Srpanj 18, 2025, 18:09:10 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crveni Gurami  (Posjeta: 1322 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Branimir77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Crveni Gurami
« u: Ožujak 03, 2008, 20:04:00 poslijepodne »

Pozdrav svima!

Imam ženku i mužijaka. Prije je mužijak naganjao ženku, a sada ženka ne da mira mužijaku. Može mi neko objasniti dali je to normalno. Možda je neko vrijeme parenja ili nešto slično . Guramije imamam nekih cca 2 mjeseca.Mislim da su stari negdje četiri mjeseca. (veličina negdje do četri cm)
Križevci

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Crveni Gurami
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2008, 01:24:00 prijepodne »
Normalno ponasanje. Da li su sami guramiji u akvariju? Mozda bi trebalo povecati ekipu...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Crveni Gurami
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2008, 09:15:00 prijepodne »
Trenutno su njih dvoje jedna zlatna ribica (sentimentalni razlozi) i jedna botija i danas bi trebao doći jedan sijamski algar, sve to u 20L. Bilo su dvije ženke i on, no jedna je uginula. Sve to treba izdržati cca 3 mjeseca kada bi trebao preseliti u cca 230L jedva čekam (no financije diktiraju tempo). Vjerojatno je to naganjanje normalno, samo sam se malo iznenadio do nedavno je on dominirao, a sada ga mala tjera po aq. Uz put dali mi možeš savjetovati u većem aq. bi volio imati jato od nekih 7-10 ribica koje ne bi prelazile veličinu cca 4cm pa i manje ako u opće ima takvo neštoZnam da bi i oni (guramije) mogli u jato samo se bojim da ne bi mužjaci kasnije stvarali probleme.
Hvala na javljanju i pzdrav!
Križevci

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Crveni Gurami
« Odgovori #3 u: Ožujak 05, 2008, 14:25:00 poslijepodne »
Ma i zenke mogu bit dominantne, nije to nista strasno. Bitno je da imaju dovoljno mjesta za skrivanje i opcenito mjesta, pa ce valjda izdrzati do veceg akvarija.

Pa, mislim da i jato guramija moze krasno izgledati. U velikim zajednicama ima i manje agresije, iako ce je uvijek biti. Al ta njihova hijerarhija je meni i najzanimljivija kod dvodihalica, uvijek se nesto desava

A ako ne, bilo koja tetra je dobra za veliko jato. Al mislim da ima tu ljudi koji su drzali vise riba pa ce znati reci, ja sam imala rijetko jata

...Pula...

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Crveni Gurami
« Odgovori #4 u: Ožujak 05, 2008, 15:15:00 poslijepodne »

Hvala na savjetima. Ja ih imam tek 1,5 mjeseci tako da sam htio čuti od nekoga kako stvar diše, vidim sad i sam da ovisi od dana do dana. Guramije su u stvari vrlo vesele i živahne i stalno se nešto događa.

Bok!

Da se malo pohvalimTeško ih je uloviti na miru.
Križevci

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Crveni Gurami
« Odgovori #5 u: Ožujak 05, 2008, 15:19:00 poslijepodne »
Pazi da sto se guramija tice mene ne treba loviti za rijec Ja njihovo ponasanje usporedjujem sa bettama i procitanim, jer bilo je daaavno kada sam zadnje drzala u akvariju... Ne vjerujem da grijesim, al cisto da se zna, ipak osobno iskustvo znaci vise.

Btw. slikica je lijepa, a ribiceeee jaooo Jedva cekam akvarij za guramije

...Pula...

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Crveni Gurami
« Odgovori #6 u: Ožujak 05, 2008, 15:33:00 poslijepodne »

Dok voda je o.k., one jedu i veslo plivaju, stvari moraju štimati, jedino me muče smeđe alge. Trebao je danas doći sijamski algar no nisu u trgovinu stigle ribice kažu sutra ili malo sutra onda bi se i taj problem algi trebao riješiti.

Križevci