znači, ostaju dva razloga zašto se baviti time... ljubav i/ili adrenalin....
Tačno tako, samo što sam ja do skoro mislio da je to nezavisno od cene samog otrova
jako dobro plaćen posao, jer sam išao logikom da na ovom svetu ima mali procenat ljudi
koji čuva zmije otrovnice, a da ih od tog broja još manje njih hvata u ruke ...
Medjutim evo šta se tu dešava: U svetu ima mnogo manje takvih ustanova gde se tako
nešto radi nego zaljubljenika koji bi se takvom riziku izlagali, i onda se taj posao
slabo plaća jer poslodavci razmišljaju u smislu: Zašto bi mi nekom plaćali adrenalinske
tripove, jer ne može i da se uživa i da se zaradi, što su u potpunosti u pravu jer kad
ides na ronjenje, bandži, padobranstvo, trke, to sve plaćaš da bi doživeo neko uzbudjenje
tako da onda zašto bi sa hvatanjem smrtonosnih otrovnica bilo drugačije...
Evo da otkrijem nešto exkluzivno: Ja sam zadnjih mesec dana u pregovorima sa jednim Nemcem
koji ima najveću privatnu farmu zmija otrovnica u Evropi, da idem kod njega i da radim mužu
otrovnica...
Znamo se od ranije, i iz vremena kada smo mi imali tu našu farmu u Crnoj Gori, i ja sam
očekivao da će mi Neto plata biti najmanje 1.800€ s obzirom da jedan običan konobar u kafiću
gore bez bakšiša ima oko 1.500€, medjutim meni je čovek ladno ponudio platu od 800€...
Ako mi završi papire za taj posao, rešio sam da odem i da budem gore samo 2-3 meseca pa da se
vratim, jer tu nema nikakve zarade, čak ću verovatno otići i u minus, ali hoću da iskoristim
priliku da mi sve najače svetske otrovnice prodju kroz ruke, jer čovek ima skoro 3.000 otrovnica
i tako nešto se ne propušta...
Što se tiče malog, ne bojim se ja za njega jer sam siguran da će ubosti, ako već i nije