Hehe, kao što bi rekao Alan Ford "Moramo upotrijebiti svu svoju inteligenciju, bacimo paru!"
Ovakve se teme eesto pretvore u produzenu dilemu onog koji pita.
Nigriai su jedna od prvih vrsta koju sam imao. Trenutno sam bez njih, ali idalje ih smatram jednom od najzanimljivijih vrsta koje bih uvek rado mogao imati. O njima sam napisao i poduzi tekst koji se moze pronaci u forumu ciklidi na akvaristika.org.
Diskuse nikada nisam imao, iako sampravio akvarijume sa njima. Kao akvaristi poeetniku oni su bili najmanje poželjan izbor za mene -mrtvo dosadni. Kasnije sam kada se slieno raspoloženje prema drugim vrstama menjalo dok sam ih gajio neko vreme, svoj stav ublažio i polako poeeo da tragam za slikama i opisima diskusa. Daleko od toga da sam postao ljubitelj ove ribe, niti da marim sto pola akvaristiekog sveta ludi za njima, ali sam rešio da im jednom dam priliku u nekom svom akvarijumu.
Mislim da simnogo rekao u svom poslednjem postu, verovatno sve ribe mogu da nas privuku ako im damo vreme za to. I valjda vremena ima dovoljno da se proba bar ono što nam je najzanimljivije.
Akvarijum ne treba da bude teret nego relaksacija. Ocigledno je,uzivaces kako god da izaberes.