ja sam zaljubljen u bitis gabonicu i cesto razmisljam o tome kako bi je jednog dana volio imati,al onda kad vidim da ljudi sa gomilom iskustva,koji poznaju svaki pokret zmije na.ebu odmah pocnem razmisljat da je mozda bolje uzet nekog...lampropeltisa 
Da, upravo je to najveći problem u čuvanju otrovnica jer se teraristi koji ih imaju vremenom
opuste upravo zbog toga što misle da su iskusni i da se njima ujed ne može dogoditi. Medjutim
sa zmijama se nikad ne zna i ponašanje sa njima se ne može staviti u neke kalupe jer je svaka
situacija uvek jedinstvena i priča za sebe...
Za otrovnice je ipak potrebno i nešto iskustva, i ludilo je za prvu otrovnicu uzeti Gabonicu,
tako da ako uopšte razmišljaš o tome, trebao bi da počnaš da se uhodavaš sa recimo Poskokom...
Olakšavajuća okolnost ti je po meni ta, što kada imaš samo jednu otrovnicu onda ti je mnogo
finansijski prihvatljivije da za nju nabaviš protiv otrov, i da se osiguraš i sa te strane...
U svakom slučaju potrebno je veoma dobro razmisliti o svemu pre nego što se odluči na takav korak...