Mrijestile su mi se moje
Melanotaenie i to ne baš u okolnostima u kojima bi htio....... uglavnom imale su neku bakterijsku infekciju, njih 4....... i to od samog početka kako ih imam........ pa su cijelo vrijeme u karanteni, odnosno u mrijestilištu.....
jajašca su jako sitna, barem meni..... oko 1 mm promjera...... tako da ih je bilo dosta teško skupiti, jer je u karanteni bio šljunak......
mrijest je trajao nekih 8 dana za redom i to u jutarnjim satima...... jako lijepi prizor...... sve zajedno sam uspio skupiti oko 25 jajašaca, od kojih je propalo 7....... inkubacija jajašaca kod ove vrste traje između 7 i 14 dana....... nakon 2 dana (barem mislim da je toliko prošlo) u jajašcima su se mogle vidjeti malene oči........
sinoć (9 dan) proplivao je prvi mališan....... a jutros sam ih našao još 2....... tako da su sada 3....... pošto je mrijest trajao 8 dana, izvaljivanje će biti svaki dan......
čitao sam da se malci počinju hraniti nakon 12 sati....... ja sam sinoć stavio artemiu da se priprema...... i kupio sam tetrinu hranu za bebice.......
inače do sada sam jedino imao mrijest ancitrusa (i to nekoliko puta) za koje nisam ništa posebno spremao hranu..... i prije sam imao živorotke koje isto ne trebaju ništa posebno....... a sad me ovo malo zateklo, pa su svi savjeti dobro došli.......
babymum me je već savjetovala za žumanjak........ još jednom hvala....

zanima me taj infuzorij???? malo sam čitao o tome na forumu.... ustvari tek sam to sad gledao...... pa vas molim neki savijet oko toga.......
p.s. pokušao sam ih fotografirati, ali bezuspješno.... stvarno su sitni....... pokušat ću još, pa da stavim i neke fotkice......
lijepi pozdrav....