi se o otrovnici?...znanje mi je limitirano ali interes velik pa te davim glupim pitanjima
ako da, jel on još premalen da te ozlijedi ili nosiš neku zaštitu prilikom cijepljenja...vidim na fotkama nemaš ništa.

Jeste, otrovnica je, ali kao što rekoh, još je beba, i neverovatno je neraspoložena za ujedanje...
A čak i ako bi se desio ujed, to bi bila mala reakcija poput ujeda 2-3 stršljena, i nebi mogla
da izazove neka oštećenja bilo čega, tako da je period dok su otrovnice bebe, jedino vreme
kada teraristi koji čuvaju otrovnice mogu u direktnom kontaktu osetiti svoje ljubimce (ali i to
samo sa odredjenim vrstama, jer postoje mnoge vrste koje te i po izlaganju mogu ubiti) kasnije
je to već opasno po život...

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #1085 u: Svibanj 14, 2010, 13:46:20 poslijepodne »
tnx.. neko je već jednom napisao da su zmije izrazito fotogenične živine pa mi je gušt pratiti tvoju i vrbinu temu...interesantno za čitanje i gledanje :up:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #1086 u: Svibanj 14, 2010, 13:46:43 poslijepodne »

E moj Delbi, koliko je ova tema otišla u nedogled, ti si i zaboravio da si me u njoj jednom već pohvaljivao sličnim postom :D :D :D...
Hvala Druže ;)

hahaha...istina...ali..pazi...ne za 74 stranice!  :D :D onda ih je bilo manje :D  :zagrljaj:
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1087 u: Svibanj 14, 2010, 14:04:39 poslijepodne »
tnx.. neko je već jednom napisao da su zmije izrazito fotogenične živine pa mi je gušt pratiti tvoju i vrbinu temu...interesantno za čitanje i gledanje :up:

Vrba ima 10 puta više toga da pokaže i kaže od mene, nego je njegov problem što ima malo vremena,
jer ima porodicu, posao i čopor kučića i mačića o kojima treba voditi brigu, tako da po posećenosti
naših tema, neko ko nije upućen može pomisliti da sam ja kao nešto kompetentniji da pričam o otrovnim
zmijama, što u opšte nije tačno!!!

Stvar je samo u tome što ja imam dosta slobodnog vremena, i što nisam hteo da priču i galeriju o svojim
otrovnicama seckam na 15-20 tema, već mi je bolje izgledalo da sve bude na jednom mestu, pa ko voli,
nek par dana čitati izvoli :D :D :D...

hahaha...istina...ali..pazi...ne za 74 stranice!  :D :D onda ih je bilo manje :D  :zagrljaj:

E pa ako je tako, onda za 100tu očekujem jubilarnu pohvalu sa tvoje strane :D :D :D...
« Zadnja izmjena: Svibanj 14, 2010, 14:13:18 poslijepodne od El Djapo »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #1088 u: Svibanj 14, 2010, 23:44:20 poslijepodne »
Djapo...svi smo te vec nahvalili...
mislim da je vecina aktivnih ljudi na forumu procitala ovu temu i mogu ti garantirat da ti se svi dive...jer ovo je nekaj prekrasno i ja onak doslovce citam temu s čeljusti do poda...jos pogotovo kad uletis s nekom novom slikom...i veselim se svakom tvom postu duzem od 2 retka jer znam da bum nekaj novo naucil o tim zakon zivinama, vjeruj mi da je vecina akvarista vidla ovu temu, i da iako nebuju priznali vise borave na ovom nasem djelu foruma :D, a tome je jako pridonjela tvoja tema

sto vise citam to je moj apetit veci i nekak bi najradije da svaki dan nabavis novu zmiju i nekaj napises o njoj =) a jos k tome da dodam da bi najradije sjeo u auto i doso kod tebe to sve vidjet u živo...+ posebno čut kak je to kad ti neka zvečarka malo zazvoni pokraj uha + vidjet gabonicu u živo + vidjet mambu koja mi je naj naj + vidjet kak ove hard otrovnice ubijaju pljen (100% je prebrzo)

i kad sam se vec sjetio mambe...kaj nebi okacio neke nove fotkice  ;) ??
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1089 u: Svibanj 23, 2010, 17:35:51 poslijepodne »

mislim da će sa njim biti sve Ok...

Baš mi je drago da se mališa izvukao!
Trigonocephalus...Na njih sam se ložio u Hammu, posebna zmijurina.

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1090 u: Svibanj 24, 2010, 18:09:36 poslijepodne »

Jeste posebna zmija, i uz Trimeresurus sumatranus-e meni jedna od najlepših arborealnih otrovnica...

Već duže vremena maštam o sumatranusima, i tip od koga sam nabavio moje T. insularise ih ima,
tako da za par godina ;)...

Offline nemo123

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
« Odgovori #1091 u: Svibanj 24, 2010, 19:27:48 poslijepodne »
 :o
Kako su lijepeee i ja bi jednu  :zagrljaj:
Ja bi sve to... ma kad got vidim nešto takvo, ili zmije, ili bilo šta iz terarristike i akvaristike, dođe mi da si cijeli stan pretvorim u jednu veliku sobu punu terarija i akvarija i terarija i akvarija... ali nisam sama u stanu i još nemam puno pravo odlučivanja o ičemu, tako da će to morati pričekati još koju godinu  -?
Ali za to vrijeme mogu uživati u tvojoj temi  :up: Imaš krasne zmijice, slike su odlične, stvarno su fotogenične :P, a i tekstovi su ti zanimljivi.  Nemoj prestati stavljati slikice  :-[

Offline ferenna007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #1092 u: Svibanj 24, 2010, 21:34:06 poslijepodne »
Ja bi sve to... ma kad got vidim nešto takvo, ili zmije, ili bilo šta iz terarristike i akvaristike, dođe mi da si cijeli stan pretvorim u jednu veliku sobu punu terarija i akvarija i terarija i akvarija..

svi smo takvi :D

El Djapo..nikad nije bilo nekog incidenta? Mislim na neki slučajni ugriz ili nešto..kad daješ hranu a zmija je nestrpljiva.. (znam da vjerojatno piše ali ipak tema ima 73 stranica :D )

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #1093 u: Svibanj 25, 2010, 02:08:36 prijepodne »
Ja bi sve to... ma kad got vidim nešto takvo, ili zmije, ili bilo šta iz terarristike i akvaristike, dođe mi da si cijeli stan pretvorim u jednu veliku sobu punu terarija i akvarija i terarija i akvarija..

svi smo takvi :D

El Djapo..nikad nije bilo nekog incidenta? Mislim na neki slučajni ugriz ili nešto..kad daješ hranu a zmija je nestrpljiva.. (znam da vjerojatno piše ali ipak tema ima 73 stranica :D )
Hahaha pa sedni, citaj i uzivaj, jer odgovor imas  u tih 73 stranica, ako covek tako pocne svakom pojedinacno i po nekoliko puta da prepricava ode tema na 1073 stranica :) ! Dzapo predivni su, a cim moja noga dodirne srpsko tlo, ja dolazim kod tebe!  ;)

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1094 u: Svibanj 25, 2010, 10:15:23 prijepodne »

Da, i čim odgovaram na postove, znači sve je u redu :D... Kad me ne bude na forumu više od 15 dana,
e onda možete da imate razloga za "brigu" :D...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1095 u: Svibanj 25, 2010, 16:22:19 poslijepodne »

Već duže vremena maštam o sumatranusima, i tip od koga sam nabavio moje T. insularise ih ima,
tako da za par godina ;)...

Da, da...za par godina  :D
Dam ruku u vatru da su do kraja godine kod tebe! ;)

Interesanti su mi sumatranusi, al moram priznat da su mi Trigonocephalusi puno draži.
Kombinacija  boja im je tu negdje ,možda čak malo i lijepša kod sumatranusa, al ovaj dobročudan  izraz lica kod trigonocephalusa mi je neopisivo simpatičan!
I zato mi je ona u samom vrhu naj otrovnica.

Offline ferenna007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #1096 u: Svibanj 25, 2010, 19:13:21 poslijepodne »

Da, i čim odgovaram na postove, znači sve je u redu :D... Kad me ne bude na forumu više od 15 dana,
e onda možete da imate razloga za "brigu" :D...

hahaha..ali stvarno te otrovnice su najljepše od svih..obožavam ih :buw:

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1097 u: Svibanj 27, 2010, 20:36:37 poslijepodne »
Dam ruku u vatru da su do kraja godine kod tebe! ;)

Sumatranusi su malo skuplje zmije i dosta su retki u Evropi, gde ih ima možda samo 4-5 ljudi,
a pošto na mojoj listi imam nekih meni još dražih zmija, onda ipak mislim da će biti tek za par
godina ;)...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #1098 u: Svibanj 28, 2010, 00:00:26 prijepodne »

kak me samo fino ovaj djapan ignorira...kaj nebi malo posliko mambicu?? pogotovo kod hranjenja...moze i jos neki video clip da vidimo kak to sve brzo ide....ajde ajde...razveseli malo i nas koji si tak nekaj nemremo priustit  :zagrljaj:
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline nemo123

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
« Odgovori #1099 u: Svibanj 28, 2010, 13:56:55 poslijepodne »

kak me samo fino ovaj djapan ignorira...kaj nebi malo posliko mambicu?? pogotovo kod hranjenja...moze i jos neki video clip da vidimo kak to sve brzo ide....ajde ajde...razveseli malo i nas koji si tak nekaj nemremo priustit  :zagrljaj:

Slažem se, stavi slikice  :zagrljaj: :zagrljaj: :zagrljaj:
 :-[