Kolovoz 25, 2025, 13:44:26 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Problemi sa pumpom za zrak  (Posjeta: 2055 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivant

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Problemi sa pumpom za zrak
« u: Ožujak 06, 2008, 21:41:00 poslijepodne »

Trebao bi mi savje tvezan za pumpu za zrak.

Naime, kada sam kupio akvarij kupio sam pumpui Elite koja se poslije godinu dana pokvrila, kako je navedena pumpa bila malo bučnija odlučio sam se promjeniti proizvođača pa sa se odlučio sa Tetratec APS 300 koje mi sada radi ali je još duplo bučnija od Elite-a. U međuvremenu sam kupio na e-buyu Hydor pumpu koja se cijela potapa pod vodu. Izlazi samo kabel u struju. Bila je odlična ali je trajala samo 5 sati.

Sada sam razmišljao o Jbl prosilent pa me zanima ako netko od vas ima kakva iskustva ili možda prijedlog za neku drugu pumpu pošto ta jbl i nije baš jeftina

Hvala

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2008, 22:13:00 poslijepodne »
Probaj TetraTec APS 300 stavit na kakvu spuzvu, i spuzvu nekako zaglaviti ili ucvrstiti...mozda bi te to spasilo od novih troskova.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2008, 22:23:00 poslijepodne »
ja imam neke kimeske vec 1 godinu po 50kn komad i jos uvijek rade. samo kak kaze kolega Tihomir treba stavit spuzvicu ispod inace bih popizdio od zujanja

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2008, 22:31:00 poslijepodne »
doma imamo 4x APS300 i sve su totalno necujne, uz njih imamo i APS150 koja je isto tako necujna...

mozda se zastopao usis zraka pa se pumpa muci uvlacit zrak, pumpu okreni naopacke, ima kao jedno oko na kojem ce ti vjerovatno biti prljavstine, lagano prodji stapicem za usi, trebalo bi funkcionirati...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2008, 23:33:00 poslijepodne »
Ja takodjer imam APS 300 i totalno je besumna...

Imam i jednu (najmanju) kinesku i nije nocna frajla... Rano ide u krpe...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #5 u: Ožujak 07, 2008, 13:47:00 poslijepodne »
Ja imam Atmana i Elite i svi se gase po noci Sljedece na redu su Tetra za isprobavanje, pitam se pitam...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline ivant

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Ožujak 07, 2008, 21:28:00 poslijepodne »

Citat: Teehee(R)
Probaj TetraTec APS 300 stavit na kakvu spuzvu, i spuzvu nekako zaglaviti ili ucvrstiti...mozda bi te to spasilo od novih troskova.

Probao sam i dalje isto, sva buka se čuje iz pumpe mislim da inje od vibracija sa podlogom jer se isto čuje i kad je sa rukom dignem u zrak

Offline ivant

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Ožujak 07, 2008, 21:32:00 poslijepodne »

Citat: Mastino
doma imamo 4x APS300 i sve su totalno necujne, uz njih imamo i APS150 koja je isto tako necujna...

mozda se zastopao usis zraka pa se pumpa muci uvlacit zrak, pumpu okreni naopacke, ima kao jedno oko na kojem ce ti vjerovatno biti prljavstine, lagano prodji stapicem za usi, trebalo bi funkcionirati...

Evo baš sam probao i opet isto . Probao sam je čak upaliti i bez te vatice i isto. Razmišljam da je možda rastavim i očistim ali se ona tako čula od početka

Offline Pole

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 08, 2008, 11:03:00 prijepodne »
Samo ti nju rastavi,ionako nemože biti gore. Trebali bi unutra biti nekakvi amortizeri,gumice na kojima sve stoji,nešto se izmaknulo,puklo,zdrobilo.Vidi pa javi.Poslikaj.Ako ti se da. E, prije svega ,kupi ono jedno superglue,trebat će kada složiš natrag a ono isto,pa poludiš,pa uzmeš čekić,pa kreneš udarat....  
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline Zvonac

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Ožujak 11, 2008, 09:01:00 prijepodne »

Imam loše iskustvo sa pumpama .. svaka je više manje glasna. Svoju sam stavio na tavan i time privremeno rješio problem u očekivanju bešumne.

Pozdrav !
zoja

Offline ivant

• Novi član
  • *
Odg: Problemi sa pumpom za zrak
« Odgovori #10 u: Travanj 04, 2008, 14:13:26 poslijepodne »
Samo ti nju rastavi,ionako nemože biti gore. Trebali bi unutra biti nekakvi amortizeri,gumice na kojima sve stoji,nešto se izmaknulo,puklo,zdrobilo.Vidi pa javi.Poslikaj.Ako ti se da. E, prije svega ,kupi ono jedno superglue,trebat će kada složiš natrag a ono isto,pa poludiš,pa uzmeš čekić,pa kreneš udarat....  

Probao sam je rastavit. Kad sam krenuo rastavljat vidio sam da od 4 moguća nedostaju 2 šarafa. Bio sam sav sretan imisleći da će to riješiti moje probleme. Međutim pumpu sam rastavio, očistio prašinu i sastavio. I sad je jednako bučna kao i prije, Poludit ću.

Offline Pole

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 04, 2008, 14:18:22 poslijepodne »
Jesi krenuo udarat? 8)
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline reea

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #12 u: Travanj 04, 2008, 19:10:44 poslijepodne »
Imam elite već 4 godine i tiha je ko bubica. Počne bučat jedino kad dotakne nešto kraj sebe. Onda ju lagano odmaknem i opet tišina. :D
Rijeka :-)

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #13 u: Kolovoz 26, 2008, 21:41:41 poslijepodne »

Trebao bi mi savje tvezan za pumpu za zrak.

Naime, kada sam kupio akvarij kupio sam pumpui Elite koja se poslije godinu dana pokvrila, kako je navedena pumpa bila malo bučnija odlučio sam se promjeniti proizvođača pa sa se odlučio sa Tetratec APS 300 koje mi sada radi ali je još duplo bučnija od Elite-a. U međuvremenu sam kupio na e-buyu Hydor pumpu koja se cijela potapa pod vodu. Izlazi samo kabel u struju. Bila je odlična ali je trajala samo 5 sati.

Sada sam razmišljao o Jbl prosilent pa me zanima ako netko od vas ima kakva iskustva ili možda prijedlog za neku drugu pumpu pošto ta jbl i nije baš jeftina

Hvala
Osobno sam isprobao sva tri modela S 100,S 300, S500 sam uzeo jedan sebi za slatkovodni i moram priznat da košta ali je praktički nečujna ni opterećena niti neopterećena nema razlike i ima finu regulaciju nije badava made in Japan :)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica