Srpanj 22, 2025, 10:28:21 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomor gupija  (Posjeta: 2078 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Crunch

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomor gupija
« u: Svibanj 04, 2008, 18:14:19 poslijepodne »
Pomoć, ekipo. Jučer mi je krepala ženka gupi, danas mužjak izgleda jako bolestan. Teško se kreću, liježu na bok, i izgledaju nekak čudno, kao da su deformirani, kao da im kralježnica nije nekaj ok. Mijenjal sam dosta bilja i vode v zadnje vrijeme. Zna možda neko kaj se dešava??

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Odg: Pomor gupija
« Odgovori #1 u: Svibanj 04, 2008, 18:25:29 poslijepodne »
daj još neke podatke, koliko su stare ribice?, filter?, akvarij?, grijač?
Varaždin...

Offline Crunch

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 04, 2008, 20:15:24 poslijepodne »
Kolko su stare ti ne znam, jer sam ih dobio na poklon. Aq je juwel 54 l, filter i grijač su bili s njime u kompletu. Još mi životari ovaj gupi al slab je, samo poliježe po dnu. Loše, uglavnom. Ne znam. Nedavno sam stavio botiu, ima to veze? Možda je previše ribica? Imam jako puno mladih.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2008, 20:25:11 poslijepodne »
i mladi se tak loše drže? inače gupići znaju vrlo brzo od starosti odumrijeti, ali opet ne svi odjednom, naravno.
Varaždin...

Offline Crunch

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 04, 2008, 22:05:58 poslijepodne »
Ne, mladi su ok. Imam ih par. Eto, krepala mi u subotu ta ženka, reko, desi se. Sad opet i taj mužjak. Trudi se, pliva, al samo tone nekak na dno. Koma. Ne znam. Možda bi ga moral izvaditi, jer teško da se bude zvlekel, al nemam srca.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 04, 2008, 22:13:15 poslijepodne »
Stavi ga u nekakvu staklenku, tipa od krastavaca. Bolje nego da ostane u akvariju. Temperature su dovoljno visoke tako da mu to neče naškoditi. Ionako če vjerovatno uginuti, a ovako smanjuješ šansu da obole i druge ribe ako je zarazno.

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #6 u: Svibanj 05, 2008, 11:21:40 prijepodne »
To se i meni desava, k'o da im repovi postanu preteski i vuku ih na dno. Nema im spasa, bar ih ja nisam mogel spasiti.  :(
E sad, zakaj se to događa? Ja sam tretiral cijeli akvarij onim zelenilom protiv Icha, i to full tjedan dana, i za sad je stanje s gupijima dobro (iako nisu imali vidljive znakove Icha). Druga je stvar da je akvarij već star nekoliko mjeseci, pa se možda popravilo stanje vode (trebalo bi testirati vodu, ali kad su ti testeri tak skupi  X-().
Treća mi je pomisao bila da imam akvarij zaražen nekakvom boleštinom, i kad god donesem nove gupije, zaraze se i za tjedan, dva pokrepaju.
Možda bi trebalo tretirati cijeli akvarij nekakvim lijekom da se ubiju sve te bakterije i virusi koji preživljavaju unutra i bez ribica. Ima li možda takvo dezinfekcijsko sredstvo (za naseljeni akvarij)?
Zabok