El Djapo! Prijatelju, procitao sam ceo forum na ovu temu, i fasciniran sam tvojim poduhvatima.Uradio si nesto za sta ja nisam imao dovoljno odvaznosti jos pre deset godina.Bez obzira sto posao nije uspeo "full respect" od mene.
Jos kao klinac, (sa 6.godina) sam imao svoje prve kontakte sa zmijama. Naravno tada su to bili traumaticni kontakti, plasio sam ih se i na zalost iz straha ih ubijao. Ne mrsti se, to je klinac od 6.g. Odmah nakon toga shvatio sam da strah vise ne postoji i da ima i drugih nacina. Izrodila se neka vrsta ljubavi, sa svojih 8.g. sam imao svoj prvi terarijum sa poskokom. Moji su sizeli od mene, ali nema veze.Od tada, svaka ziva zmija na pogresnom mestu, u mojoj blizini, je bila moja intervencija. Sklanjao sam ih dalje od uplasenih ljudi, kako nebi dozivele gorku sudbinu. Nas "cudake",ljudi tesko razumeju,uvek kazu,"on se ne plasi zmija", a ne "on voli zmije". No dobro, treba ih razumeti.
Pre deset godina,zeleo sam da napravim zmijarnik poskoka, narvno, niko me nije podrzao u tome, pa sta. Medjutim, ja sam se raspitivao dosta sto se tice trzista, torlak je hteo da otkupljuje otrov, ali da mi plate kad bog sidje na zemlu

.
Vrlo tipicno za ovu drzavu. Hoces posteno da radis,kad te svi ubiju u pojam i ostave te pustih mastanja. Tesko je danas raditi posao koji volis.
Na osnovu tvog velikog iskustva i cele ove price na forumu, kod mene se opet probudila nostalgija za proslim mastanjima.
Pitanje sledi,:Dali se poskokov otrov moze koristiti u kozmetici?Posto je to sada postalo popularno, jer su sada otkrili da je zmijski otrv jako delotvoran za otklanjanje bora...,a nisu znali da su egipcani korisili to jos pre 5.000.godina.
Da cuvali su otrovnice, da bi spravljali kozmeticka sredstva koja je koristila i Kleopatra, kako li im je to promaklo

.