Prvo pozdravljam sve akvariste i sve clanove ovoga odlicnog foruma.Evo i ja sam se zarazija ovom teskom i neizljecivom bolesti zvanoj akvaristika.
Uskoro dobivam i prvi akvarij,kroz dva tri dana ali priprema je pocela prije mjesec.Akvarij je velicine 70*50*40 nekih 140L jer prostor ne dozvoljava vise.
Muce me neka pitanja i zato se nadam da cete mi pomoc:
1.PODLOGA
Cita sam nesto na forumu i neznam bili uzea podlogu u zoo ili da stavim onu za cvijece,to se nekako provlaci kao vjecno pitanje.Jeli velika razlika izmedju njih ili je gotovo uopce nema i tija bi znati kako pripremiti tu zemlju za cvijece,zatim preko toga ide pjesak,dali je granulacija od 3mm velika.
2.DRVO
Za drvo sam izabra lozu,siguran sam da nije polivana i da je dosta vec osusena.Stavija sam u posudu i sad se toca vec 2 tjedna,ogulija sam svu koru s nje i sad me zanima kad je stavim kuhat u slanoj vodi koliko je dugo moram kuhat i koliko treba biti slana voda,negdje sam procita da je kasnije moram stavi u hipermagnat da ili ne.
3.BILJKE
Na ovom sam podrucju stvarno najtanji,znaci pojma nemam o bilju samo znam sta bi tija.Zelia bi visoko,srednje i nisko bilje i ovako nekako bi to rasporedija,znam da ce se to jos prominit 100 puta

Isto tako tija bi da vi predlozite setup ili ako smatrate da nesto ne valja i da bi tribalo prominit ipak mi je ovo prvi put bit ce gresaka.
4.RIBE
Najlipsi dio cilog akvarija su ribe.Odlucia sam se za skalare,neznam koliko ih mogu stavit,vjerovatno dva s obzirom na velicinu akvarija,sa njima bi jos stavija tetre.Zanima me dali s ovim skalarima mogu ici botia oni zuti sa crnim prugama,predivni su i tija bi da mi jos predlozite cistace.
5.POZADINA
Nju sam napravima i nalazi se pod uradi sam/prva podloga pa bi volia da i to prokomentirate
Puno vam HVALA na strpljenju i vremenu koje podarujute novim i neiskusnim akvaristima.