Kolovoz 04, 2025, 20:30:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoc molim vas  (Posjeta: 1504 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline neenjah

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomoc molim vas
« u: Rujan 07, 2004, 17:15:00 poslijepodne »

Imam akvarijum od 84L i u njemu drzim6 platija, 5 ksifoforusa, 4 molija, 2 skalara i 2 koridorasa... Zelim da razmnozavam zivorotke ali moze li se to nekako da ih ne odvajam iz akvarijuma?

Npr. da se stavi neka kosharica koja bi se zalepila na staklo akvarijuma malo iznad nivoa vode i da se tu odvoji zenka da se izmresti? I da li bi se tako neshto moglo izvesti jer nemam love trenutno da kupujem josh jedan akvarijum i dodatnu opremu?

Molim vas za odgovor...

Offline Ivek

• Punopravni član
    • http://www.mojklc.com
Pomoc molim vas
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2004, 20:03:00 poslijepodne »
Najbolji naein ti je da dosta gusto zasadiš akvarij i pustiš majeici prirodi da sama izabere. Da i bilo bi dobro maknut skalare jer vole papat male ribice.

Offline Sarac

• Punopravni član
  • **
Pomoc molim vas
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2004, 20:08:00 poslijepodne »
Možeš kupit mali "plutajuai" bazeneia koji se umetne u akvarij. Tako ae "mama" dok se koti bit odvojena od ostalih, a opet su u istom velikom akvariju, u istoj vodi.
Zagrabiensis dotepenikus

Offline Chymaera

• Novi član
  • *
Pomoc molim vas
« Odgovori #3 u: Rujan 07, 2004, 20:09:00 poslijepodne »
Ja sam napravio upravo to: kupio sam onaj plastienu protoenu kotilicu,
objesio je na rub akvarija i par godina imao sam pravu malu tvornicu
platija, molija i gupija.

Jedino što nije baš bilo estetski, no bio je to akvarij u spavaaoj sobi, tako da nije bio bed.

Ako ih pustiš da se kote sa skalarima, pomiri se s time da ih neae baš previše dogurati do ''punoljetnosti''!

Offline Jasmina

• Punopravni član
Pomoc molim vas
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2004, 20:25:00 poslijepodne »
Skalari papaju ostale nevine. male ribe. Pogotovo kad malo narastu, prava su im poslastica. Pokloni nekom skalare ili se ipak potroši na drugi akvarij. A ovo s kotilicom je super, tak imam i ja. Imaš u svakom duakasu sa ribicama i u Baumaxu i Bauhausu... do?e 20-33 kn.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline neenjah

• Novi član
  • *
Pomoc molim vas
« Odgovori #5 u: Rujan 07, 2004, 21:38:00 poslijepodne »

E hvala svima na savetima... :) Snashao sam se za kotilicu... Imali su samo josh jednu u pet shopu tako da sam sad sredio... :)

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Pomoc molim vas
« Odgovori #6 u: Rujan 07, 2004, 23:12:00 poslijepodne »
ma te kotilice su ku***. Najbolje ti je da posadis stvarno dosta bilja i one najsposobnije ribe ce ti ziher prezivjet. Radio sam tak prije dok sam imo zivorotke i nikad nije bilo problema. Od njih 30-ak prezivjelo ih je barem 3-4 sto nije premalo, a opet nije ni puno. Ovak ti se prebrzo namnoze i to vise nije fora.

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
Pomoc molim vas
« Odgovori #7 u: Rujan 08, 2004, 11:38:00 prijepodne »

Citat: shadow_x
ma te kotilice su ku***. Najbolje ti je da posadis stvarno dosta bilja i one najsposobnije ribe ce ti ziher prezivjet. Radio sam tak prije dok sam imo zivorotke i nikad nije bilo problema. Od njih 30-ak prezivjelo ih je barem 3-4 sto nije premalo, a opet nije ni puno. Ovak ti se prebrzo namnoze i to vise nije fora.

Ja sam nakon mjesec dana pustio iz kotilice 17 malih ribica u veliki akvarij. Nakon mjesec dana imam jos samo 1 zivu, a nemam agresivnih riba poput skalara

Offline Ivek

• Punopravni član
    • http://www.mojklc.com
Pomoc molim vas
« Odgovori #8 u: Rujan 08, 2004, 12:43:00 poslijepodne »
Ja još uvijek navijam za onu Darwinovu da samo najjaei opstaju! Zasadi akvarij i dobiješ najbolju prirodnu selekciju.

Offline neenjah

• Novi član
  • *
Pomoc molim vas
« Odgovori #9 u: Rujan 08, 2004, 12:52:00 poslijepodne »

Probacu ovako, a ako se namnoze onda cu sa biljem...

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Pomoc molim vas
« Odgovori #10 u: Rujan 08, 2004, 12:55:00 poslijepodne »

Mnogi misle da su zivorotke veoma lake za razmnozavanje. To je veoma proizvoljan i lakomislen zakljucak.

Ako zelimo da se posvetimo selektivnom razmnozavanju zivorotki, naicicemo na mnogo problema i mnogi ce jos u startu dici ruke od svega toga sto su hteli da pokusaju. Bilo je na forumima dosta reci oko visenacina razmnozavanja zivorotki ( treba malo pretraziti starije slicne teme ) ali na kraju za mnoge akvariste, sve sesvodi na to da ih treba pustiti da se sami razmnozavaju bez neke velike brige oko toga da li ce ih neke ostale ribe ili cak majka, desetkovati (inace ja sam pre za selektivno razmnozavanje).Za takav nacin razmnoizavanja vrlo jevazno da imamo u akvarijumu dosta povrsinskog bilja gde ce mladj naci sebi zaklon od ostalih riba.

Znaci za pocetnike koji zele klasicno razmnozavanje ( ne selektivno) zivorotki, vrlo je vazno da im je akvarijum bogat biljnim zivim svetom.

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Pomoc molim vas
« Odgovori #11 u: Rujan 08, 2004, 13:04:00 poslijepodne »
Biljke kao sklonište funkcionira dok nema brzih i agresivnih ribica. Meni su se množili švertovi (Xiphophorus h.) kao na proizvodnoj traci dok u akvarij nisu stigli barbusi tetrazone. Oni svugdje zavire pa ni gusto raslinje ne pomaže.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Jasmina

• Punopravni član
Pomoc molim vas
« Odgovori #12 u: Rujan 08, 2004, 22:38:00 poslijepodne »

Prije no što se ponovo javim, zahvaljujem na svakom savjetu kojeg ste mi do sada dali na ovom forumu. Ali ovdje je rijee o nekom tko želi puno malaca i neka kupi kotilicu.

Zašto gurati Darwina u akvarij od 84 l, kada on priea o prirodi gdje ima manje riba i više zaklona. A i nije tako jednostavno poeetniku natrpati akvarij biljkama, kada jedna do?e 30-50 kn. Pa zato, tko želi puno malaca, neka kupi kotilicu. Kome je to sve vea dosadilo neka baci svoju.

Ribiai prelako bivaju popapani da bi netko tko želi mnogo potomaka riskirao selekcijom.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto