Evo da i ja pokažem svoj rasadnik, pljujem po drugima, pa nek' se malo pljuje i po meni.

Akvarij je star oko tri mjeseca, imal sam dosta problema s algama, tražil sam savjete na forumu, čupal sam, sadil, bacal, čupal kosu, čital, gnojil, opet čupal kosu, uglavnom, borba svakodnevna...
E sam spomenul da sam čupal kosu?

Volim biljne akvarije, pa sam u svoj rasadnik potrpal sve na kaj sam naišel. E sad, s identifikacijom biljaka imam malih problema, ali ovak' sam si to ja protumačil, imam:
Alternathera reineckii (propala, odrezal sam ju i upiknul korijen u podlogu

),
Anubias barteri var. nana (spašeni od crne čupave

),
Bacopa monnieri (sporo raste, ali

),
Ceratophyllum demersum (raste ludo, ide van),
Cladophora aegagrophila,
Cryptocoryne parva (?, vidim da je inače polegnuta, moja nekak' strši u zrak),
Hydrocotyle leucocephala (odlična

),
Hygrophila corymbosa 'Siamensis' (propada???),
Lemna minor (drač

),
Limnophila sessiliflora (mali pelcer

),
Ludwigia repens,
Rotala rotundifolia

,
Vallisneria spiralis (nešto mi ne uspijeva?),
Vallisneria gigantea (definitivno prevelika, ide van),
Vesicularia sp. (puna končastih algi :

),
Barclaya longifolia (ili Cryptocoryne wendth 'Brown'? il nekaj drugo, ali raste

),
Blyxa japonica (? travica s malim cvjetićima),
Cryptocoryne balansae ?
Cryptocoryne blassii ? (kožnati listovi, gore maslinastozeleni, dolje ljubičastozeleni

),
Echinodorus neki? (tek sad je počel rasti, pa bumo vidli kakav je),
Egeria densa (ide van, ne sviđa mi se, donji dijelovi stabljike u sjeni propadaju),
Hydrocotyle dissecta (propada, a tak mi je slatka

)
Akvarij je Aquastar 96 l, rasvjeta 4x18 W daylight, dodajem odnedavno CO2 DIY, supstrata nema. Greška početnička...

Umetnul sam kuglice za bilje, pa bumo videli. Gnojim jednom tjedno bilo kojim dostupnim gnojivom, izmjena vode 25 l jednom tjedno.
Podloga mi je isto prekrupna za biljni akvarij, to je ustvari isprani savski kulir granulacije cca. 5 mm, teško je u to posaditi biljčicu.

Greška.

Od riba neonkice, gupy, coriji, sijamci i ancistrusi.
Eto, prije rasturanja i novog setupa, da pokažem. Hvala svima na pomoći i pucajte.