Dakle kao sto naslov kaze, veceras sam kupila rotalu wallichii...

Kako takvih biljcica inace ovdje bas nije lagano nabaviti, normalno odmah sam ju kupila...

U akvariju je bila posadjenja (dakle bez casice, deklaracije i sl) i prodavac mi ju je lijepo iscupao i prodao.

Sreci nigdje kraja... Jos mi je rekao da im je to u shop donio neki momak koji je narucio hrpu bilja iz Engleske (znakovito, mozda mi se sad i javi koji je

), pa mu to bio visak...

Dodjem doma, net, vidim kupila sam vraga, no, ajde da se probam izboriti za nju. U akvariju u koji je samo ubacena (bilo je pred spavanje, pa da ne buckam) imam 1W/l, gnojim, podloga, sve bi trebalo odgovarati.
No, tek
kad sam ju izvadila iz vrecice vidim da uopce nema korijena! Gledam skicu na tropici koja ima normalan korijen. Ova se
pocela cufati na donjim krajevima, a iznad izgleda sasvim OK. Zapravo mislim da je bila preduboko posadjena, a opet kako bi drugacije stojala, kad nema korijena.
Uglavnom, sad se pitam sto da radim:
Da ju samo posadim, pa kad i ako pusti korijenje dobro i jest? Ili da probam eksperimentirati sa onim sredstvom za zakorjenjivanje. (Moja mama tako najbrze natjera sobno bilje da se primi i od nicega napravi biljku.)
Da li da odsjecem taj donji dio stabljike? Ne cini se mrtvim. A opet, mozda se samo cini...
Eto, opet na dugacko...