Svibanj 12, 2025, 15:29:52 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Problemi sa vodom  (Posjeta: 1640 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jurxm

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Problemi sa vodom
« u: Rujan 01, 2004, 20:45:00 poslijepodne »

Imam problem sa vodom, vec treci dan nakon izmjene 1/4 vode u akvariju, voda se nije razbistrila i dalje je mutna. U cemu bi mogao biti problem?
Filter je uredno ociscen iu vodu je stavljen Aquasafe.

Hvala na pomoci...

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Problemi sa vodom
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2004, 21:09:00 poslijepodne »

pricekaj kojih 1-2 tjedna i svebi trebalo bitok. Akvarij je vjerovatno nov ak se ne varam? To je normalna pojava za nove, tek startane akvarije jer nije uspostavljen proces kruzenja dusika u vodi i nisu se stvorile potrebne bakterije koje razgraduju stetne tvari. nemoj stavljat ribe u akvarij barem 3 tj. (ovisi o litrazi akvarija) dok se ne skupi dovoljan broj bakterijaEdited by: shadow_x

Offline shadow_x

• Punopravni član
Problemi sa vodom
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2004, 21:12:00 poslijepodne »
e da. ne znam dali to znas ili ne ali svu opremu, a posebno filter, bi trebao cistit u akvarijskoj vodi jer klor i ostale gluposti u vodi iz pipe usnistavaju bakterije o kojima sam gore govorio

Offline Tomy

• Punopravni član
Problemi sa vodom
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2004, 21:46:00 poslijepodne »
Pretpostavljam da je bjelkaste boje. To je normalno. Ko što shadow kaže razbistrit ae se kroz tjedan dana.
Koprivnica / Hrvatska

Offline Jurxm

• Novi član
  • *
Problemi sa vodom
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2004, 23:28:00 poslijepodne »

Akvarij nije nov - star je vea1/2 god (put je naravno bio standardan - kugla, 20 l, 50 l i konaeno 120 l). Ovaj zadnjinapravljen je 99 % prema savjetima iz vašeg (našeg) foruma - hvala, savjeti su stvarno super i sve se može naueiti. Dakle, nakon relativne ?žungle (godišnji) klasieno promjenjen dio vode (odstajala preko noai tretirana aquasafeom. Unutarnji filter Juwel (spužve isprane u promijenjenoj vodi), biljke sre?ene i t.d. Obieno sevoda razbistri nakon 4-6 sati. No ono što mi se nikad nije dogodilo i zabrinjava je da se 90 % riba drži površine. Sjeaam se mutno (kao što mi je sada i voda u akv.)da sam proeitao na nekom od foruma - nedostatak kisika možda - imam i vanjsku malu pumpu koja pumpa nešto sitnih mjehuriaa - ona desetak cm dugaeka cjeveica na dnu. Post je malo zbrkan ali šta je tu je. . Dali treba dodati još kisika. Do sada mi se einilo da taj sistem (i funkcionalno i vizualno) savršeno funkcionira.Unaprijed hvala.

Skoro sam zaboravil, namnožilo se malih pužiaa bezbroj,za dvije debele botie macracantha oeito previše. Na jueerašnjukuhanu mrkvu do danas se uopae nisu polovili.

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Problemi sa vodom
« Odgovori #5 u: Rujan 02, 2004, 15:07:00 poslijepodne »

Može bit nedostatak kisika ak je temp vode dosta visoka, al sumljem da je to problem. Ja npr nikad ne stavljam pumpu za zrak i sve ok.

Testiraj vodu NO2, NO3... ponovno promjeni 1/3-1/2 vode.

Možda ti se ovo glupo eini, al provjeri da li ti radi filter nakon što si ga eistio...meni se znalo desit da ga zaboravim uštekat u struju i eudim se mutnoj vodi (tukac)
Zagreb/Ravnice

Offline shadow_x

• Punopravni član
Problemi sa vodom
« Odgovori #6 u: Rujan 02, 2004, 15:38:00 poslijepodne »

Ahaaaa. znaci akvarij nije nov!? onda sam 100% siguran da je to sto ti muti vodu parazit infuzorij koji inace sluzi mladim ribama kao hrana ali ponekad se zna prekomjerno razmnozit u vodi i to ti stvara probleme. Ne znam kako ga se rijesit (al znam da je to gadna stvar)ali neko na forumu je vec imao slican problem, chubby mislim, tak da ce ti znat pomoc.

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Problemi sa vodom
« Odgovori #7 u: Rujan 02, 2004, 23:59:00 poslijepodne »
Ugasi svjetlo i ne hrani ribe par dana...
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline RobiR

• Punopravni član
Problemi sa vodom
« Odgovori #8 u: Rujan 03, 2004, 00:51:00 prijepodne »
Ako je infuzorija onda ee ti sigurno pomoe da ugasiš svijetlo i da oko njega omotaš nešta tamno barem dva dana.Strpljenja ali ae pomoe.
Santa Cruz / Zaprešić