Slazem se djapo sa prvim djelom , al sa drugim ne !
Ja sam isto kao i fily prvi puta htio kupiti zmiju sa 14 godina ( naravno neotrovnu jer oduvjek su mi pitoni najbolji ) medjutim starci mi to nisu dopustali , dosadjivao sam im stalno , slike oduvijek imao i na kompu i po sobi i u zoo kad smo bili sam visio samo kod zmija , gustera ... i znali su da mi je stalo do toga medjutim nista , sad imam 19 godina i uzeo sam si stan i tek sam si sada ispunio tu veliku zelju i kupio zmiju , tako da nije to lako , starci su cudna bica i misle da ce nas to pojest ili sto vec , neznam kako je tebi bilo dok nisi uzeo prvu zmiju i koliko si bio star , znam da bi ti svom sinu/kceri dopustio da ima zmiju jer ih imas nekoliko ali ljudi koji ih nemaju tesko im je shvatiti da netko to voli + puni su predrasuda o zmijama ... =)
Pa dobro možda si i u pravu, jer to sve zavisi od čoveka do čoveka i ne može se
staviti u neke kalupe za rešavanje problema oko nabavke zmije...
Medjutim polazeći od svog slučaja ipak mislim da više zavisi od nas samih nego od
roditelja, tako da filyu ipak preporučujem da krene u ofanzivu...
Da bi ubedio roditelje u tako nešto ipak mora proći "dosta" vremena, ne može se to
uraditi za par meseci, već se to poverenje i verovanje u iskustvo u baratanju sa,
za njih "opasnim" životinjama, kod njih mora nadogradjivati dugo vremena, kako bi
jednom ipak shvatili da im je dete nadareno i rodjeno za tako nešto...
Mene moji roditelji naravno beskrajno Vole i u super smo odnosima, tako da im se
iskreno divim što su tako tolerantni prema tom mom hobiju, ali kod njih je bilo
presudno upravo to moje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema tim bićima, koje je
skoro 20 godina dugo što se tiče otrovnih zmija, a sa neotrovnim sam se zezao još
od 8 godine života... Sa 14 godina sam prvi put doneo poskoka u kuću i oni su
godinama živeli sa njim ispod jednog krova i polako se privikavali i učili da to i
nije tako strašno kao što se na prvi pogled misli...
Ja sutra mome detetu naravno da bih dozvolio da ima bilo koju neotrovnu zmiju koju
poželi, ali za otrovnicu bi brate morao da prodje isti dugogodišnji put kojim sam ja
išao, pa i koji kilometar više...
stvarno si se potrudio... dobro su ispale slike... kad dođem kući stavljam gabonsku na desktop... stavio bi na poslu... ali kolegici baš ne leže zmije... 
Da, Hvala, sad baš gledam da sam u ovoj temi postavio preko 400 fotografija i oko 40 video klipova,
ko bi rekao da se tako mnogo nakupilo, a mislim da smo i rekorderi po broju postova u jednoj temi...
Neki me već zezaju kako je bolje da sam s obzirom na uloženi trud otvorio neki sajt, ali ja ipak mislim
da je važnije ovo naše druženje i to, što su mnogi od vas stekli mnogo lepšu sliku o otrovnicama nego
ranije