He, he, ti bi nešto da muzeš?! 

Kolika je ova tema, ne znam više ni sam dali sam o tome pisao...
Prijatelj i ja smo 2000 godine u Crnoj Gori otvorili prvu privatnu farmu zmija-Poskoka, radi
dobijanja otrova koji će se koristiti za dobijanje seruma i u ostale medicinske svrhe...
I ako su takve ustanove već postojale i u Zagrebu, i u Beogradu mi smo se ipak odlučili (zaleteli)
na tako nešto, jer smo hteli da spojimo ljubav i posao pa da tako zaradjujemo novac radeći nešto
što volimo...
Medjutim, pošto se od ljubavi ne živi, tako smo i mi propali, jer nismo našli tržište gde bi 
plasirali taj otrov, i posle 5-6 meseci polovinu zmija smo prodali, polovimu pustili, i kući...
Ovo pišem iz razloga što zmijski otrov ne može da se dobije laboratorijskim putem već samo
mužom, i na tržištu zbog toga cene takvog otrova nisu ni malo male, pa stoga kada bi se našlo
tržište, neka jaka farmaceutska firma, mogle bi da se zarade dobre pare...
Cene u dolarima 1 grama otrova:
SCIENTIFIC NAME              COMMON NAME                           US$/GRAM
Aspidelaps scutatus           Shield Nose Snake                       1 980.00
Atheris superciliaris            Swamp Viper                              2 200.00
Bitis arietans                    Puff Adder                                    198.00
Bitis caudalis                    Horned Adder                             1 650.00
Bitis gabonica                   Gaboon Adder                               231.00
Bitis gabonica rhinoceros    West African Gaboon Adder             231.00
Causus rhombeatus           Night Adder                                  253.00
Dendroaspis angusticeps    Green Mamba                                561.00
Dendroaspis polylepis         Black Mamba                                550.00
Dendroaspis jamesoni        Jameson's Mamba                           935.00
Dendroaspis viridis            West African Green Mamba            1 100.00
Dispholidus typus              Boomslang                                 2 640.00
Hemachatus Haemachatus Rinkhals                                        407.00
Naja haje annulifera          Snouted Cobra                               210.00
Naja melanoleuca             Forest Cobra                                  210.00
Naja mossambica             Mozambique Spitting Cobra               220.00
Naja nivea                      Cape Cobra                                   465.00
Naja naja kaouthia           Monocle Cobra                               110.00
Naja haje haje                 Egyptian Cobra                              270.00
Naja nigricollis                 Black-necked Spitting Cobra             220.00
Rhamphiophis oxyrhynchus Rufous Beaked Snake                   2,200.00
Trimerusurus okinawnesis  Okinawa Habu                                275.00