Srpanj 21, 2025, 22:04:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Umjetna stijena  (Posjeta: 1547 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Antimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Umjetna stijena
« u: Kolovoz 28, 2004, 14:16:00 poslijepodne »

imam domatvrdog stiropola panamjeravam napraviti stijenu od stiropola ( da poeastim svoje afrikance) pa bi molio ako netko zna mogu li za ljepljenjeiskoristiti morsku pržinu (onu tamne boje koja se koristi u gra?evinske svrhe), tako?er, pala mi je ideja da ne ljepim stiropol silikonom za staklo vea da na stiropol zaljepim5-6 komadiaa ravne plastike onda priljubnicama zaljepiti plastike za staklo (puno je jednostavnije dugoroeno gledajuai).

Dajte ljudi prijedloge dok još nisam poeeo....

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Umjetna stijena
« Odgovori #1 u: Kolovoz 28, 2004, 19:48:00 poslijepodne »
Stiropor ima strahovit uzgon... priljubnice sigurno neae moai držati stijenu na mjestu...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
Umjetna stijena
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2004, 10:33:00 prijepodne »
Koliki promjer mislis da bude stijena jer ako je velik neces ga uspjeti pricvrstiti za dno
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Umjetna stijena
« Odgovori #3 u: Kolovoz 29, 2004, 11:09:00 prijepodne »

pa , mislio sam 110x55x20cm (ŠxVxD) raeunao sam i na to ako priljubnice ne mogu držati, da na dnu ostavim dva malo veaa utora u koja bi stavio dva veaa kamena kao dodatno optereaenje. Planirao sam i prije postavljanja provjeriti i uzgon u punoj kadi. Uglavnom još me brine koji materijal da koristim za završnu obradu. Volio bi neku tamniju nijansu....

Offline helouuu

• Punopravni član
  • **
Umjetna stijena
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2004, 11:25:00 prijepodne »

Ima dosta elanaka o tome što tebi treba. Puno njih govori o epšoxy smoli kao naeinu ljepljenja neeega na stiropor. Moj savjet ti je da pronjuškaš sve okolo na okolo i probaš par stvari i odlueiš. Ja sam radio svoju stijenu sa silikonom i sve je ok, samo što je malo drugaeija nego što si ti govorio, tj. napisao.

Imaju ovi naši administratori par elanaka o umjetnim stijenama, pa i njih pitaj.

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Umjetna stijena
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2004, 12:51:00 poslijepodne »
Ovo s priljepcima je ok ideja, recimo da se izme?u plastike i stiropora stavi jedna teža metalna ploea, i onda plastika. Sve se to zasilikona, tak da metal ne dolazi u kontakt s vodom, pa onda piei po priljepcima. Uzmeš 20 komada i nemaš brige