Poznato je da, kada je akvaristika u pitanju, sam ja hipohondar..

Što ću kada volim svoj akvarij i ribice koje u njemu plivaju..
Imam Juwel 54L. Svijetlo je upaljeno 10-21h. Prije 4 dana sam originalnu lampu zamjenio Aquastarkom..
..nakon toka sam počeo primjećivati kako mi se na dnu skupljaju mali mjehurići zraka koji se postepeno oslobađaju.. "Pohvalivši" se jutros time jednom forumskom kolegi isti isti mi je savjetovao da provjerim ne radi li se zapravo o Cijanobakteriji u svom ranom stadiju..
Čim mi je spomenuo dotičnu neman, pogledao sam dobro dno akvarija i meni se ono činilo sasvim ok i ni traga plavoj boji, no kako je današnji dan odmicao tako su one zelenkaste algice u mojim očima bivale sve plavije i plavije..
Naravno, vjerojatno je tu dosta utjecalo to što čovijek vidi ono što mu mozak vidi, a ne ono što zapravo tamo jest..
Kako god, u međuvremenu sam promjenio 20% vode, usisao dno, testirao vodu, vratio staru lampu, te je do mene prošao jedan drugi forumski kolega koji je rekao da se ne bi previše uznemiravao zbog dotične situacije jer mu se ista ne čini zabrinjavajuća, no svejedno nije poricao da se radi o cijanobakteriji..
E sad, dragi moji forumaši, recite vi meni, čini li vam se da je na mojem substratu prisutna cijanobakterija, odnosno neka vrsta sličnog smeća ili je ona prisutna samo u mojoj glavi..
Najviše me brinu ovi plavkasti kamenčići..

Radi li se o Cijanobakteriji?

Hvala i pozdrav..
Edited by: janplexy