Svibanj 16, 2025, 00:56:31 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Molim pomoc - Dragonet Blenny  (Posjeta: 3383 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeljkoc

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Molim pomoc - Dragonet Blenny
« u: Travanj 03, 2008, 08:57:40 prijepodne »
Imam sump s refugiumom u kojem je pijesak i jedan live rock. Pijesak je kupljen kao live mud, a kamen je jadranski pun algi.
U 3 mj. nije mi se pojavila ni jedna mini zivotinjica u pijesku.
Dva puta sam do sada pokusao nabaviti iz mora tih organizama, ali kad god bi mi netko donio pijesak, bio je to samo pijesak bez iceg zivog.

Onda se opet zeznem i jucer kupim, kao nekog dragonet blennyja iako sam trazio Salaris Fasciatusa da mi malo potamani alge. Nema Fasciatusa, pa hajde rekoh mozda ovaj pojede koju algu, iako su mi se njegova trokutasta usta cinila malo neadekvatna za cupkanje algi.
Dodjem kuci i malo pogledam kakvu sam to ribu kupio, kad to dragonet Synchiropus stellatus, super specijalnih prehrambenih navika, mesojed koji jede samo zive bube. Nikad vise kupovina na slijepo, prevarilo me u biti ono Blenny.

Zato bih sada probao naseliti refugium tim malim organizmima tipa copepode i sl., jer ovak dragonet nema sanse, a tak je simpa.

Zato ljudi pliz pomozite!
« Zadnja izmjena: Travanj 03, 2008, 09:22:30 prijepodne od zeljkoc »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Molim pomoc - Dragonet Blenny
« Odgovori #1 u: Travanj 03, 2008, 10:32:03 prijepodne »
mda..ti dragoneti se stavljaju obično nakon godinu dana kada sve zaživi... iako sam ja imaop uspjeha o sa Dr.Bassler hranom iz Beluga,ali nisam ziher da je više ima... u svakom slučaju, ako znaš nekog sa starijim i zrelijim akvarijem, možeš mu posudit malog dok se tvoj ne razmaše sa živinama

Offline tsunami

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Travanj 06, 2008, 12:12:26 poslijepodne »
A mozes ga istrenirat da ti jede zaledjenu artemiju, ciklopse i dr. Ja sam svog mandarinca naucio! Strpljenja, i polako mu ispred glave ispustaj i ako je jako gladan mozda pocne reagirat. Imas klip na mojoj temi kako ja to radim: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=18510.0

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
« Odgovori #3 u: Travanj 06, 2008, 22:20:28 poslijepodne »
Imam  i ja dragoneta - S. ocellatus. Moj bez problema od početka jede smrznutu artemiju (Brine shrimps). Jedino mu moram hranu ponuditi negdje gdje ju druge ribe prije ne pojedu.
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 07, 2008, 07:35:20 prijepodne »
Super, budem probao tak. Citao sam da je dobro staviti nekakavu staklenku u koju bi on usao i pojeo ponudjenu hranu.

A gdje kupite smrznutu artemiju.
Ja sam kupio nedavno Brine shrimps, piše na kutiji dry freezed, oni su nekim postupkom sasušeni, pa me zanima jesu li to ti ili ima za kupiti negdje bas zaledjene? Jesu li to mozda gamberi kojih ima zaledjenih za kupiti?

Fala!

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2008, 14:14:33 poslijepodne »
Samo mali update, nisam ga uspjeo nauciti jesti kupovnu hranu, ali je nekako prezivjeo.

Kasnije sam dofurao 20-tak kozica s mora i ubacio ih u aq. Koliko sam vidjeo koze su se pocele razmnozavati ko lude, tak da je sada ispod svakog kamena sve puno malih kozica koje valjda Dragonet jede jer se udebljao i porastao.
Tak da sam imao srece!
Posaljem fotku kad ga uslikam!

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #6 u: Svibanj 30, 2008, 14:27:03 poslijepodne »
Samo mali update, nisam ga uspjeo nauciti jesti kupovnu hranu, ali je nekako prezivjeo.

Kasnije sam dofurao 20-tak kozica s mora i ubacio ih u aq. Koliko sam vidjeo koze su se pocele razmnozavati ko lude, tak da je sada ispod svakog kamena sve puno malih kozica koje valjda Dragonet jede jer se udebljao i porastao.
Tak da sam imao srece!
Posaljem fotku kad ga uslikam!

E to je već dobra vijest :)