Procitao sam negde na netu "podatak", ali evo celo jutro se uzalud trudim da ga nadjem
pa da postavim link, naime, pisalo je da kada bi se sastavile kože svih zmija koje se
godisnje ubiju na farmama za dobijanje kože, restoranima i onako individualno (u kucnoj
radinosti, sa motikom) mogla bi 25 puta da se opaše zemljina kugla :'(...
Stvarno ne znam dali je podatak tacan ali sam ga 100% procitao, tako da je uzalud boriti
se protiv toga jer je ljudska rasa nesto najgore sto je moglo da zadesi ovu planetu, vidite
samo sta se radi sa predivnim Ajkulama gde se po podacima godisnje ubije preko 1.000.000
primeraka, pa sa ostalim divljim životinjama, šumama u juznoj Americi i svuda u opste...
Znaci covek kao vrsta je jedno zlo i na kraju kada bude sve unistio sto moze da unisti,
unistit ce i sebe...
E sad pitanje je sta mi tu kao pojedinci mozemo da uradimo???
Kako ja, iako to silno zelim (do te mere ekstremno i radikalno, da bih mogao da zadavim
coveka koji iz ZABAVE ubije recimo veliku belu Ajkulu), mogu da sprecim ubijanje zivotinja,
secu suma i unistavanje prirodnih stanista i koralnih grebena??? Po meni, u ovakvoj opstoj
Geo-politickoj situaciji ruke su mi vezane, i jednostavno da nebih POLUDEO od svega toga
mogu samo trazim i da se priklanjam manjem zlu u celoj toj prici, pa je tako i sa ovom temom
oko vadjenja otrovnih zlezdi, jer ipak za utehu zivotinja posle toga ostaje
živa...
Zmijama kao vrsti, pogotovu otrovnicama covek je odavno doneo smrtnu presudu,
tako da nije realno da se stavlja u isti koš neko ko uradi zmiji operaciju ili je ubije da bi je pojeo,
i nekog ko ih ubija iz zadovoljstva i da bi od njih pravio suvenire kao sto su kajsevi,
tasnice i novcanici, ili da bi mogao da mu se digne

...
Jednostavno neke stvari su neizbezne ma sta mi o tome mislili, i ne mozemo ih promeniti, ali je
vazno da svako od nas ostane dosledan sebi i da tako sutra vaspitava i svoju decu, da bi se
tocak propasti ove planete koji vec uveliko ide, ako je moguce barem malo usporio...