Kako su živine? možeš osvježiti s malo novih slika...
Da li je mamba agresivna? Kakva je za rukovanje?
PS. pozdrav mom tati, koji me ponovo stvorio.
Sve su Ok, upravo se sad spremam da idem za hranu pa ću večeras postaviti novih
slika i video klipova...
Mamba uopšte nije agresivna, kada čistim terarijum onda moram da je izvadim
napolje, što sam nekad radio sa kukama, pa je bilo "problema" jer je non stop
bežala sa kuke i skrivala se po teru... Sada stavim rukavice i polako je uhvatim
minimum 30 cm ispod glave i nežno je premestim u drugi ter dok njen ne očistim,
i ni jednom do sada nije pokušala da zagrize rukavicu...
(hvataljku ne upotrebljavam jer mi je nekako gadno kad priklještim zmiju,
sve imam osećaj da je boli i da je povredjujem)...
Veoma inteligentna i radoznala zmija, ali i kao vrsta veoma plašljiva...
Djapo 5ica za temu.Toliko je zanimljiva da nisam sinoc otisao na spavanje dok je nisam procitao do kraja.
Nego reci mi kad bi se "neko"
odlucio da uzme otrovnicu sta bi mu preporucio ali da to ne bude poskok.
Posto sam novi ovde pozdrav svima. 
Hvala ti! A što se tiče preporučivanja neke otrovnice za početak a da ne bude Poskok,
veoma teško i nezahvalno pitanje
Sigurno je da imaš iskustva sa neotrovnim zmijama, ali otrovnice su neka druga priča,
tako da je poenta uzimanja poskoka za početak ta: da su oni kod nas najvećim delom iz
prirode; tako da su ludi ko struja i veoma agresivni pa na taj način najbolje stekneš
osećaj i uvid u nepredvidivo ponašanje otrovnica... A ako se ujed i desi nije strašno,
odeš kod lekara, primiš serum, odležiš 7 dana i to je to...
Sve ostalo bez seruma je Kocka... Postoje neke vrste kod kojih je procenat smrtnosti
mali, ili i nepostoji, ali ne bih polagao mnogo na to jer to sve zavisi od čoveka do
čoveka i njegovog organizma, pošto dobro znaš da ima slučajeva da čovek umre i od uboda
pčele (da ne pominjem Stršljena) a kamoli ovog...
A ako baš baš želiš da preskočiš poskoka, onda je jedino što bih mogao da ti "preporučim"
recimo na primer Crotalus cerastes, jer je kao zvečarka veoma zanimljiv i lep, a sa druge strane
otrov mu nije nešto jak i smrtni slučajevi od njega u istoriji nisu zabeleženi... Što ne
znači da istorija ne može da se prepravi

zato dobro razmisli!!!