Svibanj 13, 2025, 21:32:33 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Koji skimmer?  (Posjeta: 2027 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ribovlasnik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Koji skimmer?
« u: Ožujak 05, 2008, 13:17:00 poslijepodne »

Nakon stalnog premišljanja, zagrijavanja pa hlađenja, nabavio sam juwel 400 litarski. Napunio ga RO zaoljenom vodom, dodao malo živog pijeska. Uključio vanjski filter sa kemijom, na koji je spojen Fluvalom surface skimmer (slatkovodni, dok ne dođe pravi). Pa zatim dva živa kamena sa xenijama i kenia tree (svi su otvoreni i u odličnom stanju, pa vidim da se dobro stvari odvijaju).Ostatak živog kamenja dolazi uskoro. Sada ne znam koji skimmer odabrati. Mora biti hang-on, jer nemam sump.A kako nemam zbog toga ni overflow, skimmer bi trebao imati mogućnost "obiranja" površine vode, te biti tih. Pretraživajući po netu, našao sam nekoliko zanimljivih.

1. Red sea prizm pro de luxe (za aq do 1200 l, obire površinu, ima komore za medij)

2. A.M. Turboflotor I 400 (čini mi se preslab, za aq je do 400 litara, ne znam jer obire površinu!?)

Koji mi preporučujete, ima li neki drugi da je ok?

MOLIM pomoć!
Zagreb, Kvatrić

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Koji skimmer?
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2008, 20:52:00 poslijepodne »
Za takav akvarij ti preporučujem najjači hang on skimmer koji možeš nabavit.

Minimum bi bio turboflotor1000, a maximum, neznam, ovisi gdje ćeš kupovat, jer hang-on opcija ima jako malo.

stog mislim da turboflotor1000 će ti bit tvoje riješenje... ispod njega NEMOJ ni gledat. to je bacanje novaca... ali ozbiljno bacanje novaca...
Rađe onda odluči investirat više novaca u LiveRock, DSB, kontroliraj hranjenje i napravi akvarij bez skimmera. Bog zna da ima i takvih i da funkcioniraju vrhunski.

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Koji skimmer?
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2008, 22:55:00 poslijepodne »

Hvala na odgovoru. Koliko vidim, ljudi nabavljaju skimmereza najmanje duplu litražu od litraže vlastitog akvarija.Ne kužim, zašto na skimmeru piše za akvarije do 400 litara, a zapravo treba duplo jači? Pa zar je skimmer deklariran za određenu litražu predodređen za probleme?

Sad je gotovo, skimmer sam odabirao prema firmi, izgledu, pumpi, čujnosti i cijeni i odabrao Aqua MedicTurboflotor I 400. Ne izgleda kao malihang on kemijski laboratorij, ima češalj za obiranje površine. Ajd, bumo vidli...Edited by: ribovlasnik
Zagreb, Kvatrić

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Koji skimmer?
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2008, 23:32:00 poslijepodne »
Marketing... neke firme stavljaju pravilne oznake,tipa Royal Exclusiv ili ATI... za ovaj skimmer koji si se ti odlučio, prvi put vidim... za te novce bi mogao dobiti i rabljeni turboflotor 1000 ili za 200€ čak i novi... mislim da griješiš investiranjem u taj skimmer, ali ko sam ja da ti kažem kaj da radiš...