Svibanj 05, 2025, 11:38:58 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: ER akvarij  (Posjeta: 4998 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
ER akvarij
« u: Ožujak 06, 2008, 11:39:00 prijepodne »

Evo da i ja predstavim jedan akvarij.
Akvarij je juwel vision 450 sa vanjskim overflowom, hang on skimmerom i kanister filterom (rowaphos,QFI ugljen,chemi pure ), 4 x 80 w T5 lumimaster sa ATI lampama (pro color, blue plus i aqua blue spezial ) aditivi EasyLife paleta za morske akvarije (maxi coral A i B, calcium, kh+, mg.. ) , cirkulacija 1 x wavemaker 15 000 , 1 x Nano II 5000 lit/sat, 2 x Nano I (3000 lit /sat ) , mislim da je to sve.

Slikano je ujutro cim su se upalila svijetla pa neki lps koralji nisu jos otvoreni.Edited by: Vedran

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
ER akvarij
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2008, 11:48:00 prijepodne »

fakat ne znam zašto dupla slike .. al evo, ispravih

zbilja ima mrak komada unutra...ove plate acropore su mi posebno lijepe..a ovaj crveni veliki lps je ..ufff

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2008, 11:53:00 prijepodne »
Stvarno ne znam zasto mi uvijek dode duplo ?? Ubacim link normalno samo jednom. Pokusao sam i sam ispravljati ali ne ide, uvijeku dodu duple slike. A neka, malo i ti radi ,lol.
Acropore su po kilo dvi teske kad jedna sa vrha padne to je cijela lavina i posle toga ima fragova na sve strane. Onaj crveni je cudo, cigla, ima jedno 2 kile

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
ER akvarij
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2008, 12:05:00 poslijepodne »
nadam se da si ga dobro pričvrstio da ne bi bilokomadića ciglepo akvariju

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
ER akvarij
« Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2008, 20:43:00 poslijepodne »
Akvarij mi izgleda mrak, koralji unutra su veliki i sve što si nabrojio da stavljaš bi mi bilo impresivno, da neznam činjenicu da su većina koralja unutra tek tjedan dana ili dva, i da će ih većina biti prodana, jedino ako te ne ponese pa sebi ostaviš

Sve u svemu, da je priča stara godinu-dve, bio bi to pravi pothvat, ovako ti mogu samo reć da si ljepo to uvezo, još ljepše poslagao po kamenju i na kraju, nadam se da će te ipak malo ponjet i da ćeš si ostavit neke komade, jer zbilja akvarij izgleda super ovak!

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #5 u: Ožujak 06, 2008, 21:02:00 poslijepodne »

Ima unutra koralja koji zauzimaju trecinu akvarija a u akvarijima su od 1998-e godine . 90 posto koralja unutra su moji koralji , tj nece ici na prodaju.

Takoder nije da stvaram tenzije ali koliko pratim teme nekih clanova, koji dodu iz Slovenije i Austrije sa koraljima te isti dan stave slike, nisam primijetio da si napomenuo u tim temama kako su koralji tek u akvarijima 24 sata. Moji su barem tijedan dana unutra

Takoder vec i je pothvat prezivljavanje 95 % divljih acropora od pola kile-kilo po komadu.

Offline Red Monk

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
ER akvarij
« Odgovori #6 u: Ožujak 06, 2008, 21:24:00 poslijepodne »
Citat: blue

Ima unutra koralja koji zauzimaju trecinu akvarija a u akvarijima su od 1998-e godine . 90 posto koralja unutra su moji koralji , tj nece ici na prodaju.

Takoder nije da stvaram tenzije ali koliko pratim teme nekih clanova, koji dodu iz Slovenije i Austrije sa koraljima te isti dan stave slike, nisam primijetio da si napomenuo u tim temama kako su koralji tek u akvarijima 24 sata. Moji su barem tijedan dana unutra

Takoder vec i je pothvat prezivljavanje 95 % divljih acropora od pola kile-kilo po komadu.

Zagreb/Gajnice-Stenjevac

Offline Mario_B

• Punopravni član
  • Dob: 54 Lokacija: South of Heaven
ER akvarij
« Odgovori #7 u: Ožujak 06, 2008, 21:29:00 poslijepodne »
Ima unutra koralja koji zauzimaju trecinu akvarija a u akvarijima su od 1998-e godine

Kao npr ove "lepe Kate"?

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #8 u: Ožujak 06, 2008, 21:37:00 poslijepodne »
A i one euphyllie u gornjem lijevom uglu nisu puno mlade, one su od 2002-3 u akvarijima, s time da su te euphyllie i 2 od 3 catalaphyllie potpuno uzgojene u akvariju, catalaphyllie su izrasli kao budovi od glavne matice (bili su 1 cm promijera) sada su puno puno veci, a euphyllie su takoder bili budovi ali vec na uzgojenim granama euphyllie u zarobljenistvu. I jedna i druga vrsta koralja su potpuno akvarijski uzgojeni organizmi koji nisu nikad vidjeli prirodu i to je po mom misljenju velika stvar. Od glavne euphyllie sam uzgojio jedno 15-tak grana a od tih 15-tak grana sam uzgojio oko 24 potpuno uzgojene euphyllie u akvarijima , neke su bile toliko male da sam ih pincetom lijepio tj stavljao u rupe od kamenja.
I jedan i drugi koralj (catalaphyllia od nedavno) su rasireni po Hrvatskim akvarijima i predstavljaju zdravu bazu jednostavnih organizama koji ne ugibaju u akvarijima. Edited by: blue

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
ER akvarij
« Odgovori #9 u: Ožujak 06, 2008, 22:06:00 poslijepodne »
Blue nema nikakvih tenzija, nisam još do sada vidio da je itko postavio slike akvarija sa koraljima starim 24h kako napominješ... zbilja nisam, a znam na koga ciljaš, pa te uvjeravam da si u krivu.
Što se drugih koralja tiče, slažem se, catalaphyllie su stare, pa evo i ja imam jednu tvoju doma kod sebe u akvariju i zbilja je poseban koralj, otporan ko cipela, reko bi...

Što se uspjeha preživljavanja divljih akropora tiče, to ču ti čestitat kad za to dođe vrijeme... 2 tjedna nije neki uspjeh na duge staze, ali je već uspjeh ako nisi imao mortaliteta... znam neke druge dućane kojima 50% akropora krepa, a drugih 50% proda - tako da tu sve stoji i želim ti da ti i ove požive tako da svi mogu kupiti od njih fragove jednog dana!

Sad što se tiče kompletno uzgojenih koralja, u to nebi htio ulazit, koliki je to uspjeh mislim... meni se čini da to mnogi ljudi danas rade, neki uspješnije od drugih - ali da si ti glavni i odgovorni za sve catalaphyllie u 'Rvata - jesi!

Uglavnom poanata ovog posta je tvoj akvarij, pa ga nebi htio previše offtopičarit!

Offline Mario_B

• Punopravni član
  • Dob: 54 Lokacija: South of Heaven
ER akvarij
« Odgovori #10 u: Ožujak 06, 2008, 22:34:00 poslijepodne »
90 posto koralja unutra su moji koralji , tj nece ici na prodaju.

jel u ovih drugih deset posto spada i ona staghorn ljepotica što mi je zapela za oko?

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #11 u: Ožujak 06, 2008, 23:12:00 poslijepodne »

Ne nisam u krivu, bas je tako,slike koralja su bacene 24 sata nakon povratka iz Slovenije , ali to nije uopce bitno, uostalom 90 posto slika na forumu su slike koje ljudi slikaju kada kupe koralj ili ribu i zele ga pokazati javnosti, sto je u biti i cilj foruma.

Kad sam ja uzgajao te euphyllie,caulastree,wilkens gorgonije... nije bilo nikoga drugog tko ih je uzgajao, tih godina to je bio veliki uspijeh, sve ove danas uzgajivacnice (nazovimo ih tako iako su to u biti ilegalne i zakonom zabranjene stvari, barem koliko ja znam) tih godina nisu imale nista niti uspijeha.
I te euphyllie sto se danas sire ako pogledas sve imaju isti oblik i boju kao i moje bebe od prije 4-5 godina.

Sto se tice uspijeha na duge staze ne brini, imam malo vece iskustvo nego svi ostali zajedno u Hrvatskoj sa prihvatom koralja i njihovim drzanjem, zato ih i drzim u jednostavnim sistemima .

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #12 u: Ožujak 06, 2008, 23:14:00 poslijepodne »

E da, koralj od 24 sata ili koralj od 2 godine u akvariju, i jedan i drugi mogu uginuti zbog istih razloga, to sto je koralj star 11 dana ne znaci nista.

Mario, ta je vec epoksirana za kamen , tko ce je sad vaditi van, vidis kako je lijepo sijela.

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
ER akvarij
« Odgovori #13 u: Ožujak 06, 2008, 23:46:00 poslijepodne »
Nemogu se nikako složiti s tobom, jednostavno mi to nema smisla jer zaključuješ neke stvari, a neznaš ništa na kraju o njima. (slike su stavljene starije, i novih koralja uopće nije bilo na slikama - zato nemoj forsirat priče...)
Isto tako ja zaključujem o tvom akvariju, a na kraju neam pojma šta je unutra koliko i kada je stavljeno.

Nije ovo nikakvo prepucavanje da se razumijemo, ja zbilja priznajem da neam pojma koliko ti dugo imaš neke koralje.

živ ti bio i tvoj reef, kako se veli - happy reefing

Zbilja mislim da izgleda ovako atraktivno, baš me veseli vidit ove već sad ogromne plate akropore za godinu dana, neki tvrde da masivno ugibaju akropore iz prirode, ja se ne slažem, ja tvrdim da žive ako im daš dobre uvijete, vjerujem da ćeš im ti dat dobre uvijete!

No da te pitam par konkretnih pitanja što mene interesiraju...

Ove plate akropore tankih grana kao ona "tricolor" su deepwater ili ne?
Da li si dobio sa njima i one simbiont rakove i ako da, jesi li ih vadio van, naletio sam na jednog kod sebe doma pa neznam jel bad guy ili good gay...?

Ona plava/lila/lavanda Goniopooooooraa (hvala Mario!) što si mi ju poslao je ful velika i krasna i stavio sam je treći dan na sam vrh akvarija, odma do nekih akropora, i tek onda sam vidio njenu ekspanziju polipa... mislio sam da će bit 10cm veliki polipi, a oni samo cca 4-5cm... jesu i kod tebe toliki ili su duži?

Hraniš li ih čime ili samo more naturale?

tnx na odgovorima, kad stigneš...

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #14 u: Ožujak 06, 2008, 23:53:00 poslijepodne »

Skoro svaka acropora ima barem jednog simbiotskog racica, ja nisam nasao losih, mislim da je Mario jednog loseg nasao, dobri su oni glatko rozi a losi su oni cupavi,smedi...

Lila goniopora i kod mene je imala,i ove sto su ostale, samo par cm izbacene tentacle, ne znam da li je to normalno ili ce se jos razduziti s vremenom. Hranim sa cyclop eze 2-3 puta dnevno akvarij, te navecer sa rezanim lignjicama, ali to radi tubastree micracanthe koju pokusavam odrzati na zivotu, tako da u zadnjih deset dana hranim akvarij jako puno. Takoder i radi wrasesa/anthiasa da se naviknu na zarobljenistvo.
Zelenu klasicnu gonioporu stokesi sam vidio da ulovi hranu a za ove plavu/lila ili alveopore nisam vidio da su ulovili cestice hrane.

Offline blue

• Punopravni član
ER akvarij
« Odgovori #15 u: Ožujak 06, 2008, 23:55:00 poslijepodne »

A vec kad je moj akvarij u igri evo i jedne friske slike

Edited by: Vedran

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
ER akvarij
« Odgovori #16 u: Ožujak 07, 2008, 00:05:00 prijepodne »

Skoro svaka acropora ima barem jednog simbiotskog racica, ja nisam nasao losih, mislim da je Mario jednog loseg nasao, dobri su oni glatko rozi a losi su oni cupavi,smedi...
Ma da, ovaj moj je boje pijeska, nije tak čupavi, ali nije ni glatki... izvadio sam ga iz glavne wild kolonije(pritome je mališa izgubio jedno klješto) i stavio u mali frag koji mi je drito pred nosom, da vidim bolje dal papa polipe ili ne...

Lila goniopora i kod mene je imala,i ove sto su ostale, samo par cm izbacene tentacle, ne znam da li je to normalno ili ce se jos razduziti s vremenom. Hranim sa cyclop eze 2-3 puta dnevno akvarij, te navecer sa rezanim lignjicama, ali to radi tubastree micracanthe koju pokusavam odrzati na zivotu, tako da u zadnjih deset dana hranim akvarij jako puno. Takoder i radi wrasesa/anthiasa da se naviknu na zarobljenistvo.
Zelenu klasicnu gonioporu stokesi sam vidio da ulovi hranu a za ove plavu/lila ili alveopore nisam vidio da su ulovili cestice hrane.

Što se hrane tiče, ja sam danas kupio REEFstars onaj planktonski mix sa OYster Eggsima, a čitao sam da bi bilo dobro cyclopse prignječit žlicom... da se napravi juice od njih i onda hranit...

Moje iskustvo sa turbastreama je skroz pozitivno, to je proždrljiv LPS koralj kojeg možeš čak i suhim granulama hranit... nevjerojatno kako prihvaća granulice, lakšeju je tako čak i hranit

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
ER akvarij
« Odgovori #17 u: Ožujak 07, 2008, 08:02:00 prijepodne »

Citat: Stina

Moje iskustvo sa turbastreama je skroz pozitivno, to je proždrljiv LPS koralj kojeg možeš čak i suhim granulama hranit... nevjerojatno kako prihvaća granulice, lakšeju je tako čak i hranit

jap..obična žuta... ovdje se radi o crnom sun koralju ak se ne varam..na jednoj slički sam mislimvidio tu grančicu...

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
ER akvarij
« Odgovori #18 u: Ožujak 07, 2008, 09:26:00 prijepodne »
Znam da se radi o crnom koralju, pa napisao je čovijek micrantha , ali to je koralj iz iste porodice, približno iste veličine polipa samo drugačijeg rasta i koloriteta... mislim da su uvijeti za održavanje prilično slični... možda griješim, ali sam iznio samo svoja iskustva...

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
ER akvarij
« Odgovori #19 u: Ožujak 07, 2008, 09:42:00 prijepodne »
E gledam ti galeriju i mislim si da je onaj nepoznati SPS u biti LPS, Cyphastrea ocellina

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
ER akvarij
« Odgovori #20 u: Ožujak 07, 2008, 09:47:00 prijepodne »

Citat: Stina
Znam da se radi o crnom koralju, pa napisao je čovijek micrantha

fakat tak mi i treba kad pišem u ranu zoru umjesto da radim...

al kad nije za radit do nekih 9, pol 10 dok se čovjek ne probudi pošteno

nisam puno čitao na tu temu, al mislim da se uglavnom piše da ga je skoro pa nemoguće držat dulje vrijeme n aživotu u akvariju... pa ajd, bumo videli...