moj si jamac je skoro 15 cm i nikad otkad ga imam (od malene jibice) nije pipnuo crnu cupavu.,,,, Primijetio sam jednu stvar.. posto je meni zarazen samo panj i anubiasi na panju.... zamotao sam taj panj u vrecu za smece.. u nekoliko slojeva da ubije svjetlo.. nakon 3 tjedna alga je pocrvenila.. ali se smece oporavilo....
druga stvar.. CO2 sam imao maltene stalno i nikad nbeke promjene u algi...sad sam prije 2 tjedna pojacao svjetlo na 108W (sa 72w/240l) i alga je stagnirala jako i pocela crvenit/smedjit na rubovima.. mislim da propada jer je na direktnom udaru svjetla.. ova koja je u hladovini jos izgleda isto.... e sad jel stvar u svjetlu ili u tome sto sam prije 3 dana imao CO2 havariju (trovanje riba i slicna sranja)pa je voda bila krcata sa CO2... neznam...vidjet cu kak se situacija razvija....
Sto se koncaste tice.. imam je u drugom akvariju.. a taj drugi akvarij nikad nije vidio ni kap zeljeza gnojiva ili bilo kakve kemije.. cak ni co2...(50l.. odrasli skalar, betta, mali ancistrus, 16w T5 cijevi).. bilje raste ko sasavo... zelena cupava isto.. vadim je van skoro pa dnevno na pramenove....zasto? neznam.. puno nitrata? neznam,,,al je ima....