.. update dnevnika... ovo pišem kako bi nekome u budučnosti pomoglo da ne radi iste greške kao ja.
..... anti red nije ubio crvenu čupavu algu. Paramtri od prije tjedan dana su NO3= 10-25, PO4=0, Ca=310... sada je 410, PH=8.0 ....
Po preporuci g.Beloševića sam vremenski smanjio rasvjetu, spustio temperaturu na 24°C, prestao dozirati aminikiseline, promjenio 50% mora.. jedino što još nisam mehanički očistio kamenje.... rečeno mi je da vjerojatno nitriti rade problem.... vjerojatno je tako jer nisam koristio osmoziranu vodu, nego običnu vodu pripremljenu sa Aqua+.
..e da, posudio sam i uv lampu od Vedrana.. pa i ona malo gori....
.... od kako koristim osmoziranu vodu i pridržavam se iznad navedenih savjeta... crvena čupava se polako povlači... na nekim mjestima gdje crvena nestaje ... pojavila se zelena, ali i ona polako nestaje.. sad budem kontinuirano jedno mjesec dana, svakih 5 dana mjenjeo po 20l....
... skoro zaboravih napomenuti... trenutno ne koristim niti ugljen niti rowu... planiram ugljen ubaciti idući tjedan, a rowu tjedan kasnije... kaj bu dalje javim....
.. malo foto dokumentacije ( dosta toga se počelo zatvarati jer se i drugi par lampi ugasio )
.. roni .. evo ovo je ona narančasto siva ricordea .. sa iznad nje dvije bebice